Aşureye zaman bulamayanlar için daha pratik çözümler geliştirdik

SAĞLIK-YAŞAM 13.09.2019 - 11:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1819+ kez okundu.
 

Aşureye zaman bulamayanlar için daha pratik çözümler geliştirdik

    Duru Bulgur Gıda Mühendisi Ece Duru, şehir yaşamının ağır temposu nedeniyle aşure geleneğini yaşatmanın zorlaştığını ancak daha kısa sürede tatlı hazırlamak isteyenler için pratik yöntemler geliştirdiklerini söyledi.     Anadolu’da yüzlerce yıllık bir geleneğe sahip olan aşure, bir yandan komşuluk ilişkilerini güçlendiriyor bir yandan da geçmişimizle güçlü bir bağ kurmamıza vesile oluyor. Bu geleneği ayakta tutmak için doğal ve sağlıklı çözümler ürettiklerini söyleyen Duru Bulgur Gıda Mühendisi Ece Duru, günümüzde aşureyi daha pratik bir şekilde hazırlamayı mümkün hale getirdiklerini ifade etti. Ece Duru, Türk mutfağında bakliyat ürünleriyle hazırlanan yüzlerce tarif bulunduğunu ancak satışların özellikle kış aylarında artış gösterdiğini anlattı.   Ece Duru, mevsim etkisinin dışında özellikle aşure gününün yaklaştığı tarihlerde bakliyat talebinde gözle görünür bir hareketlenme gözlemlediklerini de dile getirdi. Aşurenin Türk halkının en çok beğendiği lezzetlerden biri olduğuna değinen Gıda Mühendisi Ece Duru içeriğindeki buğday, nohut, fasulye gibi ürünlerin pişirme sürelerinin uzun olması nedeniyle, özellikle şehirli kadınların aşure hazırlamaktan uzaklaşmaya başladığını anlattı. Ece Duru “Şehir yaşamında çalışan kadınların en büyük problemi, yemek hazırlamak için yeterli zamanı bulamamaları... İş ve ev yaşamı arasındaki ağır tempoda aşure gününde tatlı hazırlamak, her geçen yıl daha da zorlaşıyor. Özellikle bakliyat ürünlerinin pişirme ve saklama süresinin uzun olması, aşure günü gibi geleneklerin yaşatılmasını güçleştiriyor. Bizler de Duru Pratik’in haşlanmış Buğday, Nohut ve Fasulye gibi ürünleriyle aşure gününde tüm kadınlarına zaman ve lezzet kazandırmayı arzu ediyoruz.” dedi.

 

 

Duru Bulgur Gıda Mühendisi Ece Duru, şehir yaşamının ağır temposu nedeniyle aşure geleneğini yaşatmanın zorlaştığını ancak daha kısa sürede tatlı hazırlamak isteyenler için pratik yöntemler geliştirdiklerini söyledi.

 

 

Anadolu’da yüzlerce yıllık bir geleneğe sahip olan aşure, bir yandan komşuluk ilişkilerini güçlendiriyor bir yandan da geçmişimizle güçlü bir bağ kurmamıza vesile oluyor. Bu geleneği ayakta tutmak için doğal ve sağlıklı çözümler ürettiklerini söyleyen Duru Bulgur Gıda Mühendisi Ece Duru, günümüzde aşureyi daha pratik bir şekilde hazırlamayı mümkün hale getirdiklerini ifade etti. Ece Duru, Türk mutfağında bakliyat ürünleriyle hazırlanan yüzlerce tarif bulunduğunu ancak satışların özellikle kış aylarında artış gösterdiğini anlattı.

 

Ece Duru, mevsim etkisinin dışında özellikle aşure gününün yaklaştığı tarihlerde bakliyat talebinde gözle görünür bir hareketlenme gözlemlediklerini de dile getirdi. Aşurenin Türk halkının en çok beğendiği lezzetlerden biri olduğuna değinen Gıda Mühendisi Ece Duru içeriğindeki buğday, nohut, fasulye gibi ürünlerin pişirme sürelerinin uzun olması nedeniyle, özellikle şehirli kadınların aşure hazırlamaktan uzaklaşmaya başladığını anlattı. Ece Duru “Şehir yaşamında çalışan kadınların en büyük problemi, yemek hazırlamak için yeterli zamanı bulamamaları... İş ve ev yaşamı arasındaki ağır tempoda aşure gününde tatlı hazırlamak, her geçen yıl daha da zorlaşıyor. Özellikle bakliyat ürünlerinin pişirme ve saklama süresinin uzun olması, aşure günü gibi geleneklerin yaşatılmasını güçleştiriyor. Bizler de Duru Pratik’in haşlanmış Buğday, Nohut ve Fasulye gibi ürünleriyle aşure gününde tüm kadınlarına zaman ve lezzet kazandırmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.