BİR NEFES ANADOLU OYUNU’NUN GELİRİ PROJESİYE HARCANACAK

GÜNDEM 15.01.2019 - 14:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2273+ kez okundu.
 

BİR NEFES ANADOLU OYUNU’NUN GELİRİ PROJESİYE HARCANACAK

  Bin yıldan fazladır süregelen ‘Aşıklık geleneği’ni ve bu geleneği Cumhuriyet Dönemi’nde sürdüren Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Mahsuni Şerif, Ali Ekber Çiçek ve Nesimi Çimen’in hayatının anlatıldığı oyuncu yazar Murat Aslan’ın yazıp yönettiği ‘Bir Nefes Anadolu’ oyunu Adana Güney Rotary Kulübü katkılarıyla seyirciyle buluştu. Olağanüstü bir anlatım ve müzik şöleni ile kurgulanan oyunda bağlama sanatçısı Özgür Peker, perküsyon sanatçısı Bülent Geliç ve oyuncu Murat Aslan izleyenlere keyifli saatler yaşattı. Aşıklık geleneğini yaşatmak, anlatmak ve gelecek nesillere kültürel mirasımızı tanıtmak açısından son derece önemli bu oyun sonunda Güney Rotary Kulübü başkanı Ebru Songül Yalçın sanatçılara teşekkkür plaketi takdim etti.    Oyunun geliri ile Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla çocuklar için Gezici Kodlama Otobüsü projelerini gerçekleştireceklerini söyleyen başkanYalçın katkılarından dolayı projede emeği geçen herkese ve seyircilere teşekkür etti. Yalçın, “2430. Bölge Rotaryenleri olarak  2018-2019 döneminde ilham kaynağı olmaya geçmişimizi korumaya, geleceğimize de yeni ufuklar açmaya devam edeceğiz” dedi.  

 

Bin yıldan fazladır süregelen ‘Aşıklık geleneği’ni ve bu geleneği Cumhuriyet Dönemi’nde sürdüren Aşık Veysel, Neşet Ertaş, Mahsuni Şerif, Ali Ekber Çiçek ve Nesimi Çimen’in hayatının anlatıldığı oyuncu yazar Murat Aslan’ın yazıp yönettiği ‘Bir Nefes Anadolu’ oyunu Adana Güney Rotary Kulübü katkılarıyla seyirciyle buluştu.

Olağanüstü bir anlatım ve müzik şöleni ile kurgulanan oyunda bağlama sanatçısı Özgür Peker, perküsyon sanatçısı Bülent Geliç ve oyuncu Murat Aslan izleyenlere keyifli saatler yaşattı. Aşıklık geleneğini yaşatmak, anlatmak ve gelecek nesillere kültürel mirasımızı tanıtmak açısından son derece önemli bu oyun sonunda Güney Rotary Kulübü başkanı Ebru Songül Yalçın sanatçılara teşekkkür plaketi takdim etti. 

 

Oyunun geliri ile Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla çocuklar için Gezici Kodlama Otobüsü projelerini gerçekleştireceklerini söyleyen başkanYalçın katkılarından dolayı projede emeği geçen herkese ve seyircilere teşekkür etti. Yalçın, “2430. Bölge Rotaryenleri olarak  2018-2019 döneminde ilham kaynağı olmaya geçmişimizi korumaya, geleceğimize de yeni ufuklar açmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.