Anadolu Vakfı2018-2019 Eğitim Yılı Burs Programı için başvurular başlıyor

EĞİTİM 28.08.2018 - 16:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2604+ kez okundu.
 

Anadolu Vakfı2018-2019 Eğitim Yılı Burs Programı için başvurular başlıyor

Bugüne kadar 28.000’in üzerinde üniversite öğrencisine eğitim desteği veren Anadolu Vakfı’nın 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Burs Programı başlıyor. Anadolu Vakfı’ndan eğitim desteği almak isteyen öğrenciler, 1 - 30 Eylül tarihleri arasında www.anadoluvakfi.org.tr adresinden başvuruda bulunabilecek.
Anadolu Vakfı’nın 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Burs Programı’na başvuru zamanı geldi. Burs programını kuruluş yılı olan 1979 yılından bu yana aralıksız sürdüren Anadolu Vakfı, bugüne kadar 28.000’in üzerinde öğrenciye burs yoluyla eğitim desteğinde bulundu. Anadolu Vakfı’nın karşılıksız eğitim desteğinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri 1 - 30 Eylül 2018 tarihleri arasında www.anadoluvakfi.org.tr adresinden online olarak başvuruda bulunabilecek. Akademik ve sosyal yönden başarılı gençleri desteklemeyi amaçlayan Anadolu Vakfı, burs programı ile maddi destekten öte sağladığı manevi destekle gençlerin hayatlarını daha proaktif bir şekilde kurgulamalarına, hayallerinin farkına varmalarına, ülkemiz ve insanlık için daha etkin, çağdaş bireyler olmalarına olanak sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda her yıl burs stratejilerini geliştirerek, en yenilikçi uygulamaları hayata geçiren Anadolu Vakfı, 2013 yılında devreye aldığı ‘web tabanlı burs başvuru sistemi’ ile bursiyerlerin tüm bilgilerini yakından takip ediyor. Online başvuru sürecinde 60 farklı veri ile ailenin gelir durumunu ve öğrencinin başarısını sağlıklı bir şekilde değerlendiren Anadolu Vakfı, bu sistem ile bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından 284.000’den fazla burs başvurusu aldı. Deneyimlerini yeni nesillere aktarıyorlar Anadolu Vakfı olarak burs stratejilerini ve süreçlerini yerel ve küresel iyi uygulama örnekleri ile karşılaştırarak sürekli geliştirmeyi ve burs yönetiminde yenilikçi uygulamalara sahip olmayı esas aldıklarını dile getiren Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven: “Burs süreci, Anadolu Vakfı ile bursiyerlerimiz arasında bir köprü oluşturuyor. Oluşan bu bağ mesleki deneyim paylaşım etkinlikleri ve eğitimlerin yanı sıra yine eğitim, kişilik envanteri gibi araçlar ile desteklenen bir yıllık mentorluk süreci ile bütünleşik olarak sürdürülüyor. Eğitimlerini tamamlayarak hayata atılan mezun bursiyerlerimiz ile ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Edindikleri deneyimleri yeni bursiyerler ile gerek mentorluk sürecinde gerekse diğer etkinlik ortamlarında paylaşmalarına olanak sağlıyoruz” diye konuştu. Burs programı kapsamında adaylar öncelikle akademik olarak kendi meslek dalı içerisinde değerlendiriliyor. Benzer başarı düzeyindeki adaylar arasında ihtiyaç durumu belirleyici oluyor. İlk değerlendirme sürecini takiben bursiyer adayları mülakata çağrılıyor ve akademik başarının yanı sıra sosyal yetkinlikler, gönüllülük, spor, sanat, hobi gibi unsurlar dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor.” dedi.    
Bugüne kadar 28.000’in üzerinde üniversite öğrencisine eğitim desteği veren Anadolu Vakfı’nın 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Burs Programı başlıyor. Anadolu Vakfı’ndan eğitim desteği almak isteyen öğrenciler, 1 - 30 Eylül tarihleri arasında www.anadoluvakfi.org.tr adresinden başvuruda bulunabilecek.

Anadolu Vakfı’nın 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Burs Programı’na başvuru zamanı geldi. Burs programını kuruluş yılı olan 1979 yılından bu yana aralıksız sürdüren Anadolu Vakfı, bugüne kadar 28.000’in üzerinde öğrenciye burs yoluyla eğitim desteğinde bulundu. Anadolu Vakfı’nın karşılıksız eğitim desteğinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri 1 - 30 Eylül 2018 tarihleri arasında www.anadoluvakfi.org.tr adresinden online olarak başvuruda bulunabilecek.

Akademik ve sosyal yönden başarılı gençleri desteklemeyi amaçlayan Anadolu Vakfı, burs programı ile maddi destekten öte sağladığı manevi destekle gençlerin hayatlarını daha proaktif bir şekilde kurgulamalarına, hayallerinin farkına varmalarına, ülkemiz ve insanlık için daha etkin, çağdaş bireyler olmalarına olanak sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda her yıl burs stratejilerini geliştirerek, en yenilikçi uygulamaları hayata geçiren Anadolu Vakfı, 2013 yılında devreye aldığı ‘web tabanlı burs başvuru sistemi’ ile bursiyerlerin tüm bilgilerini yakından takip ediyor. Online başvuru sürecinde 60 farklı veri ile ailenin gelir durumunu ve öğrencinin başarısını sağlıklı bir şekilde değerlendiren Anadolu Vakfı, bu sistem ile bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanından 284.000’den fazla burs başvurusu aldı.

Deneyimlerini yeni nesillere aktarıyorlar

Anadolu Vakfı olarak burs stratejilerini ve süreçlerini yerel ve küresel iyi uygulama örnekleri ile karşılaştırarak sürekli geliştirmeyi ve burs yönetiminde yenilikçi uygulamalara sahip olmayı esas aldıklarını dile getiren Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven: “Burs süreci, Anadolu Vakfı ile bursiyerlerimiz arasında bir köprü oluşturuyor. Oluşan bu bağ mesleki deneyim paylaşım etkinlikleri ve eğitimlerin yanı sıra yine eğitim, kişilik envanteri gibi araçlar ile desteklenen bir yıllık mentorluk süreci ile bütünleşik olarak sürdürülüyor. Eğitimlerini tamamlayarak hayata atılan mezun bursiyerlerimiz ile ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Edindikleri deneyimleri yeni bursiyerler ile gerek mentorluk sürecinde gerekse diğer etkinlik ortamlarında paylaşmalarına olanak sağlıyoruz” diye konuştu. Burs programı kapsamında adaylar öncelikle akademik olarak kendi meslek dalı içerisinde değerlendiriliyor. Benzer başarı düzeyindeki adaylar arasında ihtiyaç durumu belirleyici oluyor. İlk değerlendirme sürecini takiben bursiyer adayları mülakata çağrılıyor ve akademik başarının yanı sıra sosyal yetkinlikler, gönüllülük, spor, sanat, hobi gibi unsurlar dikkate alınarak değerlendirme yapılıyor.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.