“AVCININ KOTASI VİCDANI OLMALI”

GÜNDEM 21.08.2019 - 17:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2332+ kez okundu.
 

“AVCININ KOTASI VİCDANI OLMALI”

Ülkemizde 3 Mart’ta sona eren av yasağı 24 Ağustos Cumartesi günü başlıyor. Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu ve Çukurova Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Servet:
Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu ve Çukurova Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Servet, yeni av sezonunun başlaması dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Servet, “Avcının kotası vicdanı olmalıdır. Sürdürülebilir bir avcılık için bilinçli avcılık şart” dedi. Servet, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu’nca av yasağının; Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşam evreleri dikkate alınarak belirlendiğini söyledi. Türkiye genelinde kayıtlı 155 bin avcının 3 bin 400’ünün Adana’da olduğunu hatırlatan Servet, babadan avcı olduğunu hatırlatarak 34 yıldan bu yana kayıtlı avcı olduğunu bildirdi. Av yasağının bu hafta sonu sona ereceğini anlatan Servet, Çukurova’nın münbit bir av sahasına sahip olduğuna dikkat çekti. Doğal hayatın göbeğinde; Bebeli ve Adalı’da yaptırılacak organize sanayi bölgesi ile tarım balıkçılığının yaban hayatını olumsuz etkileyeceğine vurgu yapan Ali Servet, “Rüzgar enerji santralleri, güneş enerji santralleri ile hidroelektrik santralleri, şehirleşme, vahşi tarım uygulamaları yaban hayatında popülasyonu negatif etkiliyor. Devlet Su İşleri bir dönem sulak alanları kuruttu. Av sezonu başlıyor ancak Adanalı avcı, belki keklik avı için Sivas’a gidecek” diye konuştu. Avcılıkla ilgili ortaya atılan bazı iddialara da cevap veren Servet, dünya yaban hayatına avcılığın etkisinin binde 1 iken, çevre kirliliğinin av hayvanlarına etkisinin yüzde 2’yi bulduğuna dikkat çekti. Avcıların 24 Ağustos’tan itibaren başlayacak av sezonu ile tavşandan bıldırcına, üveyikten kekliğe vuracaklarını kaydeden Servet, şöyle dedi: “Av sezonu sona erince hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşam evreleri dikkate alarak avlanmadık. Çocuklarımızın da avlanabilmesi için bu kesinlikle gerekli. Avcının kotası vicdanı olmalıdır. Bunları aşarsak sürdürülebilir bir avcılık yapabiliriz. Tüm avcılarımıza yeni sezonda iyi bir av sezonu dilerim.” Ali Servet, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı’na yeni atanan Selim Karaca’ya da başarı diledi. Servet, trap yarışmalarında da önemli başarılara imza attıklarını sözlerine ekledi.
Ülkemizde 3 Mart’ta sona eren av yasağı 24 Ağustos Cumartesi günü başlıyor. Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu ve Çukurova Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Servet:

Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu ve Çukurova Avcılık Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Servet, yeni av sezonunun başlaması dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Servet, “Avcının kotası vicdanı olmalıdır. Sürdürülebilir bir avcılık için bilinçli avcılık şart” dedi.

Servet, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu’nca av yasağının; Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşam evreleri dikkate alınarak belirlendiğini söyledi.

Türkiye genelinde kayıtlı 155 bin avcının 3 bin 400’ünün Adana’da olduğunu hatırlatan Servet, babadan avcı olduğunu hatırlatarak 34 yıldan bu yana kayıtlı avcı olduğunu bildirdi. Av yasağının bu hafta sonu sona ereceğini anlatan Servet, Çukurova’nın münbit bir av sahasına sahip olduğuna dikkat çekti.

Doğal hayatın göbeğinde; Bebeli ve Adalı’da yaptırılacak organize sanayi bölgesi ile tarım balıkçılığının yaban hayatını olumsuz etkileyeceğine vurgu yapan Ali Servet, “Rüzgar enerji santralleri, güneş enerji santralleri ile hidroelektrik santralleri, şehirleşme, vahşi tarım uygulamaları yaban hayatında popülasyonu negatif etkiliyor. Devlet Su İşleri bir dönem sulak alanları kuruttu. Av sezonu başlıyor ancak Adanalı avcı, belki keklik avı için Sivas’a gidecek” diye konuştu.

Avcılıkla ilgili ortaya atılan bazı iddialara da cevap veren Servet, dünya yaban hayatına avcılığın etkisinin binde 1 iken, çevre kirliliğinin av hayvanlarına etkisinin yüzde 2’yi bulduğuna dikkat çekti. Avcıların 24 Ağustos’tan itibaren başlayacak av sezonu ile tavşandan bıldırcına, üveyikten kekliğe vuracaklarını kaydeden Servet, şöyle dedi: “Av sezonu sona erince hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşam evreleri dikkate alarak avlanmadık. Çocuklarımızın da avlanabilmesi için bu kesinlikle gerekli. Avcının kotası vicdanı olmalıdır. Bunları aşarsak sürdürülebilir bir avcılık yapabiliriz. Tüm avcılarımıza yeni sezonda iyi bir av sezonu dilerim.”

Ali Servet, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı Daire Başkanlığı’na yeni atanan Selim Karaca’ya da başarı diledi. Servet, trap yarışmalarında da önemli başarılara imza attıklarını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.