“Bağımsızlık savaşının önderini saygıyla anıyoruz”

SİYASET 10.11.2018 - 13:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1614+ kez okundu.
 

“Bağımsızlık savaşının önderini saygıyla anıyoruz”

  ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ölümünün 80. yılında Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle andı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya tarihinde eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Dr. Şevkin, laik, demokrat ve milliyetçi bir ideolojisi olan Mustafa Kemal’i anmak kadar anlamanın da önemli olduğunu vurguladı. Atatürk’ün fikirleri, ilke ve devrimleri ışığında yürümenin Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en önemli etken olacağını kaydeden Dr. Şevkin, “Bu hedefe ulaşmak üretmekle, ihracatla, istihdamla, toplumsal barışla, topyekün kalkınmayla mümkün olacaktır. İçinde bulunduğumuz ekonomik ve toplumsal buhrandan çıkmak bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşuna imza atan Ata’mızın tecrübelerinden oluşan ve derin anlamlar içeren sözleriyle, uygulamalarıyla mümkün olacaktır” dedi. Atatürk’ün günün şartlarına en iyi örnekler oluşturan, “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur” sözlerini hatırlatan Dr. Şevkin, Atatürk’ün dünyaya örnek eşitlikçi ve demokratik uygulamalarını ileri seviyelere çıkarmanın önemine işaret etti. Türk bağımsızlık savaşının önderi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün çağdaşlaşma hareketiyle de dünyaya örnek olduğunu belirten Dr. Şevkin, toplumsal devrimler, eğitim, spor, kültür-sanat, bilim, hukuk, ekonomi ve siyasal devrimlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşamasının temellerini attığına dikkat çekti. Ailelerin çocuk ve gençleri Atatürk’ün fikirleri ışığında donatmasının ülkemizin tüm alanlarda gelişmiş dünya ülkeleri arasında yer almasına aracı olacağını dile getiren Dr. Şevkin, “Güçlü Türkiye ülküsü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün engin ve seçkin görüşleri, uygulamaları, ilke ve devrimlerinin yaşatılması, geliştirilmesi, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılmasıyla gerçekleşebilecektir” dedi. CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk ulusuna emanet eden Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bir vatan kuran tüm atalarımızı sevgi, saygı, şükran ve minnet duygularıyla bir kez daha andı.  

 

ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ölümünün 80. yılında Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle andı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya tarihinde eşsiz bir lider olduğunu söyleyen Dr. Şevkin, laik, demokrat ve milliyetçi bir ideolojisi olan Mustafa Kemal’i anmak kadar anlamanın da önemli olduğunu vurguladı.

Atatürk’ün fikirleri, ilke ve devrimleri ışığında yürümenin Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en önemli etken olacağını kaydeden Dr. Şevkin, “Bu hedefe ulaşmak üretmekle, ihracatla, istihdamla, toplumsal barışla, topyekün kalkınmayla mümkün olacaktır. İçinde bulunduğumuz ekonomik ve toplumsal buhrandan çıkmak bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşuna imza atan Ata’mızın tecrübelerinden oluşan ve derin anlamlar içeren sözleriyle, uygulamalarıyla mümkün olacaktır” dedi.

Atatürk’ün günün şartlarına en iyi örnekler oluşturan, “Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Çalışmak demek, boşuna yorulmak, terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü uygar buluşlardan azami derecede istifade etmek zorunludur” sözlerini hatırlatan Dr. Şevkin, Atatürk’ün dünyaya örnek eşitlikçi ve demokratik uygulamalarını ileri seviyelere çıkarmanın önemine işaret etti.

Türk bağımsızlık savaşının önderi, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün çağdaşlaşma hareketiyle de dünyaya örnek olduğunu belirten Dr. Şevkin, toplumsal devrimler, eğitim, spor, kültür-sanat, bilim, hukuk, ekonomi ve siyasal devrimlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşamasının temellerini attığına dikkat çekti.

Ailelerin çocuk ve gençleri Atatürk’ün fikirleri ışığında donatmasının ülkemizin tüm alanlarda gelişmiş dünya ülkeleri arasında yer almasına aracı olacağını dile getiren Dr. Şevkin, “Güçlü Türkiye ülküsü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün engin ve seçkin görüşleri, uygulamaları, ilke ve devrimlerinin yaşatılması, geliştirilmesi, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılmasıyla gerçekleşebilecektir” dedi.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk ulusuna emanet eden Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bir vatan kuran tüm atalarımızı sevgi, saygı, şükran ve minnet duygularıyla bir kez daha andı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.