Beyaz altına 30 kuruşluk destek çiftçinin beklentisinin altında kaldı!

EKONOMİ 19.10.2020 - 16:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1194+ kez okundu.
 

Beyaz altına 30 kuruşluk destek çiftçinin beklentisinin altında kaldı!

Kütlü pamukta prim miktarı kilogram başı 30 kuruş artırıldı. 4 yıldır 80 kuruş olan primin yüzde 37,5 dolayında artırılması çiftçi temsilcilerini de mutlu etti.  Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, pamukta prim miktarının kilogram başına 1,5 lira olmasını beklediklerini, açıklanan rakamın beklentilerinin altında olduğunu söyledi. Girmen, “1,5 liranın altında olmaması lazımdı, kötünün iyisi buna da şükür. Hiç artırmayabilirlerdi de. 1,5 lira talebimiz vardı. Mutlu etmedi dersek yalan söylemiş oluruz. Beklentilerimizin bir miktar altında kaldı” ifadelerini kullandı.  Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni primle birlikte pamuk üreticilerine, mazot ve gübre desteğiyle kilogram başına 1,23 lira ödenecek.

Kütlü pamukta prim miktarı kilogram başı 30 kuruş artırıldı. 4 yıldır 80 kuruş olan primin yüzde 37,5 dolayında artırılması çiftçi temsilcilerini de mutlu etti. 
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, pamukta prim miktarının kilogram başına 1,5 lira olmasını beklediklerini, açıklanan rakamın beklentilerinin altında olduğunu söyledi. Girmen, “1,5 liranın altında olmaması lazımdı, kötünün iyisi buna da şükür. Hiç artırmayabilirlerdi de. 1,5 lira talebimiz vardı. Mutlu etmedi dersek yalan söylemiş oluruz. Beklentilerimizin bir miktar altında kaldı” ifadelerini kullandı. 
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni primle birlikte pamuk üreticilerine, mazot ve gübre desteğiyle kilogram başına 1,23 lira ödenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.