Atatürk dualarla anıldı

GÜNDEM 10.11.2019 - 18:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 998+ kez okundu.
 

Atatürk dualarla anıldı

  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında, Salih Bosna Camii’nde dualarla anıldı. Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, “Ölümünün yıldönümünde büyük önderi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.  Salih Bosna Camii Dernek Başkanı, gazetemiz yazarı Hasan Basri Yavuz’un organize ettiği, Atatürk’ün anıldığı Mevlid-i Şerif, Kur’an tilaveti ve hatim dualı program öğle namazı öncesi başladı. Kur’an tilavetini Camii imam hatibi Mehmet Derin ile cami müezzini Yusuf Bodrum yaptı. Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman öğle namazının ardından Atatürk ve silah arkadaşları için dua etti. Dernek Başkanı Hasan Basri Yavuz, “Pazar günü olmasına rağmen Büyük Atatürk sevdalılarının camiyi doldurmaları manevi hazzımızı artırdı. İslam dini ve ahir zaman peygamberi Hz. Muhammed Efendimiz’e (sav) hayran olan Büyük Atatürk, ilim ve bilime büyük değer verdiği için cumhuriyet döneminde imam hatipleri açtırmış, Diyanet İşleri Reisliği’ni kurdurmuş ve necip Türk milleti ‘niçin amin’ dediğini bilsin anlayışı ile Hz. Kur’an’ı Türkçeye çevirttirmiş, dinimiz yüce İslam’a saygıda kusur etmeyen liderlerden biriydi” dedi.  Atatürk’ü anma programına; Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Recai Mercimek, Oto Tamirciler Odası Başkanı Muhittin Doğan, Prof.Dr. Ali Esen, Çukobirlik eski yönetim kurulu üyesi Kenan Koca ile cami cemaati katıldı. Cami çıkışında katılanlara tatlı da ikram edildi.

 


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında, Salih Bosna Camii’nde dualarla anıldı. Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, “Ölümünün yıldönümünde büyük önderi rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. 
Salih Bosna Camii Dernek Başkanı, gazetemiz yazarı Hasan Basri Yavuz’un organize ettiği, Atatürk’ün anıldığı Mevlid-i Şerif, Kur’an tilaveti ve hatim dualı program öğle namazı öncesi başladı. Kur’an tilavetini Camii imam hatibi Mehmet Derin ile cami müezzini Yusuf Bodrum yaptı. Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman öğle namazının ardından Atatürk ve silah arkadaşları için dua etti. Dernek Başkanı Hasan Basri Yavuz, “Pazar günü olmasına rağmen Büyük Atatürk sevdalılarının camiyi doldurmaları manevi hazzımızı artırdı. İslam dini ve ahir zaman peygamberi Hz. Muhammed Efendimiz’e (sav) hayran olan Büyük Atatürk, ilim ve bilime büyük değer verdiği için cumhuriyet döneminde imam hatipleri açtırmış, Diyanet İşleri Reisliği’ni kurdurmuş ve necip Türk milleti ‘niçin amin’ dediğini bilsin anlayışı ile Hz. Kur’an’ı Türkçeye çevirttirmiş, dinimiz yüce İslam’a saygıda kusur etmeyen liderlerden biriydi” dedi. 
Atatürk’ü anma programına; Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Recai Mercimek, Oto Tamirciler Odası Başkanı Muhittin Doğan, Prof.Dr. Ali Esen, Çukobirlik eski yönetim kurulu üyesi Kenan Koca ile cami cemaati katıldı. Cami çıkışında katılanlara tatlı da ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.