Anne yüreği ile atkı, bere, eldiven, kazak ördüler

KÜLTÜR-SANAT 04.02.2018 - 11:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1434+ kez okundu.
 

Anne yüreği ile atkı, bere, eldiven, kazak ördüler

  MEHMETÇİK ÜŞÜMESİN DİYE SEFERBER OLDULAR    Türk Anneler Derneği Adana Şubesi, Genel Merkezi’nin aldığı bir kararla  toplumsal duyarlılık örneği gösterdi. Sınırda görev yapan askerler üşümesin diye atkı, bere, eldiven, kazak gibi kıyafetler hazırlayan Dernek Başkanı Semiramis Kulak ve yönetim kurulu üyeleri,  “Mehmetçiğimizin her ihtiyacını devletimiz karşılıyor elbette ama biz de annelik duygularıyla katkıda bulunmak istedik” dediler.     Türk Anneler Derneği Adana Şubesi Başkanı Semiramis Kulak ve dernek üyeleri örnek bir çalışmaya imza attı. Genel Merkezlerinin aldığı bir kararla  zorlu şartlarda görev yapan Mehmetçikler soğukta üşümesinler diye onlara atkı, kazak, bere ve içlik örüp gönderen dernek üyeleri “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, devletimiz  askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor elbette ama biz de bir anneyiz ve bu duyguyla hareket ederek yanlarında olduğumuz mesajını vermek istedik. Onları soğuk şartlardan kazaklarımız, düşmanlardan da her zaman dualarımız koruyacak " dedi.   JANDARMA DAĞITACAK   Sayman-veznedar Sevil Dönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Sara Gökçe, Ayla Bilici, Vecihi Ramazanoğlu, Feza Milli, Nurşen Aksoy, Füsun Kaya, Zehra Koral, Şeyda Kulak, Gülçin Türker, Sekreter Belgin Görgen ve Üye Nezahat  Kırgız’ın emekleriyle örülen bu kıyafetler ardından Hatay’a gönderilip jandarma aracılığıyla askerlerimize dağıtılıyor. Örgü öremeyen kadınlar da askerlerimizin ihtiyacı olabilecek iç çamaşırı gibi ürünleri alarak bu örnek oluşuma destek oluyorlar.   TAMAMEN GÖNÜLLÜ BİR ÇALIŞMA Türk Anneler Derneği Adana Şubesi Başkanı Semiramis Kulak, derneğin ilk olarak Ankara’da 1954’te ardından da Adana’da 1964 yılında kurulduğunu belirterek şunları söyledi: "   "Derneğimiz annelerin eğitimine de gönüllü bir dernek. Yetenekli çocuklarımız var ama olanakları yok işte biz o olanakları olmayan çocuklarımıza da burs veriyoruz. Bu gibi çeşitli faaliyetlerimiz bulunuyor. Bir diğer faaliyetimiz de askerlerimizin zorlu hava şartlarına uygun kıyafetler örmekti. Genel merkezimizin  başkanı Gül Baysal’ın talimatıyla  projeye başladık.”   "DUYARLILIK OLUŞTURMAK İSTEDİK" "Biz burada ördüğümüz kıyafetleri Hatay’daki kriz masasına yollayacağız. Oradan da  jandarma kanalıyla askerlerimize dağıtılacak” diyen Başkan Kulak şöyle devam etti: “Devletimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz askerlerimizin her ihtiyacını karşılıyor. Biz de kendimizce annelik duygularımızla katkıda bulunmak istedik. Türkiye’nin dört bir yanından askerlerimiz için giyecek yiyecek yollanıyor. Bunlar askerimizin ihtiyacı olduğundan değil toplumsal bir duyarlılık oluşturmak istediğimizden. Biz Mehmetçiğimizin gönüllü anneleriyiz. Bunu da tamamen gönüllü olarak yönetim kurulumuzun bağışlarıyla yapıyoruzderneğin parasına dokunmuyoruz."    

 

MEHMETÇİK ÜŞÜMESİN DİYE SEFERBER OLDULAR 

 

Türk Anneler Derneği Adana Şubesi, Genel Merkezi’nin aldığı bir kararla  toplumsal duyarlılık örneği gösterdi. Sınırda görev yapan askerler üşümesin diye atkı, bere, eldiven, kazak gibi kıyafetler hazırlayan Dernek Başkanı Semiramis Kulak ve yönetim kurulu üyeleri,  “Mehmetçiğimizin her ihtiyacını devletimiz karşılıyor elbette ama biz de annelik duygularıyla katkıda bulunmak istedik” dediler.

 

 

Türk Anneler Derneği Adana Şubesi Başkanı Semiramis Kulak ve dernek üyeleri örnek bir çalışmaya imza attı. Genel Merkezlerinin aldığı bir kararla  zorlu şartlarda görev yapan Mehmetçikler soğukta üşümesinler diye onlara atkı, kazak, bere ve içlik örüp gönderen dernek üyeleri “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, devletimiz  askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor elbette ama biz de bir anneyiz ve bu duyguyla hareket ederek yanlarında olduğumuz mesajını vermek istedik. Onları soğuk şartlardan kazaklarımız, düşmanlardan da her zaman dualarımız koruyacak " dedi.

 

JANDARMA DAĞITACAK

 

Sayman-veznedar Sevil Dönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Sara Gökçe, Ayla Bilici, Vecihi Ramazanoğlu, Feza Milli, Nurşen Aksoy, Füsun Kaya, Zehra Koral, Şeyda Kulak, Gülçin Türker, Sekreter Belgin Görgen ve Üye Nezahat  Kırgız’ın emekleriyle örülen bu kıyafetler ardından Hatay’a gönderilip jandarma aracılığıyla askerlerimize dağıtılıyor. Örgü öremeyen kadınlar da askerlerimizin ihtiyacı olabilecek iç çamaşırı gibi ürünleri alarak bu örnek oluşuma destek oluyorlar.

 

TAMAMEN GÖNÜLLÜ BİR ÇALIŞMA

Türk Anneler Derneği Adana Şubesi Başkanı Semiramis Kulak, derneğin ilk olarak Ankara’da 1954’te ardından da Adana’da 1964 yılında kurulduğunu belirterek şunları söyledi: "

 

"Derneğimiz annelerin eğitimine de gönüllü bir dernek. Yetenekli çocuklarımız var ama olanakları yok işte biz o olanakları olmayan çocuklarımıza da burs veriyoruz. Bu gibi çeşitli faaliyetlerimiz bulunuyor. Bir diğer faaliyetimiz de askerlerimizin zorlu hava şartlarına uygun kıyafetler örmekti. Genel merkezimizin  başkanı Gül Baysal’ın talimatıyla  projeye başladık.”

 

"DUYARLILIK OLUŞTURMAK İSTEDİK"

"Biz burada ördüğümüz kıyafetleri Hatay’daki kriz masasına yollayacağız. Oradan da  jandarma kanalıyla askerlerimize dağıtılacak” diyen Başkan Kulak şöyle devam etti: “Devletimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz askerlerimizin her ihtiyacını karşılıyor. Biz de kendimizce annelik duygularımızla katkıda bulunmak istedik. Türkiye’nin dört bir yanından askerlerimiz için giyecek yiyecek yollanıyor. Bunlar askerimizin ihtiyacı olduğundan değil toplumsal bir duyarlılık oluşturmak istediğimizden. Biz Mehmetçiğimizin gönüllü anneleriyiz. Bunu da tamamen gönüllü olarak yönetim kurulumuzun bağışlarıyla yapıyoruzderneğin parasına dokunmuyoruz."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.