Bilgiç, “Et’in ucuzlaması için önce yem fiyatı düşürülmeli”

EKONOMİ 29.11.2017 - 11:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2025+ kez okundu.
 

Bilgiç, “Et’in ucuzlaması için önce yem fiyatı düşürülmeli”

    TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Et fiyatlarının ucuzlaması için planlı üretim yapılarak, yem fiyatları düşürülmelidir.” dedi.   “MERALAR İYİ KULLANILMALI” Adana Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Faruk Canatar’ın açtığı 56. meclis toplantısında gündem gereği konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, hayvancılıktaki sıkıntıları dile getirerek “Et açığı ithalatla karşılanmaya çalışılıyor. Bunu temelden çözmek gerekir. Mutlaka planlı üretim yapılmalı, yem fiyatları düşürülmeli, meralar iyi kullanılmalıdır.” dedi.   “KENDİ ETİMİZİ KENDİMİZ ÜRETMELİYİZ” Etin ülke için stratejik hale geldiğini ifade eden Başkan Bilgiç, “Maliyet düşürülerek et üretimimizi arttırmamız gerekir. Bunun için hayvancılığa ciddi destek veren hükümetimizden dışa bağımlılığı azaltacak çalışmalar bekliyoruz. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıktaolduğu gibi beyaz et ve yumurta sektörünün de olmazsa olmazı, mısırın durumu içler acısıdır. Kullanıcılar parasıyla mısır bulamaz hale geliyor. Eylül ayında hasadı yapılan mısırın tonu 760 TL iken bugün tonu 860 – 870 TL seviyelerine gelmiştir. 3 ay gibi kısa sürede bu kadar fiyat artışı üreticiye yaramadığı gibi tüketim yapan mısır kullanıcısına da yaramamıştır. Bu dengenin mutlaka sağlanması lazım. Hükümetin yem maliyetlerini düşürecek tarzda çalışma yapması gerekir. Kendi etimizi kendimiz üretmeliyiz. Aksi takdirde et tüketiminde dışarıya bağımlı hale geliriz.” diye konuştu.   “TURUNÇGİL ADANA İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI” Turnçgil üretim ve ihracatında bölgenin bir yıldız gibi parladığını söyleyen Başkan Bilgiç, “Turunçgil üretiminde 1.150.000 ton ile Türkiye birincisiyiz. Adana için övünç kaynağı. Turunçgil üretme bandını enaz 9-10 ay gibi bir zamana yayıp, üreterek daha fazla gelir elde etmek lazım. Başta Rusya olmak üzere Doğu Avrupa’ya ihracaat yaparak Hem Adanamıza hem bölgemize hem de ülke ekonomisine katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmanın ardından meclis gündem maddelerine geçildi.

 

 

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Et fiyatlarının ucuzlaması için planlı üretim yapılarak, yem fiyatları düşürülmelidir.” dedi.

 

“MERALAR İYİ KULLANILMALI”

Adana Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Faruk Canatar’ın açtığı 56. meclis toplantısında gündem gereği konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, hayvancılıktaki sıkıntıları dile getirerek “Et açığı ithalatla karşılanmaya çalışılıyor. Bunu temelden çözmek gerekir. Mutlaka planlı üretim yapılmalı, yem fiyatları düşürülmeli, meralar iyi kullanılmalıdır.” dedi.

 

“KENDİ ETİMİZİ KENDİMİZ ÜRETMELİYİZ”

Etin ülke için stratejik hale geldiğini ifade eden Başkan Bilgiç, “Maliyet düşürülerek et üretimimizi arttırmamız gerekir. Bunun için hayvancılığa ciddi destek veren hükümetimizden dışa bağımlılığı azaltacak çalışmalar bekliyoruz. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıktaolduğu gibi beyaz et ve yumurta sektörünün de olmazsa olmazı, mısırın durumu içler acısıdır. Kullanıcılar parasıyla mısır bulamaz hale geliyor. Eylül ayında hasadı yapılan mısırın tonu 760 TL iken bugün tonu 860 – 870 TL seviyelerine gelmiştir. 3 ay gibi kısa sürede bu kadar fiyat artışı üreticiye yaramadığı gibi tüketim yapan mısır kullanıcısına da yaramamıştır. Bu dengenin mutlaka sağlanması lazım. Hükümetin yem maliyetlerini düşürecek tarzda çalışma yapması gerekir. Kendi etimizi kendimiz üretmeliyiz. Aksi takdirde et tüketiminde dışarıya bağımlı hale geliriz.” diye konuştu.

 

“TURUNÇGİL ADANA İÇİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI”

Turnçgil üretim ve ihracatında bölgenin bir yıldız gibi parladığını söyleyen Başkan Bilgiç, “Turunçgil üretiminde 1.150.000 ton ile Türkiye birincisiyiz. Adana için övünç kaynağı. Turunçgil üretme bandını enaz 9-10 ay gibi bir zamana yayıp, üreterek daha fazla gelir elde etmek lazım. Başta Rusya olmak üzere Doğu Avrupa’ya ihracaat yaparak Hem Adanamıza hem bölgemize hem de ülke ekonomisine katkı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından meclis gündem maddelerine geçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.