ALTI AYLIK GAZİ BEBEK’E BALCALI’DA AKCİĞER DAMARI OPERASYONU

GÜNDEM 16.01.2020 - 13:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1499+ kez okundu.
 

ALTI AYLIK GAZİ BEBEK’E BALCALI’DA AKCİĞER DAMARI OPERASYONU

  Doğuştan kalbe giden toplam beş Akciğrer damarı olmayan Suriyeli altı aylık Gazi Mahmut Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kalp Damar ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’n da operasyona alındı. Operasyonla Akciğerden kalbe giden beş damar yapılan Gazi bebek hayata yeniden merhaba dedi. Ayrıca Gazi bebek bu rahatsızlık dolaysıyla ameliyat olduktan sonra bölgede yaşayan tek hasta olarak ta literatüre girdi. Daha önce riskli olduğu ve çeşitli gerekçelerle Türkiye’nin önemli merkezlerinde ameliyat edilemeyen Gazi Mahmut’un ailesi son olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kal Damar ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’na başvurdu. Burada Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ve Doktor Öğretim Üyesi Yasin Güzel tarafından muayene ve tetkikleri yapılan Gazi Bebek daha sonra ameliyata alındı. Ameliyatı başarılı geçen Gazi Bebek’e Akciğerinden kalbe giden beş damar yapıldı. POYRAZOĞLU:”MUCİZEVİ BİR OPERASYONA İMZA ATTIK” Operasyon ile ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kal Damar ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Gazi Bebek’te doğuştan kalpten akciğerlere giden damarın olmaması ve yine hem sağ hem de sol akciğerlerdeki bölümlerde ki damarların olmaması sebebi ile operasyona karar verdiklerini dile getirdi. Poyrazoğlu, operasyonda her bir damarın sağda üç solda ise iki olmak üzere tek tek yeniden oluşturularak, sağ ve sol akciğer damarlarının da birleştirilerek kalbe bağlandığına işaret etti. Poyrazoğlu yapılan işlem ile mucizevi bir operasyon yaşandığına değinerek Gazi Bebek’in bu bölgede hayatta kalan tek hasta olduğuna dikkati çekti. Gazi Mahmut’un Anne ve Babası ise Türkiye’de birçok merkeze gittiklerini ancak çareyi Balcalı’da bulduklarını belirterek, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.      

 

Doğuştan kalbe giden toplam beş Akciğrer damarı olmayan Suriyeli altı aylık Gazi Mahmut Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kalp Damar ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’n da operasyona alındı. Operasyonla Akciğerden kalbe giden beş damar yapılan Gazi bebek hayata yeniden merhaba dedi. Ayrıca Gazi bebek bu rahatsızlık dolaysıyla ameliyat olduktan sonra bölgede yaşayan tek hasta olarak ta literatüre girdi.

Daha önce riskli olduğu ve çeşitli gerekçelerle Türkiye’nin önemli merkezlerinde ameliyat edilemeyen Gazi Mahmut’un ailesi son olarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kal Damar ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’na başvurdu. Burada Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu ve Doktor Öğretim Üyesi Yasin Güzel tarafından muayene ve tetkikleri yapılan Gazi Bebek daha sonra ameliyata alındı. Ameliyatı başarılı geçen Gazi Bebek’e Akciğerinden kalbe giden beş damar yapıldı.

POYRAZOĞLU:”MUCİZEVİ BİR OPERASYONA İMZA ATTIK”

Operasyon ile ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kal Damar ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Gazi Bebek’te doğuştan kalpten akciğerlere giden damarın olmaması ve yine hem sağ hem de sol akciğerlerdeki bölümlerde ki damarların olmaması sebebi ile operasyona karar verdiklerini dile getirdi.

Poyrazoğlu, operasyonda her bir damarın sağda üç solda ise iki olmak üzere tek tek yeniden oluşturularak, sağ ve sol akciğer damarlarının da birleştirilerek kalbe bağlandığına işaret etti. Poyrazoğlu yapılan işlem ile mucizevi bir operasyon yaşandığına değinerek Gazi Bebek’in bu bölgede hayatta kalan tek hasta olduğuna dikkati çekti.

Gazi Mahmut’un Anne ve Babası ise Türkiye’de birçok merkeze gittiklerini ancak çareyi Balcalı’da bulduklarını belirterek, ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.