Anne adayları Yaşam Bankası ile bilinçleniyor

29.11.2017 - 11:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2083+ kez okundu.
 

Anne adayları Yaşam Bankası ile bilinçleniyor

  Yaşam Kordon Kanı Bankası, anne adaylarını bilinçlendirmeye devam ediyor. Bursa VM Medical Park Hastanesi’nde gerçekleştirilen gebe eğitimine sponsor olan Yaşam Kordon Kanı Bankası, katılımcı anne adaylarına cankurtaran hücreler içeren kordon kanı ve dokusunun önemini anlattı   Cankurtaran hücreler içeren kordon kanı ve kordon dokusunun önemi her geçen gün daha fazla anlaşılıyor. Yaşam Kordon Kanı Bankası da hayat kurtaran kordon kanı ve dokusunun bilinirliğini artırmak için faaliyetler yürütmeye devam ediyor. Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası son olarak Bursa VM Medical Park Hastanesi’nde gerçekleştirilen gebe eğitiminde anne adayları ile buluştu. Bebeimgeliyor Anne Bebek Eğitim Merkezi kurucusu uzman hemşire Esra Ertuğrul ve Hassas Anne Etkinlik Merkezi kurucusu Ece Kumkale’nin konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, Yaşam Kordon Kanı Bankası Satış Müdürü Erkan Uran bir sunum gerçekleştirdi. Erkan Uran, katılımcı anne adaylarına kordon kanının ve kordon dokusunun önemini anlattı.   ‘Tüm gebelere ulaşacağız’ Etkinlikte konuşan Yaşam Kordon Kanı Bankası Satış Müdürü Erkan Uran, lösemiden doku ve organ hasarlarına, bağışıklık sistemi hastalıklarından kalp kusurlarına, felçten Akdeniz anemisine kadar 80 çeşit hastalığın tedavisinin kordon kanı ile mümkün olabildiğini söyleyerek, “Doğumdan sonra bebekten alınacak kordon kanı ve kordon dokusunun önemini önümüzdeki yıl boyunca da yapacağımız etkinliklerle anlatmaya devam edeceğiz. Tüm gebeleri bilinçlendireceğiz” dedi.     Editöre Not: 2002 yılında Ankara’da kurulan Yaşam Kordon Kanı Bankası, 2013 yılında Polonya Kök Hücre Bankası FamiCord Group ile işbirliği yaptı. Yaşam Kordon Kanı Bankası, bu tarihten sonra FamiCord Group çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. Avrupa’nın en güçlü aile biyobankasına sahip olan ve 20 ülkede faaliyet gösteren FamiCord’da 150 binden fazla kordon kanı saklanıyor. Doğum sırasında bebeğin göbek bağı kesildikten sonra doktor tarafından alınan kordon kanı, özel şartlar altında koruma altına alınıyor ve günümüzde 80’den fazla hastalığın tedavisinde kullanılabiliyor.  

 

Yaşam Kordon Kanı Bankası, anne adaylarını bilinçlendirmeye devam ediyor. Bursa VM Medical Park Hastanesi’nde gerçekleştirilen gebe eğitimine sponsor olan Yaşam Kordon Kanı Bankası, katılımcı anne adaylarına cankurtaran hücreler içeren kordon kanı ve dokusunun önemini anlattı

 

Cankurtaran hücreler içeren kordon kanı ve kordon dokusunun önemi her geçen gün daha fazla anlaşılıyor. Yaşam Kordon Kanı Bankası da hayat kurtaran kordon kanı ve dokusunun bilinirliğini artırmak için faaliyetler yürütmeye devam ediyor. Avrupa’nın en güçlü aile biyobankası FamiCord Group’un Türkiye’deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası son olarak Bursa VM Medical Park Hastanesi’nde gerçekleştirilen gebe eğitiminde anne adayları ile buluştu. Bebeimgeliyor Anne Bebek Eğitim Merkezi kurucusu uzman hemşire Esra Ertuğrul ve Hassas Anne Etkinlik Merkezi kurucusu Ece Kumkale’nin konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte, Yaşam Kordon Kanı Bankası Satış Müdürü Erkan Uran bir sunum gerçekleştirdi. Erkan Uran, katılımcı anne adaylarına kordon kanının ve kordon dokusunun önemini anlattı.

 

‘Tüm gebelere ulaşacağız’

Etkinlikte konuşan Yaşam Kordon Kanı Bankası Satış Müdürü Erkan Uran, lösemiden doku ve organ hasarlarına, bağışıklık sistemi hastalıklarından kalp kusurlarına, felçten Akdeniz anemisine kadar 80 çeşit hastalığın tedavisinin kordon kanı ile mümkün olabildiğini söyleyerek, “Doğumdan sonra bebekten alınacak kordon kanı ve kordon dokusunun önemini önümüzdeki yıl boyunca da yapacağımız etkinliklerle anlatmaya devam edeceğiz. Tüm gebeleri bilinçlendireceğiz” dedi.

 

 

Editöre Not: 2002 yılında Ankara’da kurulan Yaşam Kordon Kanı Bankası, 2013 yılında Polonya Kök Hücre Bankası FamiCord Group ile işbirliği yaptı. Yaşam Kordon Kanı Bankası, bu tarihten sonra FamiCord Group çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. Avrupa’nın en güçlü aile biyobankasına sahip olan ve 20 ülkede faaliyet gösteren FamiCord’da 150 binden fazla kordon kanı saklanıyor. Doğum sırasında bebeğin göbek bağı kesildikten sonra doktor tarafından alınan kordon kanı, özel şartlar altında koruma altına alınıyor ve günümüzde 80’den fazla hastalığın tedavisinde kullanılabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.