Başkan Sözlü, Hacı Bektaş Veli etkinliklerinde

KÜLTÜR-SANAT 18.08.2018 - 17:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1633+ kez okundu.
 

Başkan Sözlü, Hacı Bektaş Veli etkinliklerinde

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Nevşehir’de düzenlenen Hacı Bektaşi Veli etkinliklerine katılarak birlik ve beraberlik mesajları verdi
Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri kapsamında Bağcılar Cem evinde gerçekleştirilen ceme katılan Başkan Hüseyin Sözlü, burada yaptığı konuşmada Alevi vatandaşların cumhuriyet değerlerine daima sahip çıktığını ve Atatürk’e bağlılıklarını her fırsatta gösterdiklerini söyledi ALKIŞLARLA KARŞILANDI Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’ne katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Nevşehir’e gelir gelmez Hacı Bektaş Veli ilçesinde düzenlenen etkinliğe katılan Adanalı hemşerilerinin bulunduğu alanı ziyaret etti. Hemşerilerine etkinliğe ulaşmaları noktasında imkan sağlayan Başkan Sözlü, tezahüratlar ve alkışlarla karşılandı. ‘’HACI BEKTAŞ DİPDİRİDİR’’ Alanın ardından Hacı Bektaş Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile etkinliğe dair bir süre sohbet eden Başkan Hüseyin Sözlü, akşam saatlerinde ise Bağcılar Cemevi’nde yapılan ceme katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Sözlü, “Anadolu’yu Türkleştiren, İslamlaştıran Hacı Bektaş huzurunda olmaktan dolayı bahtiyarım. Bizleri burada bir araya getiren sebep manevi mirasının büyüklüğü ile bedeni toprak olsa da hala dipdiri olan Hünkar Hacı Bektaş Veli’dir” dedi. ‘’BAŞI DİK TOPLUMLARIN GELEEĞİ AYDINLIKTIR’’ Adana’da yapımı ve onarımı devam eden cem evleriyle ilgili bilgi aktaran Başkan Sözlü, Aleviler Türk Milleti’nin vazgeçilmez parçasıdır, onlarla bütünüz. Başı dik toplumların geleceği aydınlıktır. Bakınız Adana Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekibi buradaki insanlara hizmet veriyor. Buradaki faaliyetlerimizi ev sahibi belediye başkanımızla iletişim içinde, onların talebi ve izin verdiği ölçüde gerçekleştiriyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Semah Grubu buradaki etkinliklere gösterileriyle renk kattı. Semah bizim Türk Müslüman kültürünün zenginliğidir. Burada olmaktan bahtiyarız’’ dedi. Başkan Sözlü’nün konuşmalarının ardından program cem ile devam etti.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Nevşehir’de düzenlenen Hacı Bektaşi Veli etkinliklerine katılarak birlik ve beraberlik mesajları verdi

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri kapsamında Bağcılar Cem evinde gerçekleştirilen ceme katılan Başkan Hüseyin Sözlü, burada yaptığı konuşmada Alevi vatandaşların cumhuriyet değerlerine daima sahip çıktığını ve Atatürk’e bağlılıklarını her fırsatta gösterdiklerini söyledi

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’ne katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Nevşehir’e gelir gelmez Hacı Bektaş Veli ilçesinde düzenlenen etkinliğe katılan Adanalı hemşerilerinin bulunduğu alanı ziyaret etti. Hemşerilerine etkinliğe ulaşmaları noktasında imkan sağlayan Başkan Sözlü, tezahüratlar ve alkışlarla karşılandı.

‘’HACI BEKTAŞ DİPDİRİDİR’’

Alanın ardından Hacı Bektaş Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile etkinliğe dair bir süre sohbet eden Başkan Hüseyin Sözlü, akşam saatlerinde ise Bağcılar Cemevi’nde yapılan ceme katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Sözlü, “Anadolu’yu Türkleştiren, İslamlaştıran Hacı Bektaş huzurunda olmaktan dolayı bahtiyarım. Bizleri burada bir araya getiren sebep manevi mirasının büyüklüğü ile bedeni toprak olsa da hala dipdiri olan Hünkar Hacı Bektaş Veli’dir” dedi.

‘’BAŞI DİK TOPLUMLARIN GELEEĞİ AYDINLIKTIR’’

Adana’da yapımı ve onarımı devam eden cem evleriyle ilgili bilgi aktaran Başkan Sözlü, Aleviler Türk Milleti’nin vazgeçilmez parçasıdır, onlarla bütünüz. Başı dik toplumların geleceği aydınlıktır. Bakınız Adana Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekibi buradaki insanlara hizmet veriyor. Buradaki faaliyetlerimizi ev sahibi belediye başkanımızla iletişim içinde, onların talebi ve izin verdiği ölçüde gerçekleştiriyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Semah Grubu buradaki etkinliklere gösterileriyle renk kattı. Semah bizim Türk Müslüman kültürünün zenginliğidir. Burada olmaktan bahtiyarız’’ dedi.

Başkan Sözlü’nün konuşmalarının ardından program cem ile devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.