ASGARİ ÜCRET NET 2500 TL OLMALI

EKONOMİ 12.12.2018 - 17:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1809+ kez okundu.
 

ASGARİ ÜCRET NET 2500 TL OLMALI

Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük:
Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük, asgari ücretin net en az 2 bin 500 TL olması gerektiğini, toplum yararına çalışanlara da süreklilik verilmesi gerektiğini söyledi. YÜZDE 70’LİK MAĞDURLARI UNUTMAYIN Önük yaptığı açıklamada, kamuda alt işverenlik taşeronluk uygulamasının halen devam ettiğini belirterek, “İhale şartnamesinde sırf işçilik yaklaşık maliyet gideri yüzde 70’i tamamlanmadığı için mağdur olan arkadaşlarımız vardır. Yüzde 70 şartı kaldırılarak bu arkadaşlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir, kadroya alınmalıdır” dedi. TOPLUM YARARINA İŞÇİ SÜREKLİ OLSUN Toplum yararına çalışanlara süreklilik verilmesini isteyen Önük, “Bu arkadaşlarımız her cumartesi günü kursa gidiyor, uzmanlaşıyor, işi öğreniyor. İşi öğrendikten sonra 9 ay çalışıyor, sonra senin işin bitti, sen eve git yerine başka biri çalışsın deniliyor. Bu durumun kalkmasını istiyoruz” diye konuştu. 12 AY ÇALIŞMAK İSTİYORUZ Milli Eğitim’e bağlı okullarda geçici işçi olarak 10 ay üzerinde çalışacakların 12 ay üzerinden sürekli işçi kadrosuna alınmasını istediklerine dikkat çeken Önük, “Geçici işçi olacaksın ama geçici memur kadrosu 4B kadrosu içinde yer alacaksın. Bu çok yanlış ya memur olacağız ya işçi olacağız. İşçi olursak sürekli kadro istiyoruz yılın 12 ayı çalışmak istiyoruz” dedi. 4 ARALIK ÖNCESİ DE FAYDALANMALI Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük, 5 Aralık tarihi itibariyle işe girmiş ve çalışmaya devam edenlerin 4 Aralık'ta çalışmıyor olmasından dolayı kadrodan faydalanamadıklarını hatırlatarak, “4 Aralık öncesi ve sonrasında çalışanların da kadrodan yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.
Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük:

Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük, asgari ücretin net en az 2 bin 500 TL olması gerektiğini, toplum yararına çalışanlara da süreklilik verilmesi gerektiğini söyledi.

YÜZDE 70’LİK MAĞDURLARI UNUTMAYIN

Önük yaptığı açıklamada, kamuda alt işverenlik taşeronluk uygulamasının halen devam ettiğini belirterek, “İhale şartnamesinde sırf işçilik yaklaşık maliyet gideri yüzde 70’i tamamlanmadığı için mağdur olan arkadaşlarımız vardır. Yüzde 70 şartı kaldırılarak bu arkadaşlarımızın mağduriyetleri giderilmelidir, kadroya alınmalıdır” dedi.

TOPLUM YARARINA İŞÇİ SÜREKLİ OLSUN

Toplum yararına çalışanlara süreklilik verilmesini isteyen Önük, “Bu arkadaşlarımız her cumartesi günü kursa gidiyor, uzmanlaşıyor, işi öğreniyor. İşi öğrendikten sonra 9 ay çalışıyor, sonra senin işin bitti, sen eve git yerine başka biri çalışsın deniliyor. Bu durumun kalkmasını istiyoruz” diye konuştu.

12 AY ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Milli Eğitim’e bağlı okullarda geçici işçi olarak 10 ay üzerinde çalışacakların 12 ay üzerinden sürekli işçi kadrosuna alınmasını istediklerine dikkat çeken Önük, “Geçici işçi olacaksın ama geçici memur kadrosu 4B kadrosu içinde yer alacaksın. Bu çok yanlış ya memur olacağız ya işçi olacağız. İşçi olursak sürekli kadro istiyoruz yılın 12 ayı çalışmak istiyoruz” dedi.

4 ARALIK ÖNCESİ DE FAYDALANMALI

Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük, 5 Aralık tarihi itibariyle işe girmiş ve çalışmaya devam edenlerin 4 Aralık'ta çalışmıyor olmasından dolayı kadrodan faydalanamadıklarını hatırlatarak, “4 Aralık öncesi ve sonrasında çalışanların da kadrodan yararlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.