Bir çocuğun hayatına dokunmakla başlayacak her şey!

EĞİTİM 17.04.2019 - 15:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1627+ kez okundu.
 

Bir çocuğun hayatına dokunmakla başlayacak her şey!

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğrenciler “Dünyayı İyilik Kurtaracak, Bir Çocuğun Hayatına Dokunmakla Başlayacak Her Şey!” projesi kapsamında Alihocalı Köyü Alihocalı İlkokulu öğrencilerini ziyaret etti.   Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Nihat Yavuz’un, proje yürütücülüğünü ise ÇÜ eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Almanca Öğretmenliği Programı öğrencilerinden Deniz Çimen, Suzan Işık, Sevda Ölmez ve Büşra Ağır’ın yaptığı “Dünyayı İyilik Kurtaracak Bir Çocuğun Hayatına Dokunmakla Başlayacak Her Şey!” projesi Alihocalı Köyü Alihocalı İlkokulu öğrencilerinin yüzünü güldürdü. Öğrencilerin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yaptıkları proje ile öğretmen adayları ilkokul öğrencileri ile buluştu.   Projenin Amacı Çocukların Temel İhtiyaçlarına Destek Sunmak Proje hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi öğrencileri, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına bu projeyi başlattıklarını ifade ederek, amaçlarının çocukların temel ihtiyaçlarına destek sunmak olduğunu söyledi. Proje yürütücüsü öğrenciler hedeflerini ise, “Onların öğretim ortamının iyileştirilmesi, çocuğun kişisel nitelikler olarak özsaygı, öz güven, toplumsallık, sabır, hoşgörü, sevgi, saygı, barış, yardımseverlik, doğruluk, dürüstlük, adalet, yeniliğe açıklık, kültürel değerleri koruma ve geliştirmeye açık olumlu değerler kazandırmak” olarak sıraladı.   Gitar Eşliğinde Gönüllerince Eğlendiler… Proje Adana’nın Yüreğir İlçesi Alihocalı Köyü Alihocalı ilkokulu’nda yürütülüyor. Minik öğrencilerle Çukurova Üniversiteli öğrenciler bir araya geldi. Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden Hüseyin Turhan ve Sidar Bayram ziyarette akustik gitar çalarken minik öğrenciler de onlara şarkılar ve oyunlarla eşlik etti. Minik öğrencilere hediye ettikleri basketbol futbol ve voleybol toplarıyla gruplar halinde oyunlarda oynayan öğretmen adayları, öğrenciyi tanıma-oryantasyon çalışmaları, veli ziyaretleri, öğrencilere yönelik seminer ve girişimcilik becerisi kazandırmak gibi etkinliklerle projelerinin devam edeceğini söylediler.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğrenciler “Dünyayı İyilik Kurtaracak, Bir Çocuğun Hayatına Dokunmakla Başlayacak Her Şey!” projesi kapsamında Alihocalı Köyü Alihocalı İlkokulu öğrencilerini ziyaret etti.

 

Danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Nihat Yavuz’un, proje yürütücülüğünü ise ÇÜ eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı Almanca Öğretmenliği Programı öğrencilerinden Deniz Çimen, Suzan Işık, Sevda Ölmez ve Büşra Ağır’ın yaptığı “Dünyayı İyilik Kurtaracak Bir Çocuğun Hayatına Dokunmakla Başlayacak Her Şey!” projesi Alihocalı Köyü Alihocalı İlkokulu öğrencilerinin yüzünü güldürdü. Öğrencilerin Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yaptıkları proje ile öğretmen adayları ilkokul öğrencileri ile buluştu.

 

Projenin Amacı Çocukların Temel İhtiyaçlarına Destek Sunmak

Proje hakkında bilgi veren Çukurova Üniversitesi öğrencileri, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına bu projeyi başlattıklarını ifade ederek, amaçlarının çocukların temel ihtiyaçlarına destek sunmak olduğunu söyledi. Proje yürütücüsü öğrenciler hedeflerini ise, “Onların öğretim ortamının iyileştirilmesi, çocuğun kişisel nitelikler olarak özsaygı, öz güven, toplumsallık, sabır, hoşgörü, sevgi, saygı, barış, yardımseverlik, doğruluk, dürüstlük, adalet, yeniliğe açıklık, kültürel değerleri koruma ve geliştirmeye açık olumlu değerler kazandırmak” olarak sıraladı.

 

Gitar Eşliğinde Gönüllerince Eğlendiler…

Proje Adana’nın Yüreğir İlçesi Alihocalı Köyü Alihocalı ilkokulu’nda yürütülüyor. Minik öğrencilerle Çukurova Üniversiteli öğrenciler bir araya geldi. Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden Hüseyin Turhan ve Sidar Bayram ziyarette akustik gitar çalarken minik öğrenciler de onlara şarkılar ve oyunlarla eşlik etti.

Minik öğrencilere hediye ettikleri basketbol futbol ve voleybol toplarıyla gruplar halinde oyunlarda oynayan öğretmen adayları, öğrenciyi tanıma-oryantasyon çalışmaları, veli ziyaretleri, öğrencilere yönelik seminer ve girişimcilik becerisi kazandırmak gibi etkinliklerle projelerinin devam edeceğini söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.