AYŞE KULİN KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

GÜNDEM 04.05.2018 - 14:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1493+ kez okundu.
 

AYŞE KULİN KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

  Edebiyat tutkunlarının yakından takip ettiği ünlü yazarlar, Kadir Has Üniversitesi’nde her ay gerçekleşen “Haliç Okumaları” etkinliğinde yer aldı. Ahmet Ümit, Tuna Kiremitçi, Şebnem İşigüzel, Hakan Bıçakçı, Burhan Sönmez ve Buket Uzuner’in katıldığı Haliç Okumaları etkinliği, ünlü yazar Ayşe Kulin’in katılımı ile son buldu. Yazar Ayşe Kulin, 2016 yılında yayınlanan, 1930'ların Almanya'sından 2000'lerin Türkiye'sine uzanan bir ailenin dört kuşaklık hikâyesini anlatıldığı “Kanadı Kırık Kuşlar” eserinden bir bölümü katılımcılara okudu ve ardından da kendisi hakkında merak edilenleri cevapladı. “DÜNYANIN SORGULAYAN BİR NESİLE İHTİYACI VAR” Eserleriyle adından söz ettiren ve başarılı eserlere imza atan Ayşe Kulin; “1997 yılından bu yana her yıl bir kitap yazdım. Özellikle, ‘Kanadı Kırık Kuşlar’ kitabımı ben çok değişik duygularla yazdım. Bilim üzerine bazı şeylerin ters gitmeye başladığını gördüğüm anda bu kitabı yazmaya karar verdim ve bu kitabı yazabilmek için altı tane farklı kitap okudum. Türkiye’nin yakın tarihine dokunan, Osmanlı döneminden Cumhuriyet yıllarına, gezi olaylarına ve en son 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin her dönemin ruhunu bu kitapta işledim. Yaşadığımız dünyada modernleşme mücadelesi veriyoruz. Üniversite’nin işlevi yeniliklere açık olmaktır, yenilikler bulmaktır.  Size imkan sağlanan doğru okullarda okuduğunuz zaman dünyanın her tarafına gidebilirsiniz. Yeter ki o azminiz olsun” dedi. Eserleri dünya çapında 22 dile çevrilmiş olan, Adı: Aylin, Sevdalinka, Füreya, Nefes Nefese, Kardelenler, Veda, Türkan, Dönüş, Handan, Tutsak Güneş gibi eserleri geniş kitlelere ulaşan yazar okuma ve söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.  

 

Edebiyat tutkunlarının yakından takip ettiği ünlü yazarlar, Kadir Has Üniversitesi’nde her ay gerçekleşen “Haliç Okumaları” etkinliğinde yer aldı. Ahmet Ümit, Tuna Kiremitçi, Şebnem İşigüzel, Hakan Bıçakçı, Burhan Sönmez ve Buket Uzuner’in katıldığı Haliç Okumaları etkinliği, ünlü yazar Ayşe Kulin’in katılımı ile son buldu.

Yazar Ayşe Kulin, 2016 yılında yayınlanan, 1930'ların Almanya'sından 2000'lerin Türkiye'sine uzanan bir ailenin dört kuşaklık hikâyesini anlatıldığı “Kanadı Kırık Kuşlar” eserinden bir bölümü katılımcılara okudu ve ardından da kendisi hakkında merak edilenleri cevapladı.

“DÜNYANIN SORGULAYAN BİR NESİLE İHTİYACI VAR”

Eserleriyle adından söz ettiren ve başarılı eserlere imza atan Ayşe Kulin; “1997 yılından bu yana her yıl bir kitap yazdım. Özellikle, ‘Kanadı Kırık Kuşlar’ kitabımı ben çok değişik duygularla yazdım. Bilim üzerine bazı şeylerin ters gitmeye başladığını gördüğüm anda bu kitabı yazmaya karar verdim ve bu kitabı yazabilmek için altı tane farklı kitap okudum. Türkiye’nin yakın tarihine dokunan, Osmanlı döneminden Cumhuriyet yıllarına, gezi olaylarına ve en son 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin her dönemin ruhunu bu kitapta işledim. Yaşadığımız dünyada modernleşme mücadelesi veriyoruz. Üniversite’nin işlevi yeniliklere açık olmaktır, yenilikler bulmaktır.  Size imkan sağlanan doğru okullarda okuduğunuz zaman dünyanın her tarafına gidebilirsiniz. Yeter ki o azminiz olsun” dedi.

Eserleri dünya çapında 22 dile çevrilmiş olan, Adı: Aylin, Sevdalinka, Füreya, Nefes Nefese, Kardelenler, Veda, Türkan, Dönüş, Handan, Tutsak Güneş gibi eserleri geniş kitlelere ulaşan yazar okuma ve söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.