Bilim insanları Star Wars hayranı çıkınca...

TEKNOLOJİ 13.01.2017 - 11:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2513+ kez okundu.
 

Bilim insanları Star Wars hayranı çıkınca...

Çin'in Sun Yat-sen Üniversitesinden bilim insanları, "Yıldız Savaşları" filmindeki karakterlerden birine benzetilen şebeğin diğer "Hoolock" şebeklerinden farklı, yeni bir tür olduğunu belirtti.   Hayvanın, "Yıldız Savaşları" hayranı bilim insanları tarafından keşfedildiği için "Skywalker Hoolock Şebeği" olarak adlandırıldığı ifade edildi.  Fan Peng-Fei liderliğindeki araştırma ekibi, Yunnan eyaletindeki Gaoligongşan doğa koruma alanında "Hoolock" şebekleri üzerinde yaptıkları çalışmada, ilk olarak beyaz kaş ve sakal gibi tipik yüz şekillerindeki detaya kaçan değişiklikleri gözlemledi.  Ekip, genetik ve fiziksel karşılaştırmanın ardından farklı yüz çizgilerine sahip bu türün, diğer Hoolock şebeklerinden ayrıldığını teyit etti. Bilim insanları, sayılarının 200 civarında olduğu sanılan "Skywalker Hoolock" şebeklerinin, Çin'de ve komşusu Myanmar'da yaşadığını tahmin ediyor. "Hoolock" şebeklerine ise Bangladeş, Hindistan, Çin ve Myanmar'da rastlanıyor.  Çalışma "American Journal of Primatology" dergisinde yayımlandı.  

Çin'in Sun Yat-sen Üniversitesinden bilim insanları, "Yıldız Savaşları" filmindeki karakterlerden birine benzetilen şebeğin diğer "Hoolock" şebeklerinden farklı, yeni bir tür olduğunu belirtti.

 

Hayvanın, "Yıldız Savaşları" hayranı bilim insanları tarafından keşfedildiği için "Skywalker Hoolock Şebeği" olarak adlandırıldığı ifade edildi. 

Fan Peng-Fei liderliğindeki araştırma ekibi, Yunnan eyaletindeki Gaoligongşan doğa koruma alanında "Hoolock" şebekleri üzerinde yaptıkları çalışmada, ilk olarak beyaz kaş ve sakal gibi tipik yüz şekillerindeki detaya kaçan değişiklikleri gözlemledi. 

Ekip, genetik ve fiziksel karşılaştırmanın ardından farklı yüz çizgilerine sahip bu türün, diğer Hoolock şebeklerinden ayrıldığını teyit etti.

Bilim insanları, sayılarının 200 civarında olduğu sanılan "Skywalker Hoolock" şebeklerinin, Çin'de ve komşusu Myanmar'da yaşadığını tahmin ediyor.

"Hoolock" şebeklerine ise Bangladeş, Hindistan, Çin ve Myanmar'da rastlanıyor. 

Çalışma "American Journal of Primatology" dergisinde yayımlandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.