AVUKATLAR “AH BU EVLİLİK” ADLI OYUNU İZLEDİ.

06.04.2017 - 13:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1607+ kez okundu.
 

AVUKATLAR “AH BU EVLİLİK” ADLI OYUNU İZLEDİ.

  5 Nisan Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Barosu avukatları Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Şehir Tiyatroları tarafından sergilenen Rus yazar Anton Çehov'un hikayelerinden uyarlama "Ah bu evlilik” adlı oyunu izledi. Azerbaycan Devlet Sanatçısı, Prof. Cihangir Novruzov' un uyarlayıp yönettiği, iki perdelik bir komedi olan oyun, avukatlar tarafından ilgiyle izlendi.   Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörü Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Nevzat Elçi, Av. Gülsen Çalıkuşu Baykal, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Av. Kahraman Bozkurtlar oyunda emek harcayan tüm oyuncuları sahneye çıkarak tebrik etti ve çiçek sundu.    Baro Başkanımız yaptığı konuşmada; Avukatlar haftası etkinlikleri kapsamında 1999 yılından bu yana 17 yıldır geleneksel hale gelen ve her 5 Nisan'da yapılan Adana Barosu Oda Korosu konserinin ne yazık ki bu yıl bazı nedenlerle yapılamadığını, bu vesile ile Koro Şefimiz Av.Serant Gülşen şahsında emek ve katkı sunan tüm meslektaşlarına, koroda görev alan herkese teşekkürlerini sundu. Bu yıl 5 Nisan Avukatlar Gününe özgü sahnelenen bugünkü oyun nedeni ile Büyükşehir Belediyesine ve Şehir Tiyatrolarına da ayrıca teşekkürlerini ifade etti.   Av. Küçük, "Meslektaşlarımla birlikte bu keyifli ve eğlenceli tiyatro oyununu izlemekten büyük bir mutluluk duydum. Adana Barosu’nun 2011 yılından beri tiyatro topluluğunun bugüne kadar 6 defa önemli oyunları başarıyla sahneledi, benim de yönetimde bulunduğum dönemde ilk defa Barolararası Tiyatro Festivali’ni düzenlenmenin de mutluluğunu yaşıyorum. Tiyatroları kundaklayan, yakıp yıkan zihniyetin yerine tiyatroya, sanata her geçen gün daha çok önem ve değer veren anlayışın getirilmesi gerekmektedir. Sanatın yaşamımızdaki vazgeçilmezliği iyi anlaşılması gerekir" dedi.  

 

5 Nisan Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Barosu avukatları Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Şehir Tiyatroları tarafından sergilenen Rus yazar Anton Çehov'un hikayelerinden uyarlama "Ah bu evlilik” adlı oyunu izledi.

Azerbaycan Devlet Sanatçısı, Prof. Cihangir Novruzov' un uyarlayıp yönettiği, iki perdelik bir komedi olan oyun, avukatlar tarafından ilgiyle izlendi.


 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Baro Saymanı Av. İlknur Önal, Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörü Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. Nevzat Elçi, Av. Gülsen Çalıkuşu Baykal, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Av. Kahraman Bozkurtlar oyunda emek harcayan tüm oyuncuları sahneye çıkarak tebrik etti ve çiçek sundu. 


 

Baro Başkanımız yaptığı konuşmada; Avukatlar haftası etkinlikleri kapsamında 1999 yılından bu yana 17 yıldır geleneksel hale gelen ve her 5 Nisan'da yapılan Adana Barosu Oda Korosu konserinin ne yazık ki bu yıl bazı nedenlerle yapılamadığını, bu vesile ile Koro Şefimiz Av.Serant Gülşen şahsında emek ve katkı sunan tüm meslektaşlarına, koroda görev alan herkese teşekkürlerini sundu. Bu yıl 5 Nisan Avukatlar Gününe özgü sahnelenen bugünkü oyun nedeni ile Büyükşehir Belediyesine ve Şehir Tiyatrolarına da ayrıca teşekkürlerini ifade etti.

 

Av. Küçük, "Meslektaşlarımla birlikte bu keyifli ve eğlenceli tiyatro oyununu izlemekten büyük bir mutluluk duydum. Adana Barosu’nun 2011 yılından beri tiyatro topluluğunun bugüne kadar 6 defa önemli oyunları başarıyla sahneledi, benim de yönetimde bulunduğum dönemde ilk defa Barolararası Tiyatro Festivali’ni düzenlenmenin de mutluluğunu yaşıyorum. Tiyatroları kundaklayan, yakıp yıkan zihniyetin yerine tiyatroya, sanata her geçen gün daha çok önem ve değer veren anlayışın getirilmesi gerekmektedir. Sanatın yaşamımızdaki vazgeçilmezliği iyi anlaşılması gerekir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.