BALIK YEMENİN TAM HAVASI

MAGAZİN 18.10.2019 - 13:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1403+ kez okundu.
 

BALIK YEMENİN TAM HAVASI

    Ülkemizin 3 yanı denizlerle çevrili ancak balık tüketimi Avrupa ülkelerinin ancak 3’te birini bulunuyor. Türkiye'de kişi başı balık tüketimi 7,5 ile 8 kilogram arasında iken bu rakam Avrupa’da 22 kilogramı geçiyor.  Sahil ilçeleri Karataş ve Yumurtalık bulunmasına rağmen Adana’da da balık tüketimi ancak 7-8 kilogramı buluyor. 2 milyonu aşkın nüfusu olan kentte merkez Seyhan ilçesi Saydam caddesindeki Balıkçılar Pazarı esnafı da balık tüketiminin yeterli olmayışını 'damak tadına' bağlıyor. Balıkçıların son zamanlarda yaptığı ekmek arası balık bu kültürün gelişmesine ne kadar katkı sağlar bilinmez ancak fiyatların cazip olmasına rağmen balıkçının yüzü gülmüyor.  Adana’da sahil ilçe Karataş ile Yumurtalık’ta, Akdeniz’in bereketli sularından çıkarılan birbirinden leziz balıklarsatılıyor. Balıkçı Necati Balıkçı, mevsime göre balık çeşitlerinin tamamına yer verdiklerini söyledi. Balık tüketmenin tam mevsimi olduğuna vurgu yapan balıkçı, herşeyin iğneden ipliğe pahalanmasına rağmen balık fiyatlarının geçen sene ile aynı olduğuna dikkat çekti. Balıkçı, hafta sonuu balık yemek isteyenleri Saydam caddesine çağırdı.  İŞTE FİYATLAR:  Levrek:  25-30 Hamsi: Cinsine göre değişmekle birlikte 7,5-10 Sadalya: 10 TL  Gümüş: 20 TL  Çupra: 25-30 TL  Palumut: Tanesi 20 lira (1 kg.ile 1,2 kg. arasında değişiyor)  İstavrit: 15 TL Somon 25 TL Mercan 25-20 TL Kefal 15-20 TL

 

 

Ülkemizin 3 yanı denizlerle çevrili ancak balık tüketimi Avrupa ülkelerinin ancak 3’te birini bulunuyor. Türkiye'de kişi başı balık tüketimi 7,5 ile 8 kilogram arasında iken bu rakam Avrupa’da 22 kilogramı geçiyor. 

Sahil ilçeleri Karataş ve Yumurtalık bulunmasına rağmen Adana’da da balık tüketimi ancak 7-8 kilogramı buluyor. 2 milyonu aşkın nüfusu olan kentte merkez Seyhan ilçesi Saydam caddesindeki Balıkçılar Pazarı esnafı da balık tüketiminin yeterli olmayışını 'damak tadına' bağlıyor. Balıkçıların son zamanlarda yaptığı ekmek arası balık bu kültürün gelişmesine ne kadar katkı sağlar bilinmez ancak fiyatların cazip olmasına rağmen balıkçının yüzü gülmüyor. 

Adana’da sahil ilçe Karataş ile Yumurtalık’ta, Akdeniz’in bereketli sularından çıkarılan birbirinden leziz balıklarsatılıyor. Balıkçı Necati Balıkçı, mevsime göre balık çeşitlerinin tamamına yer verdiklerini söyledi. Balık tüketmenin tam mevsimi olduğuna vurgu yapan balıkçı, herşeyin iğneden ipliğe pahalanmasına rağmen balık fiyatlarının geçen sene ile aynı olduğuna dikkat çekti. Balıkçı, hafta sonuu balık yemek isteyenleri Saydam caddesine çağırdı. 

İŞTE FİYATLAR: 
Levrek:  25-30
Hamsi: Cinsine göre değişmekle birlikte 7,5-10
Sadalya: 10 TL 
Gümüş: 20 TL 
Çupra: 25-30 TL 
Palumut: Tanesi 20 lira (1 kg.ile 1,2 kg. arasında değişiyor) 
İstavrit: 15 TL
Somon 25 TL
Mercan 25-20 TL
Kefal 15-20 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.