BERK YILDIZ KUTLU’NUN GÖZDESİ OLDU

SPOR 07.11.2018 - 13:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2531+ kez okundu.
 

BERK YILDIZ KUTLU’NUN GÖZDESİ OLDU

  Kiralık geldiği Mavi-Lacivertli forma için ter döken genç oyuncu Berk Yıldız, Adana Demirspor’da başarılı bir grafik çiziyor. İzmir doğumlu 22 yaşındaki genç oyuncu Berk Yıldız, yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, Yeni Malatyaspor’dan kiralık geldiği Adana Demirspor’da orta sahanın solunda forma giyiyor. Maçın gidişine göre diğer kanatta da görev yapabilme özelliğine sahip Berk Yıldız, Teknik Direktör Hakan Kutlu’nun gözde oyuncuları arasında yer alıyor. Hakan Kutlu’nun güvendiği isimlerin başında gelen genç oyuncu Dersim maçında attığı gol sonrası hocasına sarılıp, kutlayarak formanın hakkını verdiğini ifade eder nitelikteydi. İLK PROFESYONEL MAÇINI, DEMİRSPOR’A KARŞI OYNADI 2007 yılında, 11 yaşındayken Süper Lig’in flaş ekiplerinden Galatasaray alt yapısına gitme başarısını gösteren Yıldız, futbola Karşıyaka altyapısında başladı. 2008 yılında Galatasaray ile profesyonel sözleşme de yapan Yıldız, Gheorghe Hagi'nin Romanya'da düzenlediği "Doğunun Yıldızları" turnuvasında gol kralı olarak Türkiye’nin gururu olmuştu. 2011-12 futbol sezonunda dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, o zaman henüz 15 yaşında olan Yıldız’ı A Takım’la antrenmanlara çıkararak, başarı yolunda önünü açtı. Yıldız, Galatasaray’daki ilk profesyonel maçına ise 83. dakikada Albert Riera'nın yerine girerek çıkmıştır ve ne tesadüftür ki ilk maçı şimdi formasını giydiği Adana Demirspor’a karşıdır. Yıldız, böylece Galatasaray tarihinde, Galatasaray formasını bir resmi maçta giyen en genç futbolcu olmuştur. 2014-15 sezonunda ise Cesare Prandelli'nin takımın başına gelmesiyle Emre Tosun, İsmail Çipe, Alperen Uysal, Birhan Vatansever ve Hüseyin Altuğ Taş ile A Takıam alınmış ve "34" numaralı formasıyla Vorwarts Steyr ve Rapid Wien maçlarında süre almıştır. Daha sonra, Galatasaray U-19 takımına dönmüş, transfer döneminin bitimine 3 gün kala ise Ümit Özat'ın talebiyle Elazığspor'a kiralanmıştır. ZORLU REKABETİ KAZANDI Büyük umutlarla Malatyaspor’dan kiralık olarak gelen Berk Yıldız’ın Adana Demirspor’da kadroya girmesi de zor gözüküyordu. Süper Lig’den transfer edilen Kage, Orkan Çınar ve Polonya’dan gelen Kosecki, Berk Yıldız’ı zorlu bir rekabete sürüklemişti. Sezona yedek kulübesinde başlayan Berk Yıldız haftalar ilerledikçe form grafiğini yükseltti ve ilk 11’deki yerini de şimdilik almış gözüküyor.  

 

Kiralık geldiği Mavi-Lacivertli forma için ter döken genç oyuncu Berk Yıldız, Adana Demirspor’da başarılı bir grafik çiziyor.

İzmir doğumlu 22 yaşındaki genç oyuncu Berk Yıldız, yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, Yeni Malatyaspor’dan kiralık geldiği Adana Demirspor’da orta sahanın solunda forma giyiyor. Maçın gidişine göre diğer kanatta da görev yapabilme özelliğine sahip Berk Yıldız, Teknik Direktör Hakan Kutlu’nun gözde oyuncuları arasında yer alıyor. Hakan Kutlu’nun güvendiği isimlerin başında gelen genç oyuncu Dersim maçında attığı gol sonrası hocasına sarılıp, kutlayarak formanın hakkını verdiğini ifade eder nitelikteydi.

İLK PROFESYONEL MAÇINI, DEMİRSPOR’A KARŞI OYNADI

2007 yılında, 11 yaşındayken Süper Lig’in flaş ekiplerinden Galatasaray alt yapısına gitme başarısını gösteren Yıldız, futbola Karşıyaka altyapısında başladı. 2008 yılında Galatasaray ile profesyonel sözleşme de yapan Yıldız, Gheorghe Hagi'nin Romanya'da düzenlediği "Doğunun Yıldızları" turnuvasında gol kralı olarak Türkiye’nin gururu olmuştu. 2011-12 futbol sezonunda dönemin Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, o zaman henüz 15 yaşında olan Yıldız’ı A Takım’la antrenmanlara çıkararak, başarı yolunda önünü açtı. Yıldız, Galatasaray’daki ilk profesyonel maçına ise 83. dakikada Albert Riera'nın yerine girerek çıkmıştır ve ne tesadüftür ki ilk maçı şimdi formasını giydiği Adana Demirspor’a karşıdır. Yıldız, böylece Galatasaray tarihinde, Galatasaray formasını bir resmi maçta giyen en genç futbolcu olmuştur. 2014-15 sezonunda ise Cesare Prandelli'nin takımın başına gelmesiyle Emre Tosun, İsmail Çipe, Alperen Uysal, Birhan Vatansever ve Hüseyin Altuğ Taş ile A Takıam alınmış ve "34" numaralı formasıyla Vorwarts Steyr ve Rapid Wien maçlarında süre almıştır. Daha sonra, Galatasaray U-19 takımına dönmüş, transfer döneminin bitimine 3 gün kala ise Ümit Özat'ın talebiyle Elazığspor'a kiralanmıştır.

ZORLU REKABETİ KAZANDI

Büyük umutlarla Malatyaspor’dan kiralık olarak gelen Berk Yıldız’ın Adana Demirspor’da kadroya girmesi de zor gözüküyordu. Süper Lig’den transfer edilen Kage, Orkan Çınar ve Polonya’dan gelen Kosecki, Berk Yıldız’ı zorlu bir rekabete sürüklemişti. Sezona yedek kulübesinde başlayan Berk Yıldız haftalar ilerledikçe form grafiğini yükseltti ve ilk 11’deki yerini de şimdilik almış gözüküyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.