ASKİ, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin su sorununu çözüyor

GÜNDEM 27.03.2019 - 14:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1851+ kez okundu.
 

ASKİ, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin su sorununu çözüyor

  Adana şehir merkezi ve ilçelerinde gelecek yılların şehrini inşa etmek için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), oluşan sorunlara da anında çözüm üreterek vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamasının önüne geçiyor. Yapılan yatırımları aralıksız sürdüren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi,  yapılacak olan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin su ihtiyacını karşılamak için kolları sıvadı. Hem binlerce kişiyi istihdam edecek hem de ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak olan fabrikaların, ilk etapta saniyede 80lt/sn ve daha sonra 500 lt/sn ile su ihtiyacını karşılayacak kuyunun sondajı vuruldu. ASKİ HER ZAMAN YATIRIMCIYI DESTEKLİYOR Daha önce de aynı bölgede yer alan ve 2013 yılındaki yerel yönetim ile İlbank’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği projede 17 kilometrelik Yumurtalık-Burnaz içme suyu ana isale hattında kullanılan uygunsuz ve kalitesiz Q 450’lik borunun arıza vermesinin ardından harekete geçen ASKİ, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte devralınan projenin ilk etabını başarıyla tamamlamıştı. Aynı zamanda Karataş'ın 120 kilometrelik şehir içi asbest boru değişimi ihalesini de gerçekleştiren ASKİ, Nisan'da inşaata başlıyor. Proje kapsamında 500 tonluk ayaklı depo da yapılacak ve Karataş sorunsuz bir şekilde Çatalan suyunu kullanmaya devam edecek. Atık su Arıtma Tesisi'nin ihalesi ise Mayıs ayında yapılacak. Üreten ve katma değer sağlayan tüm sanayiciler için her zaman elinden geleni yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatlarıyla, ASKİ de yatırımcılara destek olmayı sürdürecek.  

 

Adana şehir merkezi ve ilçelerinde gelecek yılların şehrini inşa etmek için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), oluşan sorunlara da anında çözüm üreterek vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamasının önüne geçiyor.

Yapılan yatırımları aralıksız sürdüren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi,  yapılacak olan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin su ihtiyacını karşılamak için kolları sıvadı. Hem binlerce kişiyi istihdam edecek hem de ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak olan fabrikaların, ilk etapta saniyede 80lt/sn ve daha sonra 500 lt/sn ile su ihtiyacını karşılayacak kuyunun sondajı vuruldu.

ASKİ HER ZAMAN YATIRIMCIYI DESTEKLİYOR

Daha önce de aynı bölgede yer alan ve 2013 yılındaki yerel yönetim ile İlbank’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği projede 17 kilometrelik Yumurtalık-Burnaz içme suyu ana isale hattında kullanılan uygunsuz ve kalitesiz Q 450’lik borunun arıza vermesinin ardından harekete geçen ASKİ, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte devralınan projenin ilk etabını başarıyla tamamlamıştı.

Aynı zamanda Karataş'ın 120 kilometrelik şehir içi asbest boru değişimi ihalesini de gerçekleştiren ASKİ, Nisan'da inşaata başlıyor. Proje kapsamında 500 tonluk ayaklı depo da yapılacak ve Karataş sorunsuz bir şekilde Çatalan suyunu kullanmaya devam edecek. Atık su Arıtma Tesisi'nin ihalesi ise Mayıs ayında yapılacak.

Üreten ve katma değer sağlayan tüm sanayiciler için her zaman elinden geleni yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatlarıyla, ASKİ de yatırımcılara destek olmayı sürdürecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.