BAŞKAN ÇELİKCAN TÜM ADANALILARI FESTİVALE DAVET ETTİ

21.10.2017 - 08:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1514+ kez okundu.
 

BAŞKAN ÇELİKCAN TÜM ADANALILARI FESTİVALE DAVET ETTİ

    Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan hafta sonu yapılacak olan Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür Sanat Festivali'ne tüm Adanalı vatandaşları davet etti. 2 gün sürecek festivalde  Murat Kekilli ve Medeniyetler Korosu konserleri, halk oyunları, mehteran gösterileri, Osmanlı Saray Esvapları Defilesi, aşıklar atışması, 'Misis' konulu edebiyat ve tarih söyleşileri olacak.   Ölümsüzlük Şehri Misis Projesinin 2012 yılında başladığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Lokman Hekimin yaşadığı topraklarda 5 yıldır süren arkeolojik  kazılarla gün yüzüne çıkan Antik Misis Kenti, 7 bin yıl sonra kültür ve sanat festivaline ev sahipliği yapıyor. Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor.  Biz bu festivalle Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir projeyi yürütüyoruz. Bu projelerimiz turizm açısından Adana'ya önemli katkılar sağlayacaktır.'' dedi.   CUMARTESİ GÜNÜ KEKİLLİ KONSERİ   2 gün sürecek festivalin ilk günü 21 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da , Atakent Mahallesi 15 Temmuz Şehitler parkında yapılacağını belirten Başkan  Çelikcan ''Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisi, mehteran takımı, halk aşıkları atışması, Osmanlı Saray Esvapları Defilesi ve Adanalı  Rock şarkıcısı Murat Kekilli Konser verecek.    PAZAR GÜNÜ MEDENİYETLER KOROSU KONSERİ   İkinci gün 22 Ekim Pazar saat 10.00'da başlayacak program Yakapınar (Misis)  Çukobirlik Binasında yapılacak. Program Misis Gezisi ile başlayacak. Lokman Hekim ve Şahmeran Efsanesi temsili gösteri, Antik Misis Konulu Edebiyat ve Tarih Söyleşileri, halk aşıkları atışması, Antik Misis temalı defile,Piyano resitali,  Medeniyetler Korosu, antik kentin ruhuna eş, farklı dil ve dinlere ait ezgilerle katılımcıları müzik yolculuğuna çıkaracaktır.'' dedi. Başkan Çelikcan bütün vatandaşları hafta sonu yapılacak kültür ve sanat festivaline davet etti.            

 

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan hafta sonu yapılacak olan Uluslararası Ölümsüzlük Şehri Misis Kültür Sanat Festivali'ne tüm Adanalı vatandaşları davet etti. 2 gün sürecek festivalde  Murat Kekilli ve Medeniyetler Korosu konserleri, halk oyunları, mehteran gösterileri, Osmanlı Saray Esvapları Defilesi, aşıklar atışması, 'Misis' konulu edebiyat ve tarih söyleşileri olacak.

 

Ölümsüzlük Şehri Misis Projesinin 2012 yılında başladığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ''Lokman Hekimin yaşadığı topraklarda 5 yıldır süren arkeolojik  kazılarla gün yüzüne çıkan Antik Misis Kenti, 7 bin yıl sonra kültür ve sanat festivaline ev sahipliği yapıyor. Tarihi Misis Köprüsü Höyük kazıları Havraniye Kervansarayı, Lokman Hekim Camii, Doğu ve Batı Değirmenleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor.  Biz bu festivalle Yüreğir'i sadece Türkiye'ye değil, tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtacak bir projeyi yürütüyoruz. Bu projelerimiz turizm açısından Adana'ya önemli katkılar sağlayacaktır.'' dedi.

 

CUMARTESİ GÜNÜ KEKİLLİ KONSERİ

 

2 gün sürecek festivalin ilk günü 21 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da , Atakent Mahallesi 15 Temmuz Şehitler parkında yapılacağını belirten Başkan  Çelikcan ''Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisi, mehteran takımı, halk aşıkları atışması, Osmanlı Saray Esvapları Defilesi ve Adanalı  Rock şarkıcısı Murat Kekilli Konser verecek.

 

 PAZAR GÜNÜ MEDENİYETLER KOROSU KONSERİ

 

İkinci gün 22 Ekim Pazar saat 10.00'da başlayacak program Yakapınar (Misis)  Çukobirlik Binasında yapılacak. Program Misis Gezisi ile başlayacak. Lokman Hekim ve Şahmeran Efsanesi temsili gösteri, Antik Misis Konulu Edebiyat ve Tarih Söyleşileri, halk aşıkları atışması, Antik Misis temalı defile,Piyano resitali,  Medeniyetler Korosu, antik kentin ruhuna eş, farklı dil ve dinlere ait ezgilerle katılımcıları müzik yolculuğuna çıkaracaktır.'' dedi. Başkan Çelikcan bütün vatandaşları hafta sonu yapılacak kültür ve sanat festivaline davet etti.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.