Avrupalı anneye Türkiye hediyesi

EKONOMİ 04.05.2020 - 09:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1429+ kez okundu.
 

Avrupalı anneye Türkiye hediyesi

Sürdürülebilir kalkınma ve turizme katkı sağlamayı amaçlayan merkezi İsviçre’nin Zürih kentinde olan ‘Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin (Twin Cities World Tourism Association-TCWTA) Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, koronavirüs sonrası Türkiye’nin yeniden Avrupalı turistlerin gözdesi olması için hazırlanan eylem planını Hürriyet’e anlattı. Türk turizminin dünyada saygın ve beğenilen bir sektör haline gelmesinde özellikle Avrupa’daki seyahat acentaları ve tur operatörleriyle 40 yıldan bu yana yapılan işbirliğinin önemine dikkat çeken Baraner, yapacakları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: EL ELE VERİYORUZ Avrupa’da Türkiye’nin partneri olan tur operatörleri ve acentalarıyla ‘Yeniden Elele’ sloganı altında dev bir kampanya başlatacağız. Bu kampanya ile Avrupalı meslektaşlarımıza, ‘Biz bu ağı 40 yıl birlikte elele vererek kurduk. Bunu yeniden daha güçlü hale getirmekte kararlıyız. Bu nedenle hep birlikte yeniden elele veriyoruz’ diyeceğiz. Avrupa’daki acentalarda Türkiye turizm paketi için çalışan yaklaşık 100 bin eleman var. Bu insanların yaşlı anneleri haftalardır dışarı çıkamıyor. Çalışanların annelerine 10 Mayıs’ta kutlayacağımız Anneler Günü için kart gönderiyoruz. Çekiliş sonrası, 20 anneye Türkiye’de 1 haftalık tatil hediye edeceğiz.” TATİLDE ÇOK AVANTAJLI Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin seyahat kısıtlamalarını kaldırmasının ardından Türkiye’nin turizmde koronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında en avantajlı ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Baraner, bu avantajları şöyle sıraladı: * Avrupalılar Türkiye’nin turizm kapasitesini çok iyi biliyorlar. * Türk otelcilerin sunduğu imkanlara son derece güven duyuyorlar. * 40 yıldan bu yana Türk turizminin hijyen konusunda ne kadar hassas olduğunu Avrupa’da bilmeyen yok. * Bir diğer avantaj da Türkiye’de tatil köylerinin çok geniş bir alana yayılmış olması. Plajlar da çok geniş ve uzun. * Alanlar geniş olduğu için sosyal mesafe konusunda Türkiye’de tatil köyleri bir sıkıntı yaşamaz. * Her tatil köyünün çok fazla havuzu var. Bu nedenle havuzların sosyal mesafeye uygun şekilde kullanılmasında da sıkıntı olmaz.”

Sürdürülebilir kalkınma ve turizme katkı sağlamayı amaçlayan merkezi İsviçre’nin Zürih kentinde olan ‘Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği’nin (Twin Cities World Tourism Association-TCWTA) Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, koronavirüs sonrası Türkiye’nin yeniden Avrupalı turistlerin gözdesi olması için hazırlanan eylem planını Hürriyet’e anlattı.

Türk turizminin dünyada saygın ve beğenilen bir sektör haline gelmesinde özellikle Avrupa’daki seyahat acentaları ve tur operatörleriyle 40 yıldan bu yana yapılan işbirliğinin önemine dikkat çeken Baraner, yapacakları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

EL ELE VERİYORUZ

Avrupa’da Türkiye’nin partneri olan tur operatörleri ve acentalarıyla ‘Yeniden Elele’ sloganı altında dev bir kampanya başlatacağız. Bu kampanya ile Avrupalı meslektaşlarımıza, ‘Biz bu ağı 40 yıl birlikte elele vererek kurduk. Bunu yeniden daha güçlü hale getirmekte kararlıyız. Bu nedenle hep birlikte yeniden elele veriyoruz’ diyeceğiz. Avrupa’daki acentalarda Türkiye turizm paketi için çalışan yaklaşık 100 bin eleman var. Bu insanların yaşlı anneleri haftalardır dışarı çıkamıyor. Çalışanların annelerine 10 Mayıs’ta kutlayacağımız Anneler Günü için kart gönderiyoruz. Çekiliş sonrası, 20 anneye Türkiye’de
1 haftalık tatil hediye edeceğiz.”

TATİLDE ÇOK AVANTAJLI

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin seyahat kısıtlamalarını kaldırmasının ardından Türkiye’nin turizmde koronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında en avantajlı ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Baraner, bu avantajları şöyle sıraladı:

* Avrupalılar Türkiye’nin turizm kapasitesini çok iyi biliyorlar.

* Türk otelcilerin sunduğu imkanlara son derece güven duyuyorlar.

* 40 yıldan bu yana Türk turizminin hijyen konusunda ne kadar hassas olduğunu Avrupa’da bilmeyen yok.

* Bir diğer avantaj da Türkiye’de tatil köylerinin çok geniş bir alana yayılmış olması. Plajlar da çok geniş ve uzun.

* Alanlar geniş olduğu için sosyal mesafe konusunda Türkiye’de tatil köyleri bir sıkıntı yaşamaz.

* Her tatil köyünün çok fazla havuzu var. Bu nedenle havuzların sosyal mesafeye uygun şekilde kullanılmasında da sıkıntı olmaz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.