ATAMA BEKLİYORLAR

GÜNDEM 15.01.2021 - 17:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1972+ kez okundu.
 

ATAMA BEKLİYORLAR

Sağlık Meslek Liseleri’nden mezun teknisyenlerle tıbbı sekreterlerin sorunları Meclis’e taşındı.
  3 KEZ HİÇ KONTENJAN AYRILMADI   CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçmiş yıllardaki atamaları göz önünde bulundurarak Sağlık Meslek Liselerini tercih eden ancak son 3 atamada hiç kontenjan ayrılmayan radyoloji, anestezi, laboratuvar ve çevre sağlığı teknisyenleri ile tıbbı sekreterlerin atama taleplerini, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. İHTİYACA GÖRE ATANIYORLAR Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personeline ihtiyacın en üst düzeyde olduğu unvanlardan başlamak koşuluyla atamalar yapıldığını belirterek, teknisyen  ve tıbbı sekreter atamalarının ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirildiğini kaydetti. Gürer ise, atamalar ihtiyaç doğrultusunda yapılıyorsa meslek liselerinin de olabilecek ihtiyaçlar doğrultusunda bölümler açması gerektiğini söyledi.  1000 KİŞİ MEZUN OLUYOR 5 KİŞİ ALINIYOR Gürer, “Hem üniversitelerden hem de meslek liselerinden mezun olanlar her geçen yıl işsizler ordusuna yeni neferler kazandırıyor. Öyle bölümler var ki her yıl 1000 kişi mezun oluyor ama o bölümlerden yılda sadece 3-5 kişinin ataması yapılıyor Atanamayanlar ve her yıl mezun olanlar katlanarak artıyor. Bu gençlere haksızlıktır. Kamuda atama sayıları artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Sağlık Meslek Liseleri’nden mezun teknisyenlerle tıbbı sekreterlerin sorunları Meclis’e taşındı.

 

3 KEZ HİÇ KONTENJAN AYRILMADI 
 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçmiş yıllardaki atamaları göz önünde bulundurarak Sağlık Meslek Liselerini tercih eden ancak son 3 atamada hiç kontenjan ayrılmayan radyoloji, anestezi, laboratuvar ve çevre sağlığı teknisyenleri ile tıbbı sekreterlerin atama taleplerini, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
İHTİYACA GÖRE ATANIYORLAR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık personeline ihtiyacın en üst düzeyde olduğu unvanlardan başlamak koşuluyla atamalar yapıldığını belirterek, teknisyen  ve tıbbı sekreter atamalarının ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirildiğini kaydetti. Gürer ise, atamalar ihtiyaç doğrultusunda yapılıyorsa meslek liselerinin de olabilecek ihtiyaçlar doğrultusunda bölümler açması gerektiğini söyledi. 
1000 KİŞİ MEZUN OLUYOR 5 KİŞİ ALINIYOR
Gürer, “Hem üniversitelerden hem de meslek liselerinden mezun olanlar her geçen yıl işsizler ordusuna yeni neferler kazandırıyor. Öyle bölümler var ki her yıl 1000 kişi mezun oluyor ama o bölümlerden yılda sadece 3-5 kişinin ataması yapılıyor Atanamayanlar ve her yıl mezun olanlar katlanarak artıyor. Bu gençlere haksızlıktır. Kamuda atama sayıları artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.