BEYAZ SİNEK YAKIN TAKİPTE!

GÜNDEM 20.10.2017 - 13:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2401+ kez okundu.
 

BEYAZ SİNEK YAKIN TAKİPTE!

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan’ın ürünlerde verim kaybına yol açan beyaz sinek ve Akdeniz meyve sineğiyle ilgili çağrısına Kaymakam Fatih Genel cevap verdi.
  Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Çukurova yöresinde, gerek pamuk, gerekse meyvede ciddi verim kaybına yol açan beyaz sinek ve Akdeniz meyve sineğiyle ilgili il ve ilçe tarım müdürlüklerine bilgi verdiklerini söyledi. Genel, konunun yakından takipçisi olduğunu, sinek fazlalığının; tarlada bekletilen karpuzun çürümesinden kaynaklı olabileceğini kaydetti. “HASAT EDİLMEYEN KARPUZDAN KAYNAKLI” Genel, yaptığı açıklamada, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan’ın beyaz sinek ve Akdeniz meyve sineğiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Bu sorunun, Çiftçiler birliği, Sulama birliği ile Ziraat odaları başkanlarının da olduğu toplantıda gündeme geldiğini hatırlatan Kaymakam Fatih Genel, sineğin, hasat edilmeyen karpuz tarlalarından kaynaklandığı yönünde görüş bildirenler olduğunu anlattı. “TEDBİRLERİ ALIP SİNEĞİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ” Ziraat odasından konuyla ilgili gelen yazıyı inceleyip gerekli tedbirlerin alınması için il ve ilçe tarım müdürlüklerine gönderdiğini aktaran Genel, “Bu aşamadan sonra mühendisler inceleme yapacak. Bu sene karpuzların bir bölümü tarlada kaldı. Bundan dolayı sinek popülasyonunun arttığı söyleniyor. Ancak gelecek seneden itibaren tedbirleri artırarak karpuzun tarlada çürümesinin önüne geçeceğiz. Çiftçilere bu yönde duyuru yaparak, bilinçlendireceğiz.” diye konuştu. “ELELE MÜCADELE ŞART” Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, narenciye sezonunda daha çok üremesi beklenen Akdeniz meyve sineğinin bölge çiftçisi için sorun oluşturacağını belirterek, çiftçinin tek başına yapacağı zirai mücadelede yetersiz kalacağını sorunun üretici ve devlet el ele mücadele başlatırsa çözülebileceğini söylemişti.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan’ın ürünlerde verim kaybına yol açan beyaz sinek ve Akdeniz meyve sineğiyle ilgili çağrısına Kaymakam Fatih Genel cevap verdi.

 

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Çukurova yöresinde, gerek pamuk, gerekse meyvede ciddi verim kaybına yol açan beyaz sinek ve Akdeniz meyve sineğiyle ilgili il ve ilçe tarım müdürlüklerine bilgi verdiklerini söyledi. Genel, konunun yakından takipçisi olduğunu, sinek fazlalığının; tarlada bekletilen karpuzun çürümesinden kaynaklı olabileceğini kaydetti.

“HASAT EDİLMEYEN KARPUZDAN KAYNAKLI”

Genel, yaptığı açıklamada, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan’ın beyaz sinek ve Akdeniz meyve sineğiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Bu sorunun, Çiftçiler birliği, Sulama birliği ile Ziraat odaları başkanlarının da olduğu toplantıda gündeme geldiğini hatırlatan Kaymakam Fatih Genel, sineğin, hasat edilmeyen karpuz tarlalarından kaynaklandığı yönünde görüş bildirenler olduğunu anlattı.

“TEDBİRLERİ ALIP SİNEĞİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ”

Ziraat odasından konuyla ilgili gelen yazıyı inceleyip gerekli tedbirlerin alınması için il ve ilçe tarım müdürlüklerine gönderdiğini aktaran Genel, “Bu aşamadan sonra mühendisler inceleme yapacak. Bu sene karpuzların bir bölümü tarlada kaldı. Bundan dolayı sinek popülasyonunun arttığı söyleniyor. Ancak gelecek seneden itibaren tedbirleri artırarak karpuzun tarlada çürümesinin önüne geçeceğiz. Çiftçilere bu yönde duyuru yaparak, bilinçlendireceğiz.” diye konuştu.

“ELELE MÜCADELE ŞART”

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, narenciye sezonunda daha çok üremesi beklenen Akdeniz meyve sineğinin bölge çiftçisi için sorun oluşturacağını belirterek, çiftçinin tek başına yapacağı zirai mücadelede yetersiz kalacağını sorunun üretici ve devlet el ele mücadele başlatırsa çözülebileceğini söylemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.