BALCALI'DA "ÇOCUKLARDA İLERİ YAŞAM DESTEĞİ" KURSU

GENÇLİK 19.01.2016 - 16:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2447+ kez okundu.
 

BALCALI'DA "ÇOCUKLARDA İLERİ YAŞAM DESTEĞİ" KURSU

Amerika Birleşik Devletleri'nin saygın akademi ve cemiyetleri tarafından çocuklarda ileri yaşam kursu düzenleyebilmek adına Türkiye'de ki iki merkezden birisi olarak seçilen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesin de bu yılda katılımcılara kurs düzelendi.   Amerika Kalp Cemiyeti ve Amerikan Çocuk Akademisi çocuklarda ileri yaşam kurusu konusun da Türkiye'den sadece iki merkezi seçmiş durumda o merkezlerden biriside Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi. Yapılan kursta katılımcılara Amerika'da ki  "çocuklarda ileri yaşam desteği" konusunda yapılan son çalışmalar ve uygulamalar anlatıldı. Balcalı Hastanesi Çocuk Acil Kliniği'n de gerçekleştirilen kursta eğitimleri Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Gaziantep Üniversitesin den Prof. Dr. Mehmet Boşnak verdi. Katılımcılara hem teorik olarak hem de pratik olarak son uygulamalar anlatıldı. Merkezin koordinatörlüğünü yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş bu kurslardan ilkini 14-15 Şubat 2015 tarihleri arasında yaptıklarını ifade ederek çocuklarda ileri yaşam desteği konusundaki son gelişme ve uygulamaları katılımcılara anlattıklarını dile getirdi. Yıldızdaş, Kursa tam olarak katılan, gerekli becerileri edinen, yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan katılımcılara "AHA/AAP PALS Provider" kimlik kartı ve sertifikasının verildiğini, bu sertifikanın dünyada geçerliliği olan bir sertifika olduğunu vurguladı.  

Amerika Birleşik Devletleri'nin saygın akademi ve cemiyetleri tarafından çocuklarda ileri yaşam kursu düzenleyebilmek adına Türkiye'de ki iki merkezden birisi olarak seçilen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesin de bu yılda katılımcılara kurs düzelendi.

 

Amerika Kalp Cemiyeti ve Amerikan Çocuk Akademisi çocuklarda ileri yaşam kurusu konusun da Türkiye'den sadece iki merkezi seçmiş durumda o merkezlerden biriside Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi. Yapılan kursta katılımcılara Amerika'da ki  "çocuklarda ileri yaşam desteği" konusunda yapılan son çalışmalar ve uygulamalar anlatıldı.

Balcalı Hastanesi Çocuk Acil Kliniği'n de gerçekleştirilen kursta eğitimleri Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Gaziantep Üniversitesin den Prof. Dr. Mehmet Boşnak verdi. Katılımcılara hem teorik olarak hem de pratik olarak son uygulamalar anlatıldı.

Merkezin koordinatörlüğünü yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş bu kurslardan ilkini 14-15 Şubat 2015 tarihleri arasında yaptıklarını ifade ederek çocuklarda ileri yaşam desteği konusundaki son gelişme ve uygulamaları katılımcılara anlattıklarını dile getirdi. Yıldızdaş, Kursa tam olarak katılan, gerekli becerileri edinen, yazılı ve uygulamalı sınavda başarılı olan katılımcılara "AHA/AAP PALS Provider" kimlik kartı ve sertifikasının verildiğini, bu sertifikanın dünyada geçerliliği olan bir sertifika olduğunu vurguladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.