ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN TAMAMI EĞİTİMDE YERİNİ ALMALI

GÜNDEM 05.04.2021 - 17:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1442+ kez okundu.
 

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERİN TAMAMI EĞİTİMDE YERİNİ ALMALI

Eğitimİş Adana Şube Başkanı Seher Emre:
Eğitimİş Adana Şube Başkanı Seher Emre, atanamayan öğretmen platformuna destek vererek, “her nerede haklı bir mücadele varsa orada olduk ve olmaya da devam edeceğiz”  dedi.  Emre, yaptığı açıklamada, uzman öğretmeni kadrolu öğretmenden, kadrolu öğretmeni sözleşmeli öğretmenden, sözleşmeliyi ücretliden ve ücretli öğretmeni atanamayan öğretmenden ayrıran tek şeyin “sakat yönetim zihniyeti” olduğunu söyledi. Emre,  “Atanamayan öğretmenlerimizin tamamı toplumsal olarak eğitim ayağının uğradığı zararı iyileştirmede bir aydınlanma neferi olarak yerini almalıdır” ifadelerini kullandı.  Emre, şunları kaydetti: “Yapılması gerekenleri yapmayarak sanki farklı istihdam alanı varmış gibi 'biz herkesi atamak zorunda değiliz' diyenlerin bugün 450 bin rakamının üzerinde ve tek gayesi mesleğini yaparak geçinmek olan bu gençler, bu toprakların evlatları, vatandaşlarıdır ve üzerine düşeni yaparak okulunu okumuş gereğini yapmış öylelikle öğretmenlik unvanını almışlardır. Yetkililerden beklentimiz de üzerlerine düşeni yapmaları ve meslektaşlarımızı derhal atamalarıdır. Yapılacaklar bellidir; 3600 ek gösterge hakkımız derhal verilmelidir, buradan emekli olacak kadro sayısı 100 binin üzerinde olacaktır. Covid-19 süreci öncesinde ve hala Bakanlığın bir tasarruf yolu olarak tercih ettiği ücretli öğretmenlik kölelik sistemine son vermesi gerekmektedir. Emeği sömürülen ücretli öğretmenlerimizin sayısı yine ve ne yazık ki 100 bin üzerindedir. Sözleşmeli öğretmenlerimiz derhal kadroya alınmalıdır. Covid-19 ile birlikte tüm dünyada eğitimde seyrekleşme ve sınıf mevcutlarını azaltma yoluna gidilmiştir. Yeni okullar açılarak, sınıf sayıları arttırılmalı ve sınıf mevcudu düşürülmelidir. Eğitimde özelleştirme kabul edilemez. Özel okullarda patron inisiyatifine bırakılmış meslektaşlarımızı oralara mahkum eden yine atanamama problemidir. Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz. Eğitim sosyal devlet ilkesi gereği devlet eliyle uygulanmalı, tüm öğrencilerimize eşit, ücretsiz, ulusal, çağdaş, laik eğitim verilmelidir. Atanamayan öğretmenlerimizin tamamının istihdamı ile Covid-19'un toplumsal götürüleriyle mücadelenin temelleri oluşturulmalı, atanamayan öğretmenlerimizin tamamı toplumsal olarak eğitim ayağının uğradığı zararı iyileştirmede bir aydınlanma neferi olarak mesleğimizde yerini almalıdır.”
Eğitimİş Adana Şube Başkanı Seher Emre:

Eğitimİş Adana Şube Başkanı Seher Emre, atanamayan öğretmen platformuna destek vererek, “her nerede haklı bir mücadele varsa orada olduk ve olmaya da devam edeceğiz”  dedi. 

Emre, yaptığı açıklamada, uzman öğretmeni kadrolu öğretmenden, kadrolu öğretmeni sözleşmeli öğretmenden, sözleşmeliyi ücretliden ve ücretli öğretmeni atanamayan öğretmenden ayrıran tek şeyin “sakat yönetim zihniyeti” olduğunu söyledi. Emre,  “Atanamayan öğretmenlerimizin tamamı toplumsal olarak eğitim ayağının uğradığı zararı iyileştirmede bir aydınlanma neferi olarak yerini almalıdır” ifadelerini kullandı. 
Emre, şunları kaydetti: “Yapılması gerekenleri yapmayarak sanki farklı istihdam alanı varmış gibi 'biz herkesi atamak zorunda değiliz' diyenlerin bugün 450 bin rakamının üzerinde ve tek gayesi mesleğini yaparak geçinmek olan bu gençler, bu toprakların evlatları, vatandaşlarıdır ve üzerine düşeni yaparak okulunu okumuş gereğini yapmış öylelikle öğretmenlik unvanını almışlardır. Yetkililerden beklentimiz de üzerlerine düşeni yapmaları ve meslektaşlarımızı derhal atamalarıdır. Yapılacaklar bellidir; 3600 ek gösterge hakkımız derhal verilmelidir, buradan emekli olacak kadro sayısı 100 binin üzerinde olacaktır. Covid-19 süreci öncesinde ve hala Bakanlığın bir tasarruf yolu olarak tercih ettiği ücretli öğretmenlik kölelik sistemine son vermesi gerekmektedir. Emeği sömürülen ücretli öğretmenlerimizin sayısı yine ve ne yazık ki 100 bin üzerindedir. Sözleşmeli öğretmenlerimiz derhal kadroya alınmalıdır. Covid-19 ile birlikte tüm dünyada eğitimde seyrekleşme ve sınıf mevcutlarını azaltma yoluna gidilmiştir. Yeni okullar açılarak, sınıf sayıları arttırılmalı ve sınıf mevcudu düşürülmelidir. Eğitimde özelleştirme kabul edilemez. Özel okullarda patron inisiyatifine bırakılmış meslektaşlarımızı oralara mahkum eden yine atanamama problemidir. Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz. Eğitim sosyal devlet ilkesi gereği devlet eliyle uygulanmalı, tüm öğrencilerimize eşit, ücretsiz, ulusal, çağdaş, laik eğitim verilmelidir. Atanamayan öğretmenlerimizin tamamının istihdamı ile Covid-19'un toplumsal götürüleriyle mücadelenin temelleri oluşturulmalı, atanamayan öğretmenlerimizin tamamı toplumsal olarak eğitim ayağının uğradığı zararı iyileştirmede bir aydınlanma neferi olarak mesleğimizde yerini almalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.