BİLİCİ: KIZ ÇOCUKLARI OKUSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ

GÜNDEM 21.02.2020 - 12:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2100+ kez okundu.
 

BİLİCİ: KIZ ÇOCUKLARI OKUSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ

Adana Soroptimist Kulübü tarafından düzenlenen ve Akademisyen Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Düşe Kalka Büyümek’  adlı  sunuma yoğun ilgi oldu. Adana Divan Oteli’nde düzenlenen etkinliğe  Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Adana Vali yardımcısı Huriye  Küpeli Kan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in eşi Ayşe Çetin ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Adana Soroptimist Kulübü Başkanı  Demet Bilici, yoğun ilgi gösteren davetlilere itafen konuşmasına teşekkür ederek başladı.   Bilici konuşmasında “Kulübümüz  ‘Kadın Değişirse Toplum Değişir’ inancı ile 1982 yılında,  sevgili Nilgün  Özler başkanlığında  kurulmuş 38 yıllık bir kulüptür. Soroptimist, kelime anlamı “en iyiyi amaçlayan kız kardeş” anlamını taşır. Soroptimist teşkilatı Türk kadınının Birleşmiş Milletlerde ve uluslararası bir çok başka platformda temsil edildiği; üyelerinin tamamı iş ve meslek sahibi kadınlardan oluşan bir sivil toplum kuruluşudur. Bizler kadınların ve kız çocuklarının ve dolayısıyla toplumun daha iyi, medeni şartlarda yaşaması için projeler üreterek topluma katkı sağlama hedefi ile çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Bilici sözlerini şöyle tamamladı. “Kulübümüzün çok çeşitli projeleri olmakla birlikte en önemli projemiz kız çocuklarına verdiğimiz burslardır. Bursiyerlerimizin dışında kulübümüz kadın ve kız çocuklarının hayatında farkındalık yaratacak faaliyetlerde bulunmak  amacıyla çalışmalar da yapmaktadır. Pilot köy olarak belirlediğimiz  köyümüzde  Kadınlara okuma-yazma ve meslek kursları düzenleyip, Sağlık taramaları yapıyoruz. Özel eğitim kurumlarında eğitim gören engelli çocukların ailelerine eğitimler veriyoruz. Biz Düşe Kalka Büyümeye devam ediyoruz. Düştüğümüzde nasıl kalkacağımızı bilmek önemli.  Prof. Dr. Yankı Yazgan’a davetimizi kabul ettiği için teşekkür ediyorum” İlgiyle dinlenen sunum sonrası davetliler merak ettikleri soruları Yazgan’a iletti. Sunum sonrası kitaplarını imzalayan Prof. Dr. Yankı Yazgan’a başkan Demet Bilici tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

Adana Soroptimist Kulübü tarafından düzenlenen ve Akademisyen Prof. Dr. Yankı Yazgan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Düşe Kalka Büyümek’  adlı  sunuma yoğun ilgi oldu. Adana Divan Oteli’nde düzenlenen etkinliğe  Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Adana Vali yardımcısı Huriye  Küpeli Kan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in eşi Ayşe Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Adana Soroptimist Kulübü Başkanı  Demet Bilici, yoğun ilgi gösteren davetlilere itafen konuşmasına teşekkür ederek başladı.   Bilici konuşmasında “Kulübümüz  ‘Kadın Değişirse Toplum Değişir’ inancı ile 1982 yılında,  sevgili Nilgün  Özler başkanlığında  kurulmuş 38 yıllık bir kulüptür. Soroptimist, kelime anlamı “en iyiyi amaçlayan kız kardeş” anlamını taşır. Soroptimist teşkilatı Türk kadınının Birleşmiş Milletlerde ve uluslararası bir çok başka platformda temsil edildiği; üyelerinin tamamı iş ve meslek sahibi kadınlardan oluşan bir sivil toplum kuruluşudur. Bizler kadınların ve kız çocuklarının ve dolayısıyla toplumun daha iyi, medeni şartlarda yaşaması için projeler üreterek topluma katkı sağlama hedefi ile çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Bilici sözlerini şöyle tamamladı. “Kulübümüzün çok çeşitli projeleri olmakla birlikte en önemli projemiz kız çocuklarına verdiğimiz burslardır. Bursiyerlerimizin dışında kulübümüz kadın ve kız çocuklarının hayatında farkındalık yaratacak faaliyetlerde bulunmak  amacıyla çalışmalar da yapmaktadır. Pilot köy olarak belirlediğimiz  köyümüzde  Kadınlara okuma-yazma ve meslek kursları düzenleyip, Sağlık taramaları yapıyoruz. Özel eğitim kurumlarında eğitim gören engelli çocukların ailelerine eğitimler veriyoruz. Biz Düşe Kalka Büyümeye devam ediyoruz. Düştüğümüzde nasıl kalkacağımızı bilmek önemli.  Prof. Dr. Yankı Yazgan’a davetimizi kabul ettiği için teşekkür ediyorum”

İlgiyle dinlenen sunum sonrası davetliler merak ettikleri soruları Yazgan’a iletti. Sunum sonrası kitaplarını imzalayan Prof. Dr. Yankı Yazgan’a başkan Demet Bilici tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.