anlış Taşınan Okul Çantaları Gelecekte Kronik Bel Ağrısına Zemin Hazırlıyor!

SAĞLIK-YAŞAM 23.02.2019 - 15:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2139+ kez okundu.
 

anlış Taşınan Okul Çantaları Gelecekte Kronik Bel Ağrısına Zemin Hazırlıyor!

Günümüzde gripten sonra en sık rastlanan sağlık problemlerinden biri olan kronik bel ağrılarının temelinin ergenlik döneminde yanlış taşıdığınız sırt çantaları olabileceğini biliyor muydunuz? Çocukların okul çantaları taşırken zayıf noktalarının omuz değil; sırt olduğunu dile getiren Hastane Derindere Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Uzmanı Op. Dr. Zafer Volkan Gökçe; ‘Kötü yerleştirilmiş bir sırt çantası, duruş ve yürüyüşü değiştirebilir. Sırt çantasını iki omuzla taşımak tek omuzla taşınmasına göre daha doğrudur. Sırt çantasının ağırlığı arttıkça omurganın duruşu değişir. Birçok anne babanın, sırt çantasının ağırlığı ile skolyoz veya kifoz arasında bir ilişki olduğuna inanmasının nedenlerinden biri budur. Ancak unutulmamalıdır ki ergenlik döneminde bel ağrısı problemi yaşayan çocuklar, muhtemelen yetişkin olduklarında kronik bel ağrısı sorunuyla karşılaşacaklardır.’ açıklamasında bulundu.  

Günümüzde gripten sonra en sık rastlanan sağlık problemlerinden biri olan kronik bel ağrılarının temelinin ergenlik döneminde yanlış taşıdığınız sırt çantaları olabileceğini biliyor muydunuz?

Çocukların okul çantaları taşırken zayıf noktalarının omuz değil; sırt olduğunu dile getiren Hastane Derindere Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Uzmanı Op. Dr. Zafer Volkan Gökçe; ‘Kötü yerleştirilmiş bir sırt çantası, duruş ve yürüyüşü değiştirebilir. Sırt çantasını iki omuzla taşımak tek omuzla taşınmasına göre daha doğrudur. Sırt çantasının ağırlığı arttıkça omurganın duruşu değişir. Birçok anne babanın, sırt çantasının ağırlığı ile skolyoz veya kifoz arasında bir ilişki olduğuna inanmasının nedenlerinden biri budur. Ancak unutulmamalıdır ki ergenlik döneminde bel ağrısı problemi yaşayan çocuklar, muhtemelen yetişkin olduklarında kronik bel ağrısı sorunuyla karşılaşacaklardır.’ açıklamasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.