Bayram ikramiyesi sorunu meclis gündemine taşındı

SİYASET 25.03.2019 - 16:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2644+ kez okundu.
 

Bayram ikramiyesi sorunu meclis gündemine taşındı

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 17 özel emeklilik sandığındaki emeklilerin bayram ikramiyesi sorununu meclis gündemine taşıdı
  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 17 özel emeklilik sandığındaki 300 bini aşkın emeklinin sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Özel emeklilik sandığındaki emeklilerin milyonlarca emekliyi kapsayan emekli bayram ikramiyelerinden yararlanadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Yasayla kalıcı hale getirilen yıllık 2 bin liralık bayram ikramiyesinin 10 banka, 6 sigorta şirketi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ona bağlı odaların çalışanlarının dahil olduğu 17 emekli sandığındaki 300 bini aşkın emekliyi kapsamadığına işaret eden Dr. Şevkin, şu sorulara yanıt aradı: 1-Yıllık 2 bin liralık bayram ikramiyesini alamayan toplam emekli sayısı kaçtır? 2-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dışındaki özel sandıklara prim ödeyerek emekli olan vatandaşlar, neden yasa kapsamına alınmamıştır? 3-Bayram ikramiyelerini alamayan sandık emeklilerine yapılan haksızlığın önüne geçilecek midir? 4-2008 yılında 3 sosyal güvenlik kurumu birleştirilirken özel sandıkların da aynı çatıda toplanmasına karar verilmesine rağmen bu karar neden bu güne kadar hep ertelenmiştir? 5-Özel sandık emeklilerinin de bayram ikramiyelerinden yararlanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı veya özel sandık yetkilileriyle görüşme yapmayı düşünüyor musunuz?
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 17 özel emeklilik sandığındaki emeklilerin bayram ikramiyesi sorununu meclis gündemine taşıdı

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 17 özel emeklilik sandığındaki 300 bini aşkın emeklinin sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Özel emeklilik sandığındaki emeklilerin milyonlarca emekliyi kapsayan emekli bayram ikramiyelerinden yararlanadığına dikkat çeken Dr. Şevkin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlandırması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.

Yasayla kalıcı hale getirilen yıllık 2 bin liralık bayram ikramiyesinin 10 banka, 6 sigorta şirketi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ona bağlı odaların çalışanlarının dahil olduğu 17 emekli sandığındaki 300 bini aşkın emekliyi kapsamadığına işaret eden Dr. Şevkin, şu sorulara yanıt aradı:

1-Yıllık 2 bin liralık bayram ikramiyesini alamayan toplam emekli sayısı kaçtır?

2-Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dışındaki özel sandıklara prim ödeyerek emekli olan vatandaşlar, neden yasa kapsamına alınmamıştır?

3-Bayram ikramiyelerini alamayan sandık emeklilerine yapılan haksızlığın önüne geçilecek midir?

4-2008 yılında 3 sosyal güvenlik kurumu birleştirilirken özel sandıkların da aynı çatıda toplanmasına karar verilmesine rağmen bu karar neden bu güne kadar hep ertelenmiştir?

5-Özel sandık emeklilerinin de bayram ikramiyelerinden yararlanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı veya özel sandık yetkilileriyle görüşme yapmayı düşünüyor musunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.