Bir çocuğun hayaliyle dünya değişir

EĞİTİM 16.01.2018 - 12:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1988+ kez okundu.
 

Bir çocuğun hayaliyle dünya değişir

Yön Koleji, suça sürüklenerek adalet sistemine giren çocuklara kucak açtı. Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ile iş birliği yapan Kolej, 58 çocuğun hayallerini ve iyi dileklerini yansıtan 100 resmi, sevdikleri tanınmış isimlere ulaştırdı. ‘Bir çocuğun hayaliyle dünya değişir’ diyen Yön Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Uygur, fırsat eşitliği sağlamak için gayret etmeye devam edeceklerini söyledi   Yön Koleji ve Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı (TCYOV) ortak bir çalışmaya imza attı. Gönüllere dokunan iş birliği ile suça sürüklenme ve adalet sistemine girme riski altındaki 58 çocuğun yaptığı resimlerin; sevdikleri tanınmış isimlere iletilmesine vesile olundu. Çocuklar hayallerini ve iyi dileklerini içeren resimler ile büyüklerine seslendi, onların yeni yılını kutladı. TCYOV Başkanı Nevin Özgün, Yön Koleji öncülüğünde gerçekleştirilen proje ile 10-18 yaş arasındaki çocuk ve gencin yaptığı 100 resmin; iş dünyasının önde gelen isimlerine, gazetecilere, eğitimcilere, sunuculara, spikerlere, yazarlara ve yöneticilere iletildiğini söyledi. Bu çalışma ile çocukların hem yeteneklerini geliştirdiğini hem hayata katıldıklarını hem de kendilerini değerli htiklerini belirten Özgün, “Bildikleri isimlere resim yapmak ve mesajlarını iletmek çocuklarımızı çok heyecanlandırdı. Hayallerinin ötesinde bir şey yaşamış oldular” dedi. “Suç aslında çocuğun bir şekilde kendini ifade etme biçimidir” diyen Özgün, şöyle devam etti: “Çocuk adaletinin temeli önlemedir. Biz çocuklara farklı çalışmalarla başka türlü ifade alanları açıyoruz ki suçla ilişkilendirilmesinler. Kendini değerli birey olarak görebildikleri ölçüde aktif birey olmaları güçleniyor. Yön Koleji ile yaptığımız çalışma da onlara kendilerini değerli htirdi.”   Yön Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Uygur ise, “Bir çocuğun hayaliyle dünya değişir” diyerek, “Öğrencilerimizin hayal kurması ve onları gerçekleştirmek için bütün olanaklarımızı kullanıyoruz. Aynı zamanda fırsat eşitliği sağlamak ve başka çocuklara da dokunmak için çabalıyoruz. Suça sürüklenerek adalet sistemine giren çocuklarımıza destek olarak, onların da hayallerine yön vermek istedik” şeklinde konuştu. Çocukların hayallerinin kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Uygur, “Bunları keşfetmek ve gerçekleştirmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Çocuklar için çalışan tüm kurum ve kuruluşlar bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.     Editöre Not: İstanbul Çamlıca’da yer alan Yön Koleji, 50’si anaokulu, 200’ü ilkokul, 200’ü ortaokul olmak üzere toplam 450 öğrenciye eğitim verebilecek kapasiteye sahip. Yön Koleji, yabancı öğretmenlerle anadil düzeyinde İngilizce’nin yanı sıra kullanılabilecek seviyede Fransızca’yı ikinci dil olarak öğretiyor. Robotik ve kodlama, zengin spor ve sanat aktiviteleri ve yurt dışındaki seçkin eğitim kurumlarıyla yapılan işbirliği çerçevesinde öğrenci değişim programları ile fark yaratan Yön Koleji, çocukların birer dünya vatandaşı olmasına katkıda bulunuyor.

Yön Koleji, suça sürüklenerek adalet sistemine giren çocuklara kucak açtı. Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ile iş birliği yapan Kolej, 58 çocuğun hayallerini ve iyi dileklerini yansıtan 100 resmi, sevdikleri tanınmış isimlere ulaştırdı. ‘Bir çocuğun hayaliyle dünya değişir’ diyen Yön Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Uygur, fırsat eşitliği sağlamak için gayret etmeye devam edeceklerini söyledi

 

Yön Koleji ve Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı (TCYOV) ortak bir çalışmaya imza attı. Gönüllere dokunan iş birliği ile suça sürüklenme ve adalet sistemine girme riski altındaki 58 çocuğun yaptığı resimlerin; sevdikleri tanınmış isimlere iletilmesine vesile olundu. Çocuklar hayallerini ve iyi dileklerini içeren resimler ile büyüklerine seslendi, onların yeni yılını kutladı.

TCYOV Başkanı Nevin Özgün, Yön Koleji öncülüğünde gerçekleştirilen proje ile 10-18 yaş arasındaki çocuk ve gencin yaptığı 100 resmin; iş dünyasının önde gelen isimlerine, gazetecilere, eğitimcilere, sunuculara, spikerlere, yazarlara ve yöneticilere iletildiğini söyledi. Bu çalışma ile çocukların hem yeteneklerini geliştirdiğini hem hayata katıldıklarını hem de kendilerini değerli htiklerini belirten Özgün, “Bildikleri isimlere resim yapmak ve mesajlarını iletmek çocuklarımızı çok heyecanlandırdı. Hayallerinin ötesinde bir şey yaşamış oldular” dedi. “Suç aslında çocuğun bir şekilde kendini ifade etme biçimidir” diyen Özgün, şöyle devam etti: “Çocuk adaletinin temeli önlemedir. Biz çocuklara farklı çalışmalarla başka türlü ifade alanları açıyoruz ki suçla ilişkilendirilmesinler. Kendini değerli birey olarak görebildikleri ölçüde aktif birey olmaları güçleniyor. Yön Koleji ile yaptığımız çalışma da onlara kendilerini değerli htirdi.”

 

Yön Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Uygur ise, “Bir çocuğun hayaliyle dünya değişir” diyerek, “Öğrencilerimizin hayal kurması ve onları gerçekleştirmek için bütün olanaklarımızı kullanıyoruz. Aynı zamanda fırsat eşitliği sağlamak ve başka çocuklara da dokunmak için çabalıyoruz. Suça sürüklenerek adalet sistemine giren çocuklarımıza destek olarak, onların da hayallerine yön vermek istedik” şeklinde konuştu. Çocukların hayallerinin kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayan Uygur, “Bunları keşfetmek ve gerçekleştirmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Çocuklar için çalışan tüm kurum ve kuruluşlar bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

 

 

Editöre Not: İstanbul Çamlıca’da yer alan Yön Koleji, 50’si anaokulu, 200’ü ilkokul, 200’ü ortaokul olmak üzere toplam 450 öğrenciye eğitim verebilecek kapasiteye sahip. Yön Koleji, yabancı öğretmenlerle anadil düzeyinde İngilizce’nin yanı sıra kullanılabilecek seviyede Fransızca’yı ikinci dil olarak öğretiyor. Robotik ve kodlama, zengin spor ve sanat aktiviteleri ve yurt dışındaki seçkin eğitim kurumlarıyla yapılan işbirliği çerçevesinde öğrenci değişim programları ile fark yaratan Yön Koleji, çocukların birer dünya vatandaşı olmasına katkıda bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.