BİRAZ DÜŞÜNSÜNLER!

GÜNDEM 25.06.2019 - 15:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2568+ kez okundu.
 

BİRAZ DÜŞÜNSÜNLER!

Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük, İstanbul seçimlerinin iktidar partisine “Acaba biz nerede hata yaptık?” deme fırsatı vereceğini söyledi.
     Millet ittifakı adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yenilenen seçimleri kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturması, bugüne kadar iktidar partisine taleplerini iletmek isteyen ancak başarılı olamayan sendika temsilcilerini de sevindirdi.  GAYRETİMİZ SONUÇSUZ KALDI Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük, Egemen’e yaptığı açıklamada, iktidar partisinin son zamanlarda işçi ile arasına set çektiğini söyledi. Hükümetin Hak İş ve Türk İş ile görüşüp diğer sendika temsilcilerini görmezden geldiğine dikkat çeken Önük, bu yöndeki ulaşma gayretinin de sonuçsuz kaldığını bildirdi.  HALKA RAĞMEN YAPAMAZSINIZ Önük, “Biz diyoruz ki emekçinin tek temsilcisi bu sendikalar değildir. Bu ülkede başka konfederasyonlar, başka sendikalar, başka sivil toplum kuruluşları var. Bunlarla da görüşmeniz gerekiyor ancak bizleri adam yerine koymadınız. İşte bunların sonucunda İstanbul'u kaybettiniz. İnşallah bundan sonra emekçileri dikkate alırsınız. Bu hatalara düşmezsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı her zaman söylüyordu ‘halka rağmen bir şey yapamazsınız halkın dediği olur.’ Halk bu sefer İstanbul'da İmamoğlu dedi, hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın” diye konuştu.  CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİK ANCAK Önük, iktidar partisinin yaptığı hatalarını şöyle sıraladı: “İşçilerle arasına mesafe koydu. İstanbul seçiminden önce bizimle görüşün dedik ama maalesef görüşmediler. Sayın cumhurbaşkanı ile 5-10 dakika görüşmek istiyoruz bizi görüştürün dedik ama maalesef görüştürmediler. Çalışma bakanından randevu talep ettik. Bir sene oldu maalesef dönüş yapmadılar, görüşemedik. Taşeron işçilerin yüzde 50’sine kadro verilmedi. Kadroya geçen 4D  işçilerine enflasyon farkı verilmedi. Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçiler toplu sözleşmeye dahil edilmedi. İşçilerin temsilcisi olarak hükümetle görüşmek istedik Sayın Çalışma Bakanı ile geldiği günden beri görüşmek istedik randevu vermedi, görüşmedi. Milli Eğitim okullarında çalışan 32 bin işçiye sürekli 12 ay üzerinden 4D kadrosu ve verilmesi gerekirken 10 ay geçici işçi kadrosu verildi 2 ay kaderine terk edildi. Yani evlerine iki ay ekmek götüremeyecekler. KİT’lere, 12 belediyeye il özel idaresi çalışanlarına işe iade davasını kazananlara, yüzde 70’e takılanlara, muvazaa kararları olanlara, sosyal tesis çalışanlarına kadro verilmedi.”
Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük, İstanbul seçimlerinin iktidar partisine “Acaba biz nerede hata yaptık?” deme fırsatı vereceğini söyledi.

 

 

 Millet ittifakı adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yenilenen seçimleri kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturması, bugüne kadar iktidar partisine taleplerini iletmek isteyen ancak başarılı olamayan sendika temsilcilerini de sevindirdi.

 GAYRETİMİZ SONUÇSUZ KALDI

Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük, Egemen’e yaptığı açıklamada, iktidar partisinin son zamanlarda işçi ile arasına set çektiğini söyledi. Hükümetin Hak İş ve Türk İş ile görüşüp diğer sendika temsilcilerini görmezden geldiğine dikkat çeken Önük, bu yöndeki ulaşma gayretinin de sonuçsuz kaldığını bildirdi.

 HALKA RAĞMEN YAPAMAZSINIZ

Önük, “Biz diyoruz ki emekçinin tek temsilcisi bu sendikalar değildir. Bu ülkede başka konfederasyonlar, başka sendikalar, başka sivil toplum kuruluşları var. Bunlarla da görüşmeniz gerekiyor ancak bizleri adam yerine koymadınız. İşte bunların sonucunda İstanbul'u kaybettiniz. İnşallah bundan sonra emekçileri dikkate alırsınız. Bu hatalara düşmezsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı her zaman söylüyordu ‘halka rağmen bir şey yapamazsınız halkın dediği olur.’ Halk bu sefer İstanbul'da İmamoğlu dedi, hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın” diye konuştu.

 CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİK ANCAK

Önük, iktidar partisinin yaptığı hatalarını şöyle sıraladı: “İşçilerle arasına mesafe koydu. İstanbul seçiminden önce bizimle görüşün dedik ama maalesef görüşmediler. Sayın cumhurbaşkanı ile 5-10 dakika görüşmek istiyoruz bizi görüştürün dedik ama maalesef görüştürmediler. Çalışma bakanından randevu talep ettik. Bir sene oldu maalesef dönüş yapmadılar, görüşemedik. Taşeron işçilerin yüzde 50’sine kadro verilmedi. Kadroya geçen 4D  işçilerine enflasyon farkı verilmedi. Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçiler toplu sözleşmeye dahil edilmedi. İşçilerin temsilcisi olarak hükümetle görüşmek istedik Sayın Çalışma Bakanı ile geldiği günden beri görüşmek istedik randevu vermedi, görüşmedi. Milli Eğitim okullarında çalışan 32 bin işçiye sürekli 12 ay üzerinden 4D kadrosu ve verilmesi gerekirken 10 ay geçici işçi kadrosu verildi 2 ay kaderine terk edildi. Yani evlerine iki ay ekmek götüremeyecekler. KİT’lere, 12 belediyeye il özel idaresi çalışanlarına işe iade davasını kazananlara, yüzde 70’e takılanlara, muvazaa kararları olanlara, sosyal tesis çalışanlarına kadro verilmedi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.