AŞIRI FİYAT ARTIŞLARI HİLELİ ÜRÜNÜ TETİKLEDİ

SİYASET 23.10.2019 - 13:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2099+ kez okundu.
 

AŞIRI FİYAT ARTIŞLARI HİLELİ ÜRÜNÜ TETİKLEDİ

  Aşırı yükselen gıda fiyatları, alıcının gözünü korkutunca bazı uyanık firmalar, rakamları aşağı çekmek için hileli yöntemlere başvuruyor.  Balın içine glikoz şurubu, peynire nişasta, dana sucuğun içine tavuk eti, tavuk dönere inek memesi, zeytinyağına ayçiçek yağı, tavuk kemikleri öğütüp salama katan firmaların sayısı son bir yılda 173’ten 618’e çıktı, hileli ürünler ise 282’den 1211’e yükseldi.   CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, insan canına kast edilen hileli gıdaları ve bu işe karışan firmaları, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu. Barut, Türkiye’de tüketicinin gıdaya erişiminin giderek zorlaştığına dikkat çekerek, bu durumun hileli gıda üretimini ve gıdada taklit ve tağsiş yapan firma sayısını artırdığına dikkat çekti.

 

Aşırı yükselen gıda fiyatları, alıcının gözünü korkutunca bazı uyanık firmalar, rakamları aşağı çekmek için hileli yöntemlere başvuruyor. 
Balın içine glikoz şurubu, peynire nişasta, dana sucuğun içine tavuk eti, tavuk dönere inek memesi, zeytinyağına ayçiçek yağı, tavuk kemikleri öğütüp salama katan firmaların sayısı son bir yılda 173’ten 618’e çıktı, hileli ürünler ise 282’den 1211’e yükseldi.  
CHP Adana milletvekili Ayhan Barut, insan canına kast edilen hileli gıdaları ve bu işe karışan firmaları, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu. Barut, Türkiye’de tüketicinin gıdaya erişiminin giderek zorlaştığına dikkat çekerek, bu durumun hileli gıda üretimini ve gıdada taklit ve tağsiş yapan firma sayısını artırdığına dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.