"BAŞARILI BİR OYUN ÇIKARDIK"

GÜNDEM 15.05.2018 - 09:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2368+ kez okundu.
 

"BAŞARILI BİR OYUN ÇIKARDIK"

Adana’da tamamı avukatlardan oluşan “Adana Barosu Tiyatro Topluluğu” 8’inci yılında sezonu 2 perdelik “7 Kocalı Hüzmüz” oyunu ile açtı. Adana Baro Başkanı Veli Küçük, meslektaşlarının tiyatrodaki performanslarından gurur duyduğunu belirterek başarılı bir oyun çıkardıklarından dolayı kutladı.
Hacı Sabancı Kültür Merkezi'ndeki oyunu Baro Başkanı Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Semih Gökayaz, Sayman İlknur Önal, Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörü Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Duygu Özgüven, Yönetim Kurulu Üyeleri Gülsen Çalıkuşu Baykal, Furkan Kılıç, Özge Doğan İşcan ile avukatlar izledi. 8 YILDA 8 OYUN Oyunda, farklı meslek ve tiplerden 6 kocası olan Hürmüz’ün yedinci kocasıyla evlenmesiyle yaşanan olayları mizahi bir dille anlatılıyor. Tamamı avukatların rol aldığı iki perdelik oyunun yönetmenliğini Gökhan Doğan yaptı. Adana Barosu Tiyatro Topluluğu, 2011'de Bir Şehnaz Oyun’la sahne diyerek yola çıktı, daha sonra ise 2012'de Tersine Dünya, 2013'de Anam, Bacım, Avradım, 2014'de Deri Ceket, 2015’te Komşu Köyün Delisi, 2016’da Zenabir, 2017’de ise Cadı Kazanı’nı oynadı. SAHNE BAŞARISINI KUTLADI Yedi Kocalı Hürmüz adlı oyunun sahnelenmesinin ardından konuşan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, meslektaşlarını sahnede gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı. Küçük, Adana Barosu Tiyatro Topluluğu’nun oturmuş kadrosuyla her gün üzerine ekleyerek güzel oyunlar ortaya koyduğunu belirterek, bu yıl İzmir'deki Tiyatro Festivaline de katılacak olmalarından dolayı da mutlu olduğunu söyledi.  Küçük, “Adana Barosu hak ve özgürlükler, demokrasi bu kavramlara sahiplenme çabası verirken, hukukun ve yaşamın var olduğu her yerde olmaya devam etti. Bugün taçlandırdığı oyun bizlerin yüz akı oldu.  Yaşasın tiyatro, var olsun avukatlar” dedi. 21 TİYATRO DELİSİ OYNADI! Oyunun yönetmeni Gökhan Doğan da 3,5 aydır çok yoğun tempo içerisine girdiklerini hatırlatarak, “21 tiyatro delisi yürek bana rağmen bu oyunu ortaya çıkarttı. Hepsi sağ olsun, yüzümü kara çıkartmadılar. Tiyatro dışarıdan ezber yapmak gibi görünür ama asla öyle değildir. Günde 3,5 saat provalar yaptık. Tiyatro yaptığınız ve desteğiniz için sizlere minneti bir borç biliyorum” diye konuştu. ÖYKÜ NEYİ ANLATIYOR Baro Başkanı Veli Küçük, oyunun yönetmeni Gökhan Doğan ve oyunun yönetmen yardımcısı Burçin Börü'ye plaket verdi. Adana Barosu  Tiyatro Topluluğunun sahnelediği  Sadık Şendil’in geleneksel halk tiyatrosunun renkli, eğlenceli atmosferini yansıtan “Yedi Kocalı Hürmüz” adlı oyun, becerikli, kurnaz bir kadının, erkekleri adeta elinde oynatarak, yaşamını onların parasıyla sürdürmesinin güldürüye dayalı dolantılı öyküsünü anlatıyor. İŞTE O AVUKATLAR! Yedi Kocalı Hürmüz’de avukatlar; Açelya Açık, Altuğ Polat, Aygül Karaköse, Dilek Nur Donma Bal, Duygu Özyaman, Fatih Aslan, Gamze Öz, Goncagül Kandemir, Gülseba Aktaş, Hakan Tahtacı, İsmail Oray Ayhan, Kahraman Bozkurtlar, Murat Şahin, Mustafa Onur Kutlay, Namık Kemal Tüylüce, Nazlıcan Şahinalp, Özgür Barış Telli, Özlem Turkut Özeser, Sinem Yaylagül, Tuba Kastal, Yılmaz Yurtturu rol aldı.
Adana’da tamamı avukatlardan oluşan “Adana Barosu Tiyatro Topluluğu” 8’inci yılında sezonu 2 perdelik “7 Kocalı Hüzmüz” oyunu ile açtı. Adana Baro Başkanı Veli Küçük, meslektaşlarının tiyatrodaki performanslarından gurur duyduğunu belirterek başarılı bir oyun çıkardıklarından dolayı kutladı.

Hacı Sabancı Kültür Merkezi'ndeki oyunu Baro Başkanı Veli Küçük, Baro Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreter Semih Gökayaz, Sayman İlknur Önal, Kültür Sanat Komisyonu Koordinatörü Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Duygu Özgüven, Yönetim Kurulu Üyeleri Gülsen Çalıkuşu Baykal, Furkan Kılıç, Özge Doğan İşcan ile avukatlar izledi.

8 YILDA 8 OYUN

Oyunda, farklı meslek ve tiplerden 6 kocası olan Hürmüz’ün yedinci kocasıyla evlenmesiyle yaşanan olayları mizahi bir dille anlatılıyor. Tamamı avukatların rol aldığı iki perdelik oyunun yönetmenliğini Gökhan Doğan yaptı. Adana Barosu Tiyatro Topluluğu, 2011'de Bir Şehnaz Oyun’la sahne diyerek yola çıktı, daha sonra ise 2012'de Tersine Dünya, 2013'de Anam, Bacım, Avradım, 2014'de Deri Ceket, 2015’te Komşu Köyün Delisi, 2016’da Zenabir, 2017’de ise Cadı Kazanı’nı oynadı.

SAHNE BAŞARISINI KUTLADI

Yedi Kocalı Hürmüz adlı oyunun sahnelenmesinin ardından konuşan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, meslektaşlarını sahnede gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı. Küçük, Adana Barosu Tiyatro Topluluğu’nun oturmuş kadrosuyla her gün üzerine ekleyerek güzel oyunlar ortaya koyduğunu belirterek, bu yıl İzmir'deki Tiyatro Festivaline de katılacak olmalarından dolayı da mutlu olduğunu söyledi.  Küçük, “Adana Barosu hak ve özgürlükler, demokrasi bu kavramlara sahiplenme çabası verirken, hukukun ve yaşamın var olduğu her yerde olmaya devam etti. Bugün taçlandırdığı oyun bizlerin yüz akı oldu.  Yaşasın tiyatro, var olsun avukatlar” dedi.

21 TİYATRO DELİSİ OYNADI!

Oyunun yönetmeni Gökhan Doğan da 3,5 aydır çok yoğun tempo içerisine girdiklerini hatırlatarak, “21 tiyatro delisi yürek bana rağmen bu oyunu ortaya çıkarttı. Hepsi sağ olsun, yüzümü kara çıkartmadılar. Tiyatro dışarıdan ezber yapmak gibi görünür ama asla öyle değildir. Günde 3,5 saat provalar yaptık. Tiyatro yaptığınız ve desteğiniz için sizlere minneti bir borç biliyorum” diye konuştu.

ÖYKÜ NEYİ ANLATIYOR

Baro Başkanı Veli Küçük, oyunun yönetmeni Gökhan Doğan ve oyunun yönetmen yardımcısı Burçin Börü'ye plaket verdi. Adana Barosu  Tiyatro Topluluğunun sahnelediği  Sadık Şendil’in geleneksel halk tiyatrosunun renkli, eğlenceli atmosferini yansıtan “Yedi Kocalı Hürmüz” adlı oyun, becerikli, kurnaz bir kadının, erkekleri adeta elinde oynatarak, yaşamını onların parasıyla sürdürmesinin güldürüye dayalı dolantılı öyküsünü anlatıyor.

İŞTE O AVUKATLAR!

Yedi Kocalı Hürmüz’de avukatlar; Açelya Açık, Altuğ Polat, Aygül Karaköse, Dilek Nur Donma Bal, Duygu Özyaman, Fatih Aslan, Gamze Öz, Goncagül Kandemir, Gülseba Aktaş, Hakan Tahtacı, İsmail Oray Ayhan, Kahraman Bozkurtlar, Murat Şahin, Mustafa Onur Kutlay, Namık Kemal Tüylüce, Nazlıcan Şahinalp, Özgür Barış Telli, Özlem Turkut Özeser, Sinem Yaylagül, Tuba Kastal, Yılmaz Yurtturu rol aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.