ANTİK KENTE FESTİVAL DOPİNGİ!

KÜLTÜR-SANAT 23.10.2017 - 14:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1826+ kez okundu.
 

ANTİK KENTE FESTİVAL DOPİNGİ!

  Misis Antik Kenti’ni tanıtmak amacıyla Yüreğir İlçe Belediyesi’nce hafta sonu iki gün düzenlenen festival ilgi gördü. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Misis'i Dünya Kültür Mirası'na kazandırmak istediklerini belirterek, “Tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtılacak önemli bir proje yürütüyoruz. Festivalde vatandaşların yanı sıra yabancılar da sürdürülen çalışmaları görme imkanı buldu” dedi. İLK GÜN BÖYLE GEÇTİ Bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür Sanat Festivali,  coşkulu geçti. Atakent mahallesindeki  15 Temmuz Şehitler Parkı'nda ilk gün halk oyunları sergilendi, mehteran takımı gösteri yaptı. Halk aşıklarının atışmaları keyifle izlenirken Osmanlı Saray Esvapları defilesi katılanları eski çağlara götürdü. Anadolu Rock’un ünlü ismi Murat Kekilli burada bir konser verdi. DAVUL ŞOVDA NEŞELENDİ Başkan Çelikcan, festivalde yapılan davul şov sırasında ise oldukça neşelendi. Çelikcan, Türk bayrağı ile davulun üsten çıkan halk oyunu ekipleriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi. MEDENİYETLER KOROSU İLGİYLE İZLENDİ Pazar günü Misis'te gerçekleştirilen etkinliklerde, Lokman Hekim ve Şahmeran Efsanesi temsili gösterisi yapıldı. Halk oyunlarıyla süren etkinliklerin ardından Antik Misis konulu arkeoloji, edebiyat tarih söyleşileri gerçekleştirildi. Antik Misis temalı defilenin de yer aldığı festivalde Adana’nın sevilen sanatçısı Ali Turaç da birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Festival, Piyona resitalinin ardından Medeniyetler Korosu konseriyle sona erdi. Farklı dil ve dinlerden oluşan Medeniyetler Korosu çeşitli dillerdeki eserlerle Dünyaya barış mesajı verdi. TARİHİ DÜNYAYA TANITACAK ÖNEMLİ BİR PROJE Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 7 bin yıl önceki tarihi ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, destek olanlara teşekkür etti. Misis'i festivalle dünyaya tanıtmak istediklerini kaydeden Çelikcan, “Misis, tarihi Misis köprüsü, Höyük kazıları, Havraniye kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı değirmenleri ile adeta açık hava müzesini andırıyor.  Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir proje yürütüyoruz. Festivalle yerli ve yabancı bir çok insan bölgeye gelerek çalışmaları yerinde görme imkanı buldu” diye konuştu. Başkan Çelikcan, festivale katılan misafirlere Yüreğir Belediyesi Kültürevleri’nde üretilen çeşitli hediyeler verdi. Festivale destek ve emek veren herkese teşekkür eden Çelikcan, festivali gelecek yıllarda sürdürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

 

Misis Antik Kenti’ni tanıtmak amacıyla Yüreğir İlçe Belediyesi’nce hafta sonu iki gün düzenlenen festival ilgi gördü. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Misis'i Dünya Kültür Mirası'na kazandırmak istediklerini belirterek, “Tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtılacak önemli bir proje yürütüyoruz. Festivalde vatandaşların yanı sıra yabancılar da sürdürülen çalışmaları görme imkanı buldu” dedi.

İLK GÜN BÖYLE GEÇTİ

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür Sanat Festivali,  coşkulu geçti. Atakent mahallesindeki  15 Temmuz Şehitler Parkı'nda ilk gün halk oyunları sergilendi, mehteran takımı gösteri yaptı. Halk aşıklarının atışmaları keyifle izlenirken Osmanlı Saray Esvapları defilesi katılanları eski çağlara götürdü. Anadolu Rock’un ünlü ismi Murat Kekilli burada bir konser verdi.

DAVUL ŞOVDA NEŞELENDİ

Başkan Çelikcan, festivalde yapılan davul şov sırasında ise oldukça neşelendi. Çelikcan, Türk bayrağı ile davulun üsten çıkan halk oyunu ekipleriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

MEDENİYETLER KOROSU İLGİYLE İZLENDİ

Pazar günü Misis'te gerçekleştirilen etkinliklerde, Lokman Hekim ve Şahmeran Efsanesi temsili gösterisi yapıldı. Halk oyunlarıyla süren etkinliklerin ardından Antik Misis konulu arkeoloji, edebiyat tarih söyleşileri gerçekleştirildi. Antik Misis temalı defilenin de yer aldığı festivalde Adana’nın sevilen sanatçısı Ali Turaç da birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Festival, Piyona resitalinin ardından Medeniyetler Korosu konseriyle sona erdi. Farklı dil ve dinlerden oluşan Medeniyetler Korosu çeşitli dillerdeki eserlerle Dünyaya barış mesajı verdi.

TARİHİ DÜNYAYA TANITACAK ÖNEMLİ BİR PROJE

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 7 bin yıl önceki tarihi ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, destek olanlara teşekkür etti. Misis'i festivalle dünyaya tanıtmak istediklerini kaydeden Çelikcan, “Misis, tarihi Misis köprüsü, Höyük kazıları, Havraniye kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı değirmenleri ile adeta açık hava müzesini andırıyor.  Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir proje yürütüyoruz. Festivalle yerli ve yabancı bir çok insan bölgeye gelerek çalışmaları yerinde görme imkanı buldu” diye konuştu.

Başkan Çelikcan, festivale katılan misafirlere Yüreğir Belediyesi Kültürevleri’nde üretilen çeşitli hediyeler verdi. Festivale destek ve emek veren herkese teşekkür eden Çelikcan, festivali gelecek yıllarda sürdürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.