"Bedenimi kadavra olarak bağışladım"

MAGAZİN 20.07.2020 - 10:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2718+ kez okundu.
 

"Bedenimi kadavra olarak bağışladım"

87 yaşında hayata veda eden Seyfi Dursunoğlu'nun cenazesi bugün Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek; ancak usta isim verdiği bir röportajda, vücudunu kadavra olarak bağışladığını söylüyor. "TIP OKUYAN ARKADAŞLARA FAYDALI OLMAK İSTİYORUM" Dursunoğlu, katıldığı bir programda "Vücudumun toprak altına konulmasını istemiyorum. Ben vücudumu kadavra olarak kullanılmak üzere bağışladım. Öldükten sonra tıp okuyan arkadaşlara faydalı olmak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı. MİRASINI ÇYDD'YE BIRAKACAĞINI AÇIKLAMIŞTI Dursunoğlu, bundan sekiz yıl önce katıldığı bir televizyon programında mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bırakacağını açıklamıştı. Daha önce mirasını Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayacağını açıklayan sanatçı, bu kararından vazgeçtiğini söylemişti.

87 yaşında hayata veda eden Seyfi Dursunoğlu'nun cenazesi bugün Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek; ancak usta isim verdiği bir röportajda, vücudunu kadavra olarak bağışladığını söylüyor.

"TIP OKUYAN ARKADAŞLARA FAYDALI OLMAK İSTİYORUM"

Dursunoğlu, katıldığı bir programda "Vücudumun toprak altına konulmasını istemiyorum. Ben vücudumu kadavra olarak kullanılmak üzere bağışladım. Öldükten sonra tıp okuyan arkadaşlara faydalı olmak istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

MİRASINI ÇYDD'YE BIRAKACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Dursunoğlu, bundan sekiz yıl önce katıldığı bir televizyon programında mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bırakacağını açıklamıştı. Daha önce mirasını Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayacağını açıklayan sanatçı, bu kararından vazgeçtiğini söylemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.