BANKAMATİKÇİ DEĞİLİZ!

GÜNDEM 03.07.2019 - 16:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1347+ kez okundu.
 

BANKAMATİKÇİ DEĞİLİZ!

      Adana’da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla iş akitleri feshedilen işçiler, “Başkan bize söz verdi, sizi işten atmayacağım diyerek. Bankamatikçi değiliz, sabahtan akşama kadar otobüslerde alın teri döküp çalışan şoförleriz, kime isterlerse sorsunlar” dedi.   31 Mart yerel seçimlerini kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Karalar, aralarında 10 yıldan bu yana çalışanların da olduğu yaklaşık bin 750 işçinin iş akitlerini peyderpey feshetmeye başladı.   KARALAR NE DEMİŞTİ? CHP’li Zeydan Karalar, yerel seçimler öncesi katıldığı CNN Türk’teki televizyon programında şunları söylemişti: “Belediye başkanı olduğum bir yerde hiçbir kardeşimizi işten atmayacağız. Zeydan başkan bir sürü adamı işten atacak deniliyor. Sevgili kardeşlerim, emeğiyle çalışan kardeşlerim, biz hayatımızın hiçbir alanında, hiç kimseyi işten atmadık. Tam tersi sırtında teri kurumadan maaşlarını veririz” demişti.   ALINTERİ DÖKENLERİZ BİZ! Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyede 6 bin dolayında bankamatikçi olduğunu ileri sürerek, bunların ilişiklerini keseceğini söylemişti. Ancak şu ana kadar gazetemize ulaşan bilgilere göre, Karalar’ın attığı işçiler içerisinde bankamatikçilerden ziyade alınteri dökerek çalışan işçiler yer alıyor.   İSPAT ETMEZSENİZ… Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sosyal medya hesabından Karalar’a yüklendi. Sözlü, şunları yazdı: “Eğer, 460 çalışan işe gitmeden maaş alan anlamında bankamatikçi ise bu büyük bir yolsuzluk ve suçtur. Dolayısı ile bizim dönemimiz kastedilmektedir ve bize cevap hakkı doğmuştur. Savcılığa suç duyurusu yapıp ispatlamazsanız müfterisiniz. Emekçilerin arkasındayız. Hodri meydan.”   KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE HAKLARI YOK Bu arada, “toplu işten çıkarma” hükmü gereği iş akti feshedilen bir grup işçi, “Başkan bizi bankamatikçi olmakla suçluyor ancak bizler sabahtan akşama alınteri dökerek şoförlük yapıyoruz. Aramızda, 10 yıldan bu yana çalışıp iş akdi feshedilen arkadaşlarımız var. Kimseyi kandırmasınlar” dedi. İşçiler, yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirterek, “Ayrıca bankamatikçi diyerek bizi kamuoyu önünde küçük düşüren başkana karşı da dava açacağız. Kimse bizim ve çocuklarımızın ekmeğiyle oynamasın” diye konuştu.  

 

 

 

Adana’da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla iş akitleri feshedilen işçiler, “Başkan bize söz verdi, sizi işten atmayacağım diyerek. Bankamatikçi değiliz, sabahtan akşama kadar otobüslerde alın teri döküp çalışan şoförleriz, kime isterlerse sorsunlar” dedi.

 

31 Mart yerel seçimlerini kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Karalar, aralarında 10 yıldan bu yana çalışanların da olduğu yaklaşık bin 750 işçinin iş akitlerini peyderpey feshetmeye başladı.

 

KARALAR NE DEMİŞTİ?

CHP’li Zeydan Karalar, yerel seçimler öncesi katıldığı CNN Türk’teki televizyon programında şunları söylemişti: “Belediye başkanı olduğum bir yerde hiçbir kardeşimizi işten atmayacağız. Zeydan başkan bir sürü adamı işten atacak deniliyor. Sevgili kardeşlerim, emeğiyle çalışan kardeşlerim, biz hayatımızın hiçbir alanında, hiç kimseyi işten atmadık. Tam tersi sırtında teri kurumadan maaşlarını veririz” demişti.

 

ALINTERİ DÖKENLERİZ BİZ!

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, belediyede 6 bin dolayında bankamatikçi olduğunu ileri sürerek, bunların ilişiklerini keseceğini söylemişti. Ancak şu ana kadar gazetemize ulaşan bilgilere göre, Karalar’ın attığı işçiler içerisinde bankamatikçilerden ziyade alınteri dökerek çalışan işçiler yer alıyor.

 

İSPAT ETMEZSENİZ…

Eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sosyal medya hesabından Karalar’a yüklendi. Sözlü, şunları yazdı: “Eğer, 460 çalışan işe gitmeden maaş alan anlamında bankamatikçi ise bu büyük bir yolsuzluk ve suçtur. Dolayısı ile bizim dönemimiz kastedilmektedir ve bize cevap hakkı doğmuştur. Savcılığa suç duyurusu yapıp ispatlamazsanız müfterisiniz. Emekçilerin arkasındayız. Hodri meydan.”

 

KÜÇÜK DÜŞÜRMEYE HAKLARI YOK

Bu arada, “toplu işten çıkarma” hükmü gereği iş akti feshedilen bir grup işçi, “Başkan bizi bankamatikçi olmakla suçluyor ancak bizler sabahtan akşama alınteri dökerek şoförlük yapıyoruz. Aramızda, 10 yıldan bu yana çalışıp iş akdi feshedilen arkadaşlarımız var. Kimseyi kandırmasınlar” dedi. İşçiler, yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirterek, “Ayrıca bankamatikçi diyerek bizi kamuoyu önünde küçük düşüren başkana karşı da dava açacağız. Kimse bizim ve çocuklarımızın ekmeğiyle oynamasın” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.