BELEDİYE EVLERİ’NE İDDİALI KADIN MUHTAR ADAYI

GÜNDEM 23.09.2018 - 18:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2269+ kez okundu.
 

BELEDİYE EVLERİ’NE İDDİALI KADIN MUHTAR ADAYI

Yerel seçimler yaklaşırken muhtarlık yarışı da başladı. Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri mahallesinde muhtarlık için iddialı bir kadın aday çıktı. Okul Aile Birliği Başkanlığı tecrübesi olan ve velilerin desteğine güvenen Nihal Karacan, çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine herkese daha yaşanabilir bir mahalle için kolları sıvadı.  OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN TECRÜBEM VAR  Karacan, gazetemiz Egemen’i ziyaret ederek yapmayı planladığı çalışmaları anlattı. 57 bin nüfusuyla Belediye Evleri’nin şehrin en güzide mahallelerinden biri olduğunu kaydeden Karacan, “Bugüne kadar Sabancı İlkokulu ile 3 yıldan bu yana da Akşemsettin Ortaokulu’nda okul aile birliği başkanlığı yapıyorum. Çalışmalarımdan dolayı her zaman velilerin takdirini gördüm, muhtarlığa da onların baskısıyla aday oldum, kendime güveniyorum. Belediye Evleri’ni daha yeşil ve nefes alınabilir bir mahalle yapmak için çabalayacağım” dedi.  YAŞANABİLİR BİR MAHALLE SÖZÜ VERİYORUM  Mahalleyi 3 dönemden bu yana Yemliha Yücel yönetiyor. Karacan, muhtarlık çalışmalarını “Herkes aday olur ancak herkes muhtar olamaz” sloganıyla sürdürdüğünü söylüyor. Bugüne kadar her konuda planlı ve projeli işler yaptığını vurgulayan Nihal Karacan, “Hedefim mahallede eğitimle ilgili çalışmalara ağırlık vermektir. Ekonomik seviyeyi daha iyi hale getirmek için toplum merkezlerine ağırlık verip herkesin dinlenip değişik aktiviteler yapacağı mekanlar yaratmak olacak” diye konuştu.  MÜTEAHHİTLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI  Belediye Evleri mahallesiyle ilgili istatistiksel bilgiler veren Karacan, Ketsel dönüşüm konusunda ise Çukurova Belediyesi ile sıkıntılar yaşandığını bildirdi. Karacan, şöyle devam etti: “Kentsel dönüşümle ilgili tek ağızdan bilgi verilmiyor. Vatandaşlar o sebeple imza atmaya çekiniyor. Bu sorunun çözümü için çaba göstereceğim. Müteahhitlerin 60 metrekarelik bir yer için arsa payını da göz önünde bulundurup 100 metrekarelik bir daire vermesini isteriz. Yerel yönetimler de buradaki sorunu çözme gayretinde olmalı.” MAHALLENİN TEK KADIN ADAYI  Belediye Evleri’nde muhtarlık için yarışan tek kadın aday olduğunu hatırlatan Nihal Karacan, kendisine rakip olarak ise mevcut başkan Yemliha Yücel ile birlikte Ali Şimşek, Mehmet Kaplan ve Mustafa Yıldırım’ın yarışacağını dile getirdi. Karacan, “Vatandaşın dertlerini dinleyip çözüm üreten bir muhtar olacağım, gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına herkesten destek bekliyorum. Bana güvenenleri mahcup etmedim, etmem. Okul aile birliğinde gösterdiğim başarı bunun en somut örneğidir. Yerel seçimlerde mahalle halkımızdan destek bekliyorum. Bugüne kadar kapı kapı gezdim. Gördüğüm ilgi sevindirici sonucun sandığa yansıyacağından şüphem yok” diyerek sözlerine tamamladı.

Yerel seçimler yaklaşırken muhtarlık yarışı da başladı. Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Belediye Evleri mahallesinde muhtarlık için iddialı bir kadın aday çıktı. Okul Aile Birliği Başkanlığı tecrübesi olan ve velilerin desteğine güvenen Nihal Karacan, çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine herkese daha yaşanabilir bir mahalle için kolları sıvadı. 

OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN TECRÜBEM VAR 
Karacan, gazetemiz Egemen’i ziyaret ederek yapmayı planladığı çalışmaları anlattı. 57 bin nüfusuyla Belediye Evleri’nin şehrin en güzide mahallelerinden biri olduğunu kaydeden Karacan, “Bugüne kadar Sabancı İlkokulu ile 3 yıldan bu yana da Akşemsettin Ortaokulu’nda okul aile birliği başkanlığı yapıyorum. Çalışmalarımdan dolayı her zaman velilerin takdirini gördüm, muhtarlığa da onların baskısıyla aday oldum, kendime güveniyorum. Belediye Evleri’ni daha yeşil ve nefes alınabilir bir mahalle yapmak için çabalayacağım” dedi. 
YAŞANABİLİR BİR MAHALLE SÖZÜ VERİYORUM 
Mahalleyi 3 dönemden bu yana Yemliha Yücel yönetiyor. Karacan, muhtarlık çalışmalarını “Herkes aday olur ancak herkes muhtar olamaz” sloganıyla sürdürdüğünü söylüyor. Bugüne kadar her konuda planlı ve projeli işler yaptığını vurgulayan Nihal Karacan, “Hedefim mahallede eğitimle ilgili çalışmalara ağırlık vermektir. Ekonomik seviyeyi daha iyi hale getirmek için toplum merkezlerine ağırlık verip herkesin dinlenip değişik aktiviteler yapacağı mekanlar yaratmak olacak” diye konuştu. 
MÜTEAHHİTLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI 
Belediye Evleri mahallesiyle ilgili istatistiksel bilgiler veren Karacan, Ketsel dönüşüm konusunda ise Çukurova Belediyesi ile sıkıntılar yaşandığını bildirdi. Karacan, şöyle devam etti: “Kentsel dönüşümle ilgili tek ağızdan bilgi verilmiyor. Vatandaşlar o sebeple imza atmaya çekiniyor. Bu sorunun çözümü için çaba göstereceğim. Müteahhitlerin 60 metrekarelik bir yer için arsa payını da göz önünde bulundurup 100 metrekarelik bir daire vermesini isteriz. Yerel yönetimler de buradaki sorunu çözme gayretinde olmalı.”
MAHALLENİN TEK KADIN ADAYI 
Belediye Evleri’nde muhtarlık için yarışan tek kadın aday olduğunu hatırlatan Nihal Karacan, kendisine rakip olarak ise mevcut başkan Yemliha Yücel ile birlikte Ali Şimşek, Mehmet Kaplan ve Mustafa Yıldırım’ın yarışacağını dile getirdi. Karacan, “Vatandaşın dertlerini dinleyip çözüm üreten bir muhtar olacağım, gencinden yaşlısına, erkeğinden kadınına herkesten destek bekliyorum. Bana güvenenleri mahcup etmedim, etmem. Okul aile birliğinde gösterdiğim başarı bunun en somut örneğidir. Yerel seçimlerde mahalle halkımızdan destek bekliyorum. Bugüne kadar kapı kapı gezdim. Gördüğüm ilgi sevindirici sonucun sandığa yansıyacağından şüphem yok” diyerek sözlerine tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.