Azerbaycan Sineması Adana Film Festivali'nde

SİYASET 26.09.2018 - 13:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1519+ kez okundu.
 

Azerbaycan Sineması Adana Film Festivali'nde

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Azerbaycan Sinemasının 120. yılı etkinliğine katıldı Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı işbirliğinde bu yıl 25'nci düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında "Azerbaycan Sinemasının 120. Yılı" özel oturumu ve film gösterimi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımı ile gerçekleştirildi 120. YIL ÖZEL OTURUMU VE FİLM GÖSTERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı işbirliğinde bu yıl 25'nci düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında "Azerbaycan Sinemasının 120. Yılı" özel oturumu ve film gösterimi gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımı ve ev sahipliğinde, 75. Yıl Sanat Galerisi’nde düzenlenen ve çok sayıda sanatseverin ilgi gösterdiği etkinlikte, TÜRKSOY'un Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı, Azərbaycan Devlet SanatçısıCahangirNovruzov, film yönetmeni ve eleştirmeni Ayaz Salayev, senarist ve yazar Elşad Aliyev, Azerbaycan sinemasının tarihi, gelişim süreci ve mevcut durumu hakkında bildirilerini sundu. "ANADAN DOĞMA KARDEŞİZ, TEK MİLLETİZ" Konuşmasında Elşad Aliyev, Türkiye'de çekilip gösterime giren filmlerin aynı anda Azerbaycan sinemalarında da gösterime girdiğini, filmlerin oyuncu ve yönetmenlerinin katılımıyla gala geceleri düzenlendiğini belirtti. Film yönetmeni ve eleştirmeni Ayaz Salayev ise Türkiye ve Azerbaycan'ın, dünya sorunlarına ilişkin söylemek istedikleri sözlerini, ürettiği sinema filmleriyle iletebildiklerini söyledi. Katılımcılara teşekkür plaketlerini vermek üzere kürsüye çıkan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise "Festivalimize güç kattınız. Sinemaya emeği geçenlere, Elçibey'in ifade ettiği üzere 'Türk'ün UNESCO'su olan TÜRKSOY'a, buraya gelen değerli Azerbaycanlı konuklarımıza teşekkür ederiz. Bir milletiz, anadan doğma kardeşiz, bu kardeşlik sinema dilinde de kardeşlik getirecek" diyerek katılımcılara teşekkür etti.  Konuşmaların ardından yönetmenliğini Yaver Rzayev’in yaptığı ve Azerbaycan sinemasının tarihini yansıtan "Biri Vardı, Biri Yoktu" belgeseli özel gösterimi yapıldı.  

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Azerbaycan Sinemasının 120. yılı etkinliğine katıldı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı işbirliğinde bu yıl 25'nci düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında "Azerbaycan Sinemasının 120. Yılı" özel oturumu ve film gösterimi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımı ile gerçekleştirildi

120. YIL ÖZEL OTURUMU VE FİLM GÖSTERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı işbirliğinde bu yıl 25'nci düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında "Azerbaycan Sinemasının 120. Yılı" özel oturumu ve film gösterimi gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün katılımı ve ev sahipliğinde, 75. Yıl Sanat Galerisi’nde düzenlenen ve çok sayıda sanatseverin ilgi gösterdiği etkinlikte, TÜRKSOY'un Azerbaycan Temsilcisi Elçin Gafarlı, Azərbaycan Devlet SanatçısıCahangirNovruzov, film yönetmeni ve eleştirmeni Ayaz Salayev, senarist ve yazar Elşad Aliyev, Azerbaycan sinemasının tarihi, gelişim süreci ve mevcut durumu hakkında bildirilerini sundu.

"ANADAN DOĞMA KARDEŞİZ, TEK MİLLETİZ"

Konuşmasında Elşad Aliyev, Türkiye'de çekilip gösterime giren filmlerin aynı anda Azerbaycan sinemalarında da gösterime girdiğini, filmlerin oyuncu ve yönetmenlerinin katılımıyla gala geceleri düzenlendiğini belirtti. Film yönetmeni ve eleştirmeni Ayaz Salayev ise Türkiye ve Azerbaycan'ın, dünya sorunlarına ilişkin söylemek istedikleri sözlerini, ürettiği sinema filmleriyle iletebildiklerini söyledi. Katılımcılara teşekkür plaketlerini vermek üzere kürsüye çıkan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise "Festivalimize güç kattınız. Sinemaya emeği geçenlere, Elçibey'in ifade ettiği üzere 'Türk'ün UNESCO'su olan TÜRKSOY'a, buraya gelen değerli Azerbaycanlı konuklarımıza teşekkür ederiz. Bir milletiz, anadan doğma kardeşiz, bu kardeşlik sinema dilinde de kardeşlik getirecek" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

 Konuşmaların ardından yönetmenliğini Yaver Rzayev’in yaptığı ve Azerbaycan sinemasının tarihini yansıtan "Biri Vardı, Biri Yoktu" belgeseli özel gösterimi yapıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.