“Anadolu ve Meğabire Topraklarında Türk-Cezayir Ortak Osmanlı Kültürü” Paneli Düzenlendi.

KÜLTÜR-SANAT 04.05.2017 - 12:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1929+ kez okundu.
 

“Anadolu ve Meğabire Topraklarında Türk-Cezayir Ortak Osmanlı Kültürü” Paneli Düzenlendi.

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “Anadolu ve Meğabire Topraklarında Türk Cezayir ortak Osmanlı Kültürü” isimli panel düzenlendi.   Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Osman Ateş Moderatörlüğünde İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen panele Arap Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Musa Alp, İslam Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Hatalmış, Öğretim Görevlisi Mehmet Yılmaz ve Cezayir asıllı emekli öğretmen Ahmet Taş konuşmacı olarak katıldı.   Panelin açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda panelin Moderatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Ali Osman Ateş, 1830 yılında Osmanlı’nın elinden çıkıp 1960 yılından sonra da bağımsızlığını ilan eden Cezayir’in, kütürel tarihimiz açısından önemine değindi.   “Kozan ve Adana’da Hala Cezayirliler Var.” Cezayir-Türk kültürünün Kozan ve Adana bölgesinde kendini htirdiğini ifa eden Panelist Doç. Dr. Musa Alp ise, bu bölgede yaşayan Cezayirlilerin kendi dillerini konuştuklarını ve geleneklerine hâkim olduklarını söyledi. ÇÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Hatalmış, Öğretim Görevlisi Mehmet Yılmaz ve Cezayir asıllı emekli öğretmen Ahmet Taş da Cezayir-Türkiye- Osmanlı ilişkilerini anlatarak sunumlarını gerçekleştirdi. 

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından “Anadolu ve Meğabire Topraklarında Türk Cezayir ortak Osmanlı Kültürü” isimli panel düzenlendi.

 

Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Osman Ateş Moderatörlüğünde İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen panele Arap Dili Bölüm Başkanı Doç. Dr. Musa Alp, İslam Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Hatalmış, Öğretim Görevlisi Mehmet Yılmaz ve Cezayir asıllı emekli öğretmen Ahmet Taş konuşmacı olarak katıldı.

 

Panelin açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda panelin Moderatörlüğünü üstlenen Prof. Dr. Ali Osman Ateş, 1830 yılında Osmanlı’nın elinden çıkıp 1960 yılından sonra da bağımsızlığını ilan eden Cezayir’in, kütürel tarihimiz açısından önemine değindi.

 

“Kozan ve Adana’da Hala Cezayirliler Var.”

Cezayir-Türk kültürünün Kozan ve Adana bölgesinde kendini htirdiğini ifa eden Panelist Doç. Dr. Musa Alp ise, bu bölgede yaşayan Cezayirlilerin kendi dillerini konuştuklarını ve geleneklerine hâkim olduklarını söyledi.

ÇÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Hatalmış, Öğretim Görevlisi Mehmet Yılmaz ve Cezayir asıllı emekli öğretmen Ahmet Taş da Cezayir-Türkiye- Osmanlı ilişkilerini anlatarak sunumlarını gerçekleştirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.