Bireysel başarının yolu ‘uyumlu ekip’ten geçiyor

SAĞLIK-YAŞAM 04.09.2018 - 14:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1332+ kez okundu.
 

Bireysel başarının yolu ‘uyumlu ekip’ten geçiyor

Medical Park Tarsus Hastanesi personeliyle psikodrama çalışması yapan Psikolog Seçil Bozkurt, iş hayatında bireysel başarıda ekip çalışmasının öneminin altını çizdi   FOTOĞRAFLI   MEDİCAL Park Tarsus Hastanesi’nin çeşitli birimlerinde görevli yönetici ve çalışanlar için psikodrama çalışması yapıldı. Hastanede görev yapan Klinik Psikolog Seçil Bozkurt yönetimindeki çalışmaya katılan hastane personeli, metaforlar ve objeler üzerinden duygularını anlattı. Psikolog Seçil Bozkurt çalışmada, bireysel başarı ile ekip çalışması arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Bozkurt, “Bireysel olarak başarıyı elde etmede en etkili yöntem ekip arkadaşarıyla uyumlu ve sağlıklı bir ilişki kurmaktan geçer.Sağlıklı bir iletişim kurabilmek için karşımızdaki kişiden ne beklediğimizi ve onların bizden ne beklediğini anlamamız gerekiyor. Kurduğumuz iletişimin kalitesini arttırmak çalışma hayatımızı kolaylaştırır ve verimliliği artırır” dedi.   SÖZCÜKLER YETMEYEBİLİR Psikodramanın, grup dinamiğini yükselten grubun birbirine bağlılığını ve iletişimini arttırmada kullanılan etkili bir yöntem olduğunu kaydeden Bozkurt, “Psikodrama çalışmaları sayesinde bireysel farkındalığımız artar ve içgörü kazanırız” diye konuştu. Kişinin, yaşadığı olayları ve htiği duyguları her zaman sözcüklerle ifade edemeyebileceğini belirten Bozkurt, şöyle devam etti: “Psikodramanın ‘anlatma yap’, ‘anlatma yaşa’  felsefesi sözcüklerin kısıtlı dünyasından kurtulmamızı sağlar. Metaforlar ve objeler üzerinden duygularımızı anlatmak direkt kendimize odaklanmaktan daha rahatlatıcı olup iç dünyamıza dönmemizi sağlar.”  

Medical Park Tarsus Hastanesi personeliyle psikodrama çalışması yapan Psikolog Seçil Bozkurt, iş hayatında bireysel başarıda ekip çalışmasının öneminin altını çizdi

 

FOTOĞRAFLI

 

MEDİCAL Park Tarsus Hastanesi’nin çeşitli birimlerinde görevli yönetici ve çalışanlar için psikodrama çalışması yapıldı. Hastanede görev yapan Klinik Psikolog Seçil Bozkurt yönetimindeki çalışmaya katılan hastane personeli, metaforlar ve objeler üzerinden duygularını anlattı. Psikolog Seçil Bozkurt çalışmada, bireysel başarı ile ekip çalışması arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Bozkurt, “Bireysel olarak başarıyı elde etmede en etkili yöntem ekip arkadaşarıyla uyumlu ve sağlıklı bir ilişki kurmaktan geçer.Sağlıklı bir iletişim kurabilmek için karşımızdaki kişiden ne beklediğimizi ve onların bizden ne beklediğini anlamamız gerekiyor. Kurduğumuz iletişimin kalitesini arttırmak çalışma hayatımızı kolaylaştırır ve verimliliği artırır” dedi.

 

SÖZCÜKLER YETMEYEBİLİR

Psikodramanın, grup dinamiğini yükselten grubun birbirine bağlılığını ve iletişimini arttırmada kullanılan etkili bir yöntem olduğunu kaydeden Bozkurt, “Psikodrama çalışmaları sayesinde bireysel farkındalığımız artar ve içgörü kazanırız” diye konuştu. Kişinin, yaşadığı olayları ve htiği duyguları her zaman sözcüklerle ifade edemeyebileceğini belirten Bozkurt, şöyle devam etti: “Psikodramanın ‘anlatma yap’, ‘anlatma yaşa’  felsefesi sözcüklerin kısıtlı dünyasından kurtulmamızı sağlar. Metaforlar ve objeler üzerinden duygularımızı anlatmak direkt kendimize odaklanmaktan daha rahatlatıcı olup iç dünyamıza dönmemizi sağlar.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.