ATOM FİLM ‘LEKE’ KISA FİLMİ İLE ALMANYA’DA FİNALİST

23.01.2019 - 16:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2507+ kez okundu.
 

ATOM FİLM ‘LEKE’ KISA FİLMİ İLE ALMANYA’DA FİNALİST

  Almanya’nın Nürnberg kentinde, bu yıl 24.'sü düzenlenecek olan ve 500 kısa filmin başvurduğu Türkiye Almanya Film Festivali’nde Atom Film ‘LEKE’ adlı kısa filmi ile finalist oldu. Ulusal ve uluslararası birçok festivalden başarı alan Atom Film, yönetmenliğini Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay’ın yaptığı LEKE adlı kısa filmi Adana’da çekti. Filmin başrollerinde Adana Devlet Tiyatrosu oyuncusu ‘Mazlum Taşkıran’ ve “Müslüm” filminde de Müslüm Gürses’in çocukluğunu canlandıran ‘Alper Parlak’ yer aldı. Yaklaşık 1 yıl ön hazırlığı süren Leke filmi, 30 kişilik yardımcı oyuncu ve set ekibiyle Adana tren garında çekildi. Post prodüksiyon aşaması 2 ay süren LEKE kısa filmi, trenle memleketine dönmekte olan bir savaş muhabiri ile trene kaçak bir şekilde binen mülteci bir çocuğun yollarının kesişmesini anlatıyor. 24. Türkiye Almanya Film Festivali Kısa Film Yarışması’nın başkanlığını bu yıl Berlin’de yaşayan yönetmen Constanze Knoche üstlenecek. Seçici kurulun diğer üyeleri ise, sinema ve televizyondan tanınan ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç (İstanbul), bilim insanı ve belgesel film yönetmeni Carolin Lano (Erlangen), yapımcı ve ses mühendisi Robert Kellner (Nürnberg)’den oluşuyor. Yarışmaya başvuran 500’den fazla kısa film arasından ön jüri seçkisini tamamladı. Almanya, Türkiye, İran, Fransa, İsviçre, ABD, Suriye, Avusturya, Irak, Rusya ve başka 90 farklı ülkeden gelen başvuru arasından, Almanya, Türkiye ve Avusturya’dan olmak üzere toplam 14 film yarışmaya seçildi. Kısa filmler 15 Mart’ta festival kapsamında gösterilecek.  Festivalin ikinci haftasında, 16 Mart Cumartesi akşamı yapılacak olan ödül töreninde, En İyi Film (1.’lik Ödülü), 2.’lik Ödülü ve 3.’lük Ödülü açıklanacak.  Festival kapsamında yarışacak 14 film: Dikenli Tel: Serdal Altun Aus der Nähe (Yakından): Daniel Popat Çember: Subutay Kırkpınar Mitose (Mitoz): Halit Ruhat Yildiz Kısmet: Doğuş Özokutan, Vasvi Çiftcioğlu Kerata: Kasım Ördek 3:1: Alisia Manuguerra Kaset: Serkan Fakılı Katharsis (Katarsis): Alison Kuhn Finiş: Benhür Bolhava Salveger (Yıl Dönümü): Angelica Germanà Bozza Naftalin: M. Furkan Daşiblek Leke: Tufan Şimşekcan, Ozan Sihay Generalprobe (Genel Prova): Jannis Lenz  

 

Almanya’nın Nürnberg kentinde, bu yıl 24.'sü düzenlenecek olan ve 500 kısa filmin başvurduğu Türkiye Almanya Film Festivali’nde Atom Film ‘LEKE’ adlı kısa filmi ile finalist oldu.

Ulusal ve uluslararası birçok festivalden başarı alan Atom Film, yönetmenliğini Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay’ın yaptığı LEKE adlı kısa filmi Adana’da çekti. Filmin başrollerinde Adana Devlet Tiyatrosu oyuncusu ‘Mazlum Taşkıran’ ve “Müslüm” filminde de Müslüm Gürses’in çocukluğunu canlandıran ‘Alper Parlak’ yer aldı. Yaklaşık 1 yıl ön hazırlığı süren Leke filmi, 30 kişilik yardımcı oyuncu ve set ekibiyle Adana tren garında çekildi. Post prodüksiyon aşaması 2 ay süren LEKE kısa filmi, trenle memleketine dönmekte olan bir savaş muhabiri ile trene kaçak bir şekilde binen mülteci bir çocuğun yollarının kesişmesini anlatıyor.

24. Türkiye Almanya Film Festivali Kısa Film Yarışması’nın başkanlığını bu yıl Berlin’de yaşayan yönetmen Constanze Knoche üstlenecek. Seçici kurulun diğer üyeleri ise, sinema ve televizyondan tanınan ünlü oyuncu Berrak Tüzünataç (İstanbul), bilim insanı ve belgesel film yönetmeni Carolin Lano (Erlangen), yapımcı ve ses mühendisi Robert Kellner (Nürnberg)’den oluşuyor.

Yarışmaya başvuran 500’den fazla kısa film arasından ön jüri seçkisini tamamladı.

Almanya, Türkiye, İran, Fransa, İsviçre, ABD, Suriye, Avusturya, Irak, Rusya ve başka 90 farklı ülkeden gelen başvuru arasından, Almanya, Türkiye ve Avusturya’dan olmak üzere toplam 14 film yarışmaya seçildi. Kısa filmler 15 Mart’ta festival kapsamında gösterilecek. 


Festivalin ikinci haftasında, 16 Mart Cumartesi akşamı yapılacak olan ödül töreninde, En İyi Film (1.’lik Ödülü), 2.’lik Ödülü ve 3.’lük Ödülü açıklanacak. 

Festival kapsamında yarışacak 14 film:

  • Dikenli Tel: Serdal Altun
  • Aus der Nähe (Yakından): Daniel Popat
  • Çember: Subutay Kırkpınar
  • Mitose (Mitoz): Halit Ruhat Yildiz
  • Kısmet: Doğuş Özokutan, Vasvi Çiftcioğlu
  • Kerata: Kasım Ördek
  • 3:1: Alisia Manuguerra
  • Kaset: Serkan Fakılı
  • Katharsis (Katarsis): Alison Kuhn
  • Finiş: Benhür Bolhava
  • Salveger (Yıl Dönümü): Angelica Germanà Bozza
  • Naftalin: M. Furkan Daşiblek
  • Leke: Tufan Şimşekcan, Ozan Sihay
  • Generalprobe (Genel Prova): Jannis Lenz

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.