AYDIN GRUP, DAR GELİRLİ VATANDAŞI BORÇ YÜKÜNE SOKMADAN EV SAHİBİ YAPIYOR

14.04.2018 - 07:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2641+ kez okundu.
 

AYDIN GRUP, DAR GELİRLİ VATANDAŞI BORÇ YÜKÜNE SOKMADAN EV SAHİBİ YAPIYOR

  Aydın Grup İnşaat, dar ve orta gelirli vatandaşları fazla borç yükünün altına sokmadan ev sahibi yapıyor.                 Adana’da yaklaşık 8 yıldır gayrimenkul alım-satımı yaptıklarını son 2 yıldır da inşaat yaptıklarını söyleyen Aydın Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ahmet Aydın, dar ve orta gelir grubuna hitap ettiklerini ifade etti. Değişen ve ağırlaşan ekonomik şartlara rağmen yüzlerce dar ve orta gelir grubundan insanı ev sahibi yaptıklarını vurgulayan Aydın, “Sürüm olsun, az kazanalım mantığındayız. 100 liraya mal ettiğimizi 110 liraya satarak insan kazanıyoruz. Bunun getirisi olarak da kazandığımız insanlar zaten müşteri olarak fazlasıyla geri dönüyor.” Dedi. Dar gelirli vatandaşı fazla borca sokmadan ev sahibi yaptıklarını anlatan Aydın, “Şehrin farklı noktalarında 300-350 bin TL olan evleri biz burada 150 bin TL’ye veriyoruz. Peşinatı bile olmayan insanlar bu fiyatlarla Sarıçam’da ev sahibi oldu. Biz sadece ev yapıp satmanın derdinde değiliz, dua kazanmak da bizim için önemli.” Dedi. SARIÇAM, GELİŞİME AÇIK BİR YER Sarıçam’ın daha yeni bir yerleşim yeri olmasına rağmen gelişmeye açık olduğunu hatırlatan Seyit Ahmet Aydın, “Sarıçam şuan emekleyen bir çocuk gibi ama 3-5 yıl sonra daha güzel olacak. 2 yıl önce bizim lokasyonumuzda inşaat yoktu ama şuan 15-20 firma yaklaşık 2 bin 500 konut yapıyor.” Dedi. Son yıllarda Şehir Hastanesi, adalet sarayları, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi büyük kamu yatırımlarının Sarıçam’a yapıldığını dile getiren Aydın, altyapı tamamıyla yapıldığı ve sosyal donatılar hazırlandığında Sarıçam’ın planı ve şehirleşmesiyle çok güzel bir yerleşim yeri olacağını ifade etti. KONUT KREDİSİ FAİZİ VE DEMİR-ÇİMENTO FİYATLARI DÜŞMELİ Ağırlaşan ekonomik şartlara rağmen inşaat sektörünün büyümeye devam ettiğini belirten Aydın, dolar ile birlikte demir ve beton fiyatlarındaki fahiş artışın sıkıntıları artırdığını ifade etti. Bu aşamada devletin bazı tedbirler alması gerektiğini vurgulayan Aydın, “İnşaatın ana maddesi demir ve çimentodur, olmazsa olmazdır. Diğer malzemeleri seçersin ama demir ve betonu seçemezsin. En çok para yiyen kalemler de bunlar. Öncelikle demir ve çimentonun fiyatlarının düşmesi lazım. Bunun yanında tüketicinin ev sahibi olabilmesi için de kredi faizlerinin düşmesi gerekiyor. Faiz yüksek olunca tüketici kredi çekemez. Faiz fiyatlarının en azından 1’in altına düşmesi lazım.” İfadelerini kullandı.

 

Aydın Grup İnşaat, dar ve orta gelirli vatandaşları fazla borç yükünün altına sokmadan ev sahibi yapıyor.

                Adana’da yaklaşık 8 yıldır gayrimenkul alım-satımı yaptıklarını son 2 yıldır da inşaat yaptıklarını söyleyen Aydın Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ahmet Aydın, dar ve orta gelir grubuna hitap ettiklerini ifade etti. Değişen ve ağırlaşan ekonomik şartlara rağmen yüzlerce dar ve orta gelir grubundan insanı ev sahibi yaptıklarını vurgulayan Aydın, “Sürüm olsun, az kazanalım mantığındayız. 100 liraya mal ettiğimizi 110 liraya satarak insan kazanıyoruz. Bunun getirisi olarak da kazandığımız insanlar zaten müşteri olarak fazlasıyla geri dönüyor.” Dedi. Dar gelirli vatandaşı fazla borca sokmadan ev sahibi yaptıklarını anlatan Aydın, “Şehrin farklı noktalarında 300-350 bin TL olan evleri biz burada 150 bin TL’ye veriyoruz. Peşinatı bile olmayan insanlar bu fiyatlarla Sarıçam’da ev sahibi oldu. Biz sadece ev yapıp satmanın derdinde değiliz, dua kazanmak da bizim için önemli.” Dedi.

SARIÇAM, GELİŞİME AÇIK BİR YER

Sarıçam’ın daha yeni bir yerleşim yeri olmasına rağmen gelişmeye açık olduğunu hatırlatan Seyit Ahmet Aydın, “Sarıçam şuan emekleyen bir çocuk gibi ama 3-5 yıl sonra daha güzel olacak. 2 yıl önce bizim lokasyonumuzda inşaat yoktu ama şuan 15-20 firma yaklaşık 2 bin 500 konut yapıyor.” Dedi. Son yıllarda Şehir Hastanesi, adalet sarayları, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi büyük kamu yatırımlarının Sarıçam’a yapıldığını dile getiren Aydın, altyapı tamamıyla yapıldığı ve sosyal donatılar hazırlandığında Sarıçam’ın planı ve şehirleşmesiyle çok güzel bir yerleşim yeri olacağını ifade etti.

KONUT KREDİSİ FAİZİ VE DEMİR-ÇİMENTO FİYATLARI DÜŞMELİ

Ağırlaşan ekonomik şartlara rağmen inşaat sektörünün büyümeye devam ettiğini belirten Aydın, dolar ile birlikte demir ve beton fiyatlarındaki fahiş artışın sıkıntıları artırdığını ifade etti. Bu aşamada devletin bazı tedbirler alması gerektiğini vurgulayan Aydın, “İnşaatın ana maddesi demir ve çimentodur, olmazsa olmazdır. Diğer malzemeleri seçersin ama demir ve betonu seçemezsin. En çok para yiyen kalemler de bunlar. Öncelikle demir ve çimentonun fiyatlarının düşmesi lazım. Bunun yanında tüketicinin ev sahibi olabilmesi için de kredi faizlerinin düşmesi gerekiyor. Faiz yüksek olunca tüketici kredi çekemez. Faiz fiyatlarının en azından 1’in altına düşmesi lazım.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.