“Atanamayan öğretmenlerin vebali, günahı hepimizin boynunadır”

GÜNDEM 09.05.2018 - 10:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2269+ kez okundu.
 

“Atanamayan öğretmenlerin vebali, günahı hepimizin boynunadır”

Öğretmenlerin maddi sorunlarına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, atanamayan öğretmenlerin de derin bir buhrana sürüklenmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı
“Atatürk’ün öğretmenleri sahipsiz bırakılamaz” Tümer, öğretmenlere ek gösterge ve atama istedi  “Genç öğretmen adayları gözümüzün önünde eriyor” ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Atatürk’ün öğretmenlerinin sahipsiz bırakıldığına dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Milli Eğitim Bakanlığı’na ait kanun değişikliği maddeleri görüşülürken söz alan Tümer, Türkiye’deki öğretmenlerin tüm zorluklara rağmen çağdaş gençler yetiştirme gayretinde olduğunu atanamayan öğretmenlerin de derin bir buhrana sürüklendiğini vurguladı. Görevdeki öğretmenlerin maddi imkansızlıklar nedeniyle çıkmaza girdiğini, öğretmenlerin 3600 ek göstergeden yararlanması gerektiğini dile getiren Tümer, hazırlık ödeneğinin tüm çalışanları kapsamasının yanı sıra ödeneğin en az bir maaş tutarında olmasını önerdi. “ÖĞRETMEN AÇIĞI TAŞERON SİSTEMLE GEÇİŞTİRİLEMEZ” Meclisteki Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a seslenerek, “Atama bekleyen tüm öğretmenlerin vebali, günahı hepimizin boynundadır” diyen Tümer, şöyle konuştu: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş dünyayı örnek olarak öğretmenlerden istediği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür yeni nesiller yetiştirmesini istemiştir. Türkiye’deki öğretmenlerimiz tüm zorluklara rağmen bu yolda ilerlemektedir. Ancak öğretmenlerimiz hepinizin bildiği gibi maddi ve manevi olarak büyük baskı altındadır. Öncelikle atama sorunu yaşayan öğretmenler öğretmen olduktan sonra da maddi imkansızlıklarla karşı karşıyadır. Her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize birer maaş ikramiyenin yanı sıra ek ders ücretleri arttırılmalı, hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarını kapsamalı ve ödenek en az bir maaş tutarında olmalıdır. 3600 ek gösterge hakkı kesinlikle öğretmenlere de tanınmalıdır. Bunun yanı sıra gözümüzün önünde eriyen öğretmen adaylarının atama sorunu artık son bulmalıdır. Türkiye’deki öğretmen açığı taşeron sistemle geçiştirilmemelidir. Gençlerimiz artık derin bir buhrana sürüklenmemelidir. Atama bekleyen tüm öğretmenlerin vebali-günahı hepimizin boynundadır.”
Öğretmenlerin maddi sorunlarına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, atanamayan öğretmenlerin de derin bir buhrana sürüklenmesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı

“Atatürk’ün öğretmenleri sahipsiz bırakılamaz”

Tümer, öğretmenlere ek gösterge ve atama istedi

 “Genç öğretmen adayları gözümüzün önünde eriyor”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Atatürk’ün öğretmenlerinin sahipsiz bırakıldığına dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Milli Eğitim Bakanlığı’na ait kanun değişikliği maddeleri görüşülürken söz alan Tümer, Türkiye’deki öğretmenlerin tüm zorluklara rağmen çağdaş gençler yetiştirme gayretinde olduğunu atanamayan öğretmenlerin de derin bir buhrana sürüklendiğini vurguladı. Görevdeki öğretmenlerin maddi imkansızlıklar nedeniyle çıkmaza girdiğini, öğretmenlerin 3600 ek göstergeden yararlanması gerektiğini dile getiren Tümer, hazırlık ödeneğinin tüm çalışanları kapsamasının yanı sıra ödeneğin en az bir maaş tutarında olmasını önerdi.
“ÖĞRETMEN AÇIĞI TAŞERON SİSTEMLE GEÇİŞTİRİLEMEZ”
Meclisteki Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a seslenerek, “Atama bekleyen tüm öğretmenlerin vebali, günahı hepimizin boynundadır” diyen Tümer, şöyle konuştu:
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş dünyayı örnek olarak öğretmenlerden istediği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür yeni nesiller yetiştirmesini istemiştir. Türkiye’deki öğretmenlerimiz tüm zorluklara rağmen bu yolda ilerlemektedir. Ancak öğretmenlerimiz hepinizin bildiği gibi maddi ve manevi olarak büyük baskı altındadır. Öncelikle atama sorunu yaşayan öğretmenler öğretmen olduktan sonra da maddi imkansızlıklarla karşı karşıyadır. Her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize birer maaş ikramiyenin yanı sıra ek ders ücretleri arttırılmalı, hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarını kapsamalı ve ödenek en az bir maaş tutarında olmalıdır. 3600 ek gösterge hakkı kesinlikle öğretmenlere de tanınmalıdır. Bunun yanı sıra gözümüzün önünde eriyen öğretmen adaylarının atama sorunu artık son bulmalıdır. Türkiye’deki öğretmen açığı taşeron sistemle geçiştirilmemelidir. Gençlerimiz artık derin bir buhrana sürüklenmemelidir. Atama bekleyen tüm öğretmenlerin vebali-günahı hepimizin boynundadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.