Bakan açıkladı!

EKONOMİ 25.04.2020 - 10:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2266+ kez okundu.
 

Bakan açıkladı!

Türkiye turizminin koronavirüs sonrasında hızla toparlanabilmesi için yol haritası oluşturuldu. İlk olarak oteller yarı kapasiteleriyle hizmet verecek. Sahillerdeki şezlong sayıları azaltılarak sosyal mesafe kuralına uyulacak. Eğlence mekânları için tedbir alınacak. Otellerdeki açık büfeler açılmayacak. HAZIRLIK BAŞLADI Belediyeler ve işletmeler, mayıs ayının sonu için hazırlıklarını yapmaya başladı. Bazı belediyeler sahil şeritlerinde yenilemeler yaparken oteller ise konseptlerlerinde değişikliğe gidiyor. Bazı oteller aileye özel sahil ve dinlenme alanları oluşturmak için inşaata başladı. KÜÇÜK ESNAFIN YARARINA OLUR Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay: Marmaris’te temmuzda özellikle Söğüt, Selimiye, Bozburun gibi köylerimizde turizmin canlanmasını bekliyoruz. Apartlar ve pansiyonlarda doluluk olacaktır. Büyük otellerde her şey dahil ve açık büfe sisteminden çıkış olabilir. Bu da küçük esnafın canlanmasını sağlayacaktır. Sahillerde 100 yerine 50 şezlong yerleştirilmesi gibi önlemlerin alınması değerlendiriliyor. EĞLENCE MEKÂNLARI DOLMAYACAK Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Pandemi konusunda gerekli donanım, sağlık personeli ve ekipmana sahip olan tesisler, faaliyet göstermeye başlayacaktır. Öncelikle ikinci konut sahiplerinin geleceğini tahmin ediyoruz. Oteller için bir süre daha beklemek gerekebilir. Ne kadar hareketlense de sahillerin, yeme içme ve eğlence mekanlarının hınca hınç dolmasına asla müsaade edilmeyecektir. TEKNE TURUNA KİŞİ SINIRLAMASI Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya: Ramazan bayramı ile birlikte özellikle butik otel ve mutfağı olan apartlarda yoğunluk bekliyoruz. Hazırlıklarımızı mayısın 15’ine göre yapıyoruz. Şezlong sayıları eskisi gibi yoğun olmayacak. Fiyatlarda artış olabilir. Planlamalar yapılıyor. Azmak turunda 8 metrelik bir tekneye en fazla 12 kişi, 6’şarlı olarak karşılık binebilecek ve mesafe kuralına dikkat edecek. ŞEHİRLERARASI SEYAHAT MAYIS SONU BAŞLIYOR Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, salgınla mücadelede bir sürpriz yaşanmazsa iç turizmi mayıs ayı sonunda başlatmayı düşündüklerini söyledi. Bakan Ersoy, şu anki verilere göre salgınla mücadelede her şeyin olumlu geliştiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibarıyla iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü. Konaklama tesisleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu kurallara uymayı taahhüt edenlere sertifikasyon vereceğiz. Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye ‘Buralara gidebilirsiniz’ diyeceğiz. Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz” 

Türkiye turizminin koronavirüs sonrasında hızla toparlanabilmesi için yol haritası oluşturuldu. İlk olarak oteller yarı kapasiteleriyle hizmet verecek. Sahillerdeki şezlong sayıları azaltılarak sosyal mesafe kuralına uyulacak. Eğlence mekânları için tedbir alınacak. Otellerdeki açık büfeler açılmayacak.

HAZIRLIK BAŞLADI

Belediyeler ve işletmeler, mayıs ayının sonu için hazırlıklarını yapmaya başladı. Bazı belediyeler sahil şeritlerinde yenilemeler yaparken oteller ise konseptlerlerinde değişikliğe gidiyor. Bazı oteller aileye özel sahil ve dinlenme alanları oluşturmak için inşaata başladı.

KÜÇÜK ESNAFIN YARARINA OLUR

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay: Marmaris’te temmuzda özellikle Söğüt, Selimiye, Bozburun gibi köylerimizde turizmin canlanmasını bekliyoruz. Apartlar ve pansiyonlarda doluluk olacaktır. Büyük otellerde her şey dahil ve açık büfe sisteminden çıkış olabilir. Bu da küçük esnafın canlanmasını sağlayacaktır. Sahillerde 100 yerine 50 şezlong yerleştirilmesi gibi önlemlerin alınması değerlendiriliyor.

EĞLENCE MEKÂNLARI DOLMAYACAK

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: Pandemi konusunda gerekli donanım, sağlık personeli ve ekipmana sahip olan tesisler, faaliyet göstermeye başlayacaktır. Öncelikle ikinci konut sahiplerinin geleceğini tahmin ediyoruz. Oteller için bir süre daha beklemek gerekebilir. Ne kadar hareketlense de sahillerin, yeme içme ve eğlence mekanlarının hınca hınç dolmasına asla müsaade edilmeyecektir.

TEKNE TURUNA KİŞİ SINIRLAMASI

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya: Ramazan bayramı ile birlikte özellikle butik otel ve mutfağı olan apartlarda yoğunluk bekliyoruz. Hazırlıklarımızı mayısın 15’ine göre yapıyoruz. Şezlong sayıları eskisi gibi yoğun olmayacak. Fiyatlarda artış olabilir. Planlamalar yapılıyor. Azmak turunda 8 metrelik bir tekneye en fazla 12 kişi, 6’şarlı olarak karşılık binebilecek ve mesafe kuralına dikkat edecek.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT MAYIS SONU BAŞLIYOR

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, salgınla mücadelede bir sürpriz yaşanmazsa iç turizmi mayıs ayı sonunda başlatmayı düşündüklerini söyledi.

Bakan Ersoy, şu anki verilere göre salgınla mücadelede her şeyin olumlu geliştiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Böyle giderse ve gidişatta sıkıntı yaşanmazsa mayıs ayı sonu itibarıyla iç trafik başlayacak. Kontrollü iç hat uçuşlarıyla turizm sezonu açılacak. Bir sertifikasyon kurulu oluşturduk ve konaklamanın kurallarını belirledik. Çok kapsamlı bir kurallar bütünü. Konaklama tesisleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Bu kurallara uymayı taahhüt edenlere sertifikasyon vereceğiz. Sertifikasyon alan tesisleri duyurarak, tatilciye ‘Buralara gidebilirsiniz’ diyeceğiz. Şehirlerarası seyahat ve iç hat seferleri de bu dönem başlayacak. Vaka açısından sıfır olan ülkelerle karşılıklı kapıları açabiliriz” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.