"Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalı"

SİYASET 27.12.2020 - 17:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 913+ kez okundu.
 

"Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, pazartesi günü açıklanması beklenen asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini söyledi. Ekonomisi yangın yerine dönen Türkiye'de işçisinden esnafına, memurundan emeklisine, işsizinden çiftçisine herkesin bunalıp feryat ettiğine dikkat çeken Barut, "Asgari bir standart değil insanca yaşam koşullarını sağlayacak düzen istiyoruz. Asgari ücretin üstündeki vergi yükünün kaldırılmasını, tutarın da en az 3 bin 100 lira olmasını talep ediyoruz" dedi. "12 MİLYON İŞSİZ VAR" Türkiye'de iktidar ve çevresi dışında kalan herkesin çok büyük zorluklar yaşadığını aktaran Ayhan Barut, "Salgınla boğuşan ülkemizde maalesef esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine herkes ekonomik krizin yıkıcı etkilerini yaşıyor. İşsizlik yangını büyürken, her gün yüz binlerce gencimiz kamuya yeterli atama için feryadını duyurmaya çalışıyor. Tek adam rejimi ve liyakatsiz yönetim anlayışı ise sorunlara çözüm üretmeyip aksine derinleştiriyor. 12 milyona ulaşan işsiz sayısı ile rekor kırılıyor. Ülkemizde her 4 kişiden biri, üniversite mezunu her 3 kişiden biri işsiz ama sırtını Saraya dayayanlar 5 maaşla sefa sürüyor" diye konuştu.  "FERYADI DUYUN ARTIK" 18 yıldır iktidarda bulunanların derinleşen sorunlarına çözüm üretmediğini ifade eden Barut, şunları kaydetti: "Üniversite diplomalı gençlerimiz işsizlikten kırılırken, mahkeme kararıyla sahte diploma kullandığı belgelenenler gününü gün ediyor. Çifter maaşlar, milyonluk huzur haklarıyla kamu kaynakları talan ediliyor. İtirazlara, kamuoyunda oluşan tepkilere aldırış etmiyorlar. Milletin feryadını duyun, ekonomideki yangını söndürün. Halka destek olun, iş ve aş olanağı sağlayın. Kelimenin tam anlamıyla yangın yerine dönen bu memlekette milyonları ilgilendiren asgari ücreti insanca yaşam koşullarını sağlayacak düzeye getirin. Asgari ücretin üstündeki vergi yükünü kaldırın, tutarı da en az 3 bin 100 lira olarak açıklayın. İnsanımızın nefes alması için bir kez olsun olumlu bir adım atın." ...


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, pazartesi günü açıklanması beklenen asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini söyledi. Ekonomisi yangın yerine dönen Türkiye'de işçisinden esnafına, memurundan emeklisine, işsizinden çiftçisine herkesin bunalıp feryat ettiğine dikkat çeken Barut, "Asgari bir standart değil insanca yaşam koşullarını sağlayacak düzen istiyoruz. Asgari ücretin üstündeki vergi yükünün kaldırılmasını, tutarın da en az 3 bin 100 lira olmasını talep ediyoruz" dedi.

"12 MİLYON İŞSİZ VAR"

Türkiye'de iktidar ve çevresi dışında kalan herkesin çok büyük zorluklar yaşadığını aktaran Ayhan Barut, "Salgınla boğuşan ülkemizde maalesef esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine herkes ekonomik krizin yıkıcı etkilerini yaşıyor. İşsizlik yangını büyürken, her gün yüz binlerce gencimiz kamuya yeterli atama için feryadını duyurmaya çalışıyor. Tek adam rejimi ve liyakatsiz yönetim anlayışı ise sorunlara çözüm üretmeyip aksine derinleştiriyor. 12 milyona ulaşan işsiz sayısı ile rekor kırılıyor. Ülkemizde her 4 kişiden biri, üniversite mezunu her 3 kişiden biri işsiz ama sırtını Saraya dayayanlar 5 maaşla sefa sürüyor" diye konuştu. 

"FERYADI DUYUN ARTIK"

18 yıldır iktidarda bulunanların derinleşen sorunlarına çözüm üretmediğini ifade eden Barut, şunları kaydetti:
"Üniversite diplomalı gençlerimiz işsizlikten kırılırken, mahkeme kararıyla sahte diploma kullandığı belgelenenler gününü gün ediyor. Çifter maaşlar, milyonluk huzur haklarıyla kamu kaynakları talan ediliyor. İtirazlara, kamuoyunda oluşan tepkilere aldırış etmiyorlar. Milletin feryadını duyun, ekonomideki yangını söndürün. Halka destek olun, iş ve aş olanağı sağlayın. Kelimenin tam anlamıyla yangın yerine dönen bu memlekette milyonları ilgilendiren asgari ücreti insanca yaşam koşullarını sağlayacak düzeye getirin. Asgari ücretin üstündeki vergi yükünü kaldırın, tutarı da en az 3 bin 100 lira olarak açıklayın. İnsanımızın nefes alması için bir kez olsun olumlu bir adım atın."

...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.