BAKIMI İYİ YAPILAN BİR KLİMA HEM CEBİ HEM SAĞLIĞI KORUR

GÜNDEM 30.04.2017 - 12:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2342+ kez okundu.
 

BAKIMI İYİ YAPILAN BİR KLİMA HEM CEBİ HEM SAĞLIĞI KORUR

  ADANA - Enerji fiyatları her geçen gün artıyor. Teknoloji uzmanları daha az elektrik harcayan cihazlar üretmenin peşinde. Tasarruflu olmalarına rağmen bakımları yapılmayan cihazlar hem verimli çalışmıyor hem de olmadık bir zamanda insanın başını ağrıtabiliyor. Yaz ayları yaklaşırken özellikle sıcaklığın kendini htirdiği şehirlerde soğutucu cihazlar öne çıkıyor. Oda sıcaklığını düşürüp insanları rahatlatan klimalar da bu aylarda vazgeçilmez oluyor. Ofis ve ev ortamlarında yaz aylarında tercih edilen klimaların dezenfekte edilerek bakımlarının yapılmasının gerekli olduğu bildirildi. Klima bakımcısı, elektrikçi Haydar Bozkurt, yaz aylarında bakımı yapılan bir klimanın daha rantabl çalışacağını ve uzun ömürlü olacağını söyledi. Bozkurt, “Bakımı yapılan cihaz daha az enerji harcar, yazın daha iyi soğutup kışın daha iyi ısıtır. Olmadık anda arıza yapıp başınızı da ağrıtmaz” diye konuştu.   Periyodik bakımı yapılan bir klima ile bakım yapılmayan klima arasında yüzde 25’lik verim farkı olduğuna dikkat çeken Bozkurt, şunları söyledi: “Klimada filtrelerin toz ve pislikle kaplanmasından dolayı kirli hava sağlıkla ilgili sorunları da ortaya çıkarabilir. Temizlenmediğinden soğutma veya ısıtma işlevini yerine getiremeyen klimalar sürekli çalışır. Sürekli çalışan klimalarsa bir süre sonra arıza yapar. Klima bakım uzmanları, klimayı temizleme ilacı ile ve basınçlı su ile yapar. Elektrik tesisatını kontrol edip, akım değerlerini ölçer, klima gazının yüksek ve alçak basınç değerini yapar, iç fan pervanelerinin temizliğini gerçekleştirir. İyi yapılan bir bakım hem cebinizi hem de sağlığını korur.” (EGEMEN)  

 

ADANA - Enerji fiyatları her geçen gün artıyor. Teknoloji uzmanları daha az elektrik harcayan cihazlar üretmenin peşinde. Tasarruflu olmalarına rağmen bakımları yapılmayan cihazlar hem verimli çalışmıyor hem de olmadık bir zamanda insanın başını ağrıtabiliyor.

Yaz ayları yaklaşırken özellikle sıcaklığın kendini htirdiği şehirlerde soğutucu cihazlar öne çıkıyor. Oda sıcaklığını düşürüp insanları rahatlatan klimalar da bu aylarda vazgeçilmez oluyor. Ofis ve ev ortamlarında yaz aylarında tercih edilen klimaların dezenfekte edilerek bakımlarının yapılmasının gerekli olduğu bildirildi.

Klima bakımcısı, elektrikçi Haydar Bozkurt, yaz aylarında bakımı yapılan bir klimanın daha rantabl çalışacağını ve uzun ömürlü olacağını söyledi. Bozkurt, “Bakımı yapılan cihaz daha az enerji harcar, yazın daha iyi soğutup kışın daha iyi ısıtır. Olmadık anda arıza yapıp başınızı da ağrıtmaz” diye konuştu.

 

Periyodik bakımı yapılan bir klima ile bakım yapılmayan klima arasında yüzde 25’lik verim farkı olduğuna dikkat çeken Bozkurt, şunları söyledi: “Klimada filtrelerin toz ve pislikle kaplanmasından dolayı kirli hava sağlıkla ilgili sorunları da ortaya çıkarabilir. Temizlenmediğinden soğutma veya ısıtma işlevini yerine getiremeyen klimalar sürekli çalışır. Sürekli çalışan klimalarsa bir süre sonra arıza yapar. Klima bakım uzmanları, klimayı temizleme ilacı ile ve basınçlı su ile yapar. Elektrik tesisatını kontrol edip, akım değerlerini ölçer, klima gazının yüksek ve alçak basınç değerini yapar, iç fan pervanelerinin temizliğini gerçekleştirir. İyi yapılan bir bakım hem cebinizi hem de sağlığını korur.” (EGEMEN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.