Amatör Spor Haftası Dart ve Futbol Müsabakaları Tamamlandı

SPOR 16.10.2017 - 14:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1135+ kez okundu.
 

Amatör Spor Haftası Dart ve Futbol Müsabakaları Tamamlandı

  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında "Dart ve Futbol müsabakaları" Adana’da gerçekleştirildi. Kayhan Kardeşler Stadında Futbol müsabakası Gençlerbirliği ile Hadırlıgücü arasında geçti. Yüreğir Gençlik Merkezi çok amaçlı spor salonunda Dart müsabakasına ise 70 sporcu katıldı. Yüreğir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Ulu yaptığı konuşmada, sporun evrensel bir dil olduğunu söyledi. Ulu şöyle devam etti: “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de büyük heyecan ve coşku ile kutlandı. Özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ilçemizde ki müsabakalara sürekli destek vermesi bizleri mutlu ediyor.” -“Spor Zararlı Alışkanlıklardan Uzaklaştırır”- Ulu, sporun birleştirici bir güç olduğunu işaret ederek “Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi bilinci ve kültürünün benimsetilmesi hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu. -KİMLER DERECEYE GİRDİ ?- Futbol Müsabakalarında Gençlerbirliği Hadırlıgücü'nü 12-0 yenerek birincilik kupasını müzesine götürdü. Müsabakalar sonunda sporcular kupalarını Yüreğir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Ulu tarafında verildi. -Dart Müsabakalarda derece yapan okullar ise şu şekilde; Yıldız Kızlar:Orhangazi birinci, Ulubey ikinci Kızılkaş üçüncü Genç Erkekler:Hakkı Polat birinci,Piri Reis  ikinci,Mavi Lacivertlim üçüncü,Yüreğir Gençlik Merkezi dördüncü Genç Kızlar: Piri Reis, Hakkı Polat, Şakirpaşa Halk Eğitim

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında "Dart ve Futbol müsabakaları" Adana’da gerçekleştirildi.

Kayhan Kardeşler Stadında Futbol müsabakası Gençlerbirliği ile Hadırlıgücü arasında geçti.

Yüreğir Gençlik Merkezi çok amaçlı spor salonunda Dart müsabakasına ise 70 sporcu katıldı.

Yüreğir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Ulu yaptığı konuşmada, sporun evrensel bir dil olduğunu söyledi.

Ulu şöyle devam etti:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de büyük heyecan ve coşku ile kutlandı. Özellikle çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimizdir. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ilçemizde ki müsabakalara sürekli destek vermesi bizleri mutlu ediyor.”

-“Spor Zararlı Alışkanlıklardan Uzaklaştırır”-

Ulu, sporun birleştirici bir güç olduğunu işaret ederek “Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi bilinci ve kültürünün benimsetilmesi hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu.

-KİMLER DERECEYE GİRDİ ?-

Futbol Müsabakalarında Gençlerbirliği Hadırlıgücü'nü 12-0 yenerek birincilik kupasını müzesine götürdü.

Müsabakalar sonunda sporcular kupalarını Yüreğir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ekrem Ulu tarafında verildi.

-Dart Müsabakalarda derece yapan okullar ise şu şekilde;

Yıldız Kızlar:Orhangazi birinci, Ulubey ikinci Kızılkaş üçüncü

Genç Erkekler:Hakkı Polat birinci,Piri Reis  ikinci,Mavi Lacivertlim üçüncü,Yüreğir Gençlik Merkezi dördüncü

Genç Kızlar: Piri Reis, Hakkı Polat, Şakirpaşa Halk Eğitim

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.