BİTTİ BİTECEK!

GÜNDEM 09.05.2018 - 07:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1393+ kez okundu.
 

BİTTİ BİTECEK!

  Adana’nın merkez Yüreğir ilçe belediyesince Atakent mahallesinde yaptırılan 644 sosyal konutun yapım çalışmaları devam ederken yılbaşında başlanan projedeki hız görenleri şaşırtıyor.  EN MUTLU OLDUĞUM PROJE  15 Temmuz Şehitler Parkı’nın hemen yanı başında inşa edilen konutlar için 2 bin 453 kişi başvurmuştu. Başkan Mahmut Çelikcan’ın verdiği bilgiye göre, konutlarla birlikte aynı yerde kreş, kapalı yüzme havuzu, spor salonu ve kapalı semt pazarı da bulunacak.  Başkan Çelikcan’ın “Bugüne kadar en mutlu olduğum projelerden biri” dediği sosyal konutların yapımı yılbaşında başladı.   38 MİLYONA ARSA ALDI YARISINI 40 MİLYONA SATTI  Başkan Çelikcan, ilçede en az 3-5 bin konut daha yaparak konut sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldüreceklerini söyledi. Çelikcan, halkın ucuz, sağlıklı ve kaliteli konuta ihtiyacı olduğunu anlattı. Sümerbank fabrikasının eski yeri olarak bilinen alanda; 644 konutluk inşaatın hızla devam ettiğini hatırlatan Başkan Çelikcan, İş Bankası’ndan bu arsayı 38 milyon TL’ye aldık. Yarısını 40 milyona sattık, şu an konut yaptığımız arsa bedavaya geldi” dedi.  Belediyelerin arsa  üretip kasalarını doldurması gerektiğini vurgulayan Çelikcan, “Belediyeler; A kişinin B kişinin arsasının rantını yükselterek değil, açık ve  şeffaf olarak bu işi yapmalı” diye konuştu.  ^”YENİ PROJELER ÜRETECEĞİZ” Başkan Çelikcan, Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üretip yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü kent durumuna getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Çelikcan şunları kaydetti: “Göreve başladığımdan beri ilçenin çehresini değiştirmek için çabalıyorum. İlk yerinde kentsel dönüşümü başardık, sosyal konut inşaatını başlattık ve konut için başvuru yapanların kuralarını çekerek hak sahiplerini belirledik. Amacımız vatandaşlarımızın uygun şartlarda konut edinmelerini sağlamak, ruhsatsız yapılaşmanın önüne geçmek. Atakent mahallemizde yapılan konutlar tamamladıktan sonra yeni konutlar yapmak için arayışlarımız sürecek.”

 


Adana’nın merkez Yüreğir ilçe belediyesince Atakent mahallesinde yaptırılan 644 sosyal konutun yapım çalışmaları devam ederken yılbaşında başlanan projedeki hız görenleri şaşırtıyor. 

EN MUTLU OLDUĞUM PROJE 
15 Temmuz Şehitler Parkı’nın hemen yanı başında inşa edilen konutlar için 2 bin 453 kişi başvurmuştu. Başkan Mahmut Çelikcan’ın verdiği bilgiye göre, konutlarla birlikte aynı yerde kreş, kapalı yüzme havuzu, spor salonu ve kapalı semt pazarı da bulunacak. 
Başkan Çelikcan’ın “Bugüne kadar en mutlu olduğum projelerden biri” dediği sosyal konutların yapımı yılbaşında başladı.  

38 MİLYONA ARSA ALDI
YARISINI 40 MİLYONA SATTI 
Başkan Çelikcan, ilçede en az 3-5 bin konut daha yaparak konut sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldüreceklerini söyledi. Çelikcan, halkın ucuz, sağlıklı ve kaliteli konuta ihtiyacı olduğunu anlattı. Sümerbank fabrikasının eski yeri olarak bilinen alanda; 644 konutluk inşaatın hızla devam ettiğini hatırlatan Başkan Çelikcan, İş Bankası’ndan bu arsayı 38 milyon TL’ye aldık. Yarısını 40 milyona sattık, şu an konut yaptığımız arsa bedavaya geldi” dedi. 
Belediyelerin arsa  üretip kasalarını doldurması gerektiğini vurgulayan Çelikcan, “Belediyeler; A kişinin B kişinin arsasının rantını yükselterek değil, açık ve  şeffaf olarak bu işi yapmalı” diye konuştu. 

^”YENİ PROJELER ÜRETECEĞİZ”
Başkan Çelikcan, Yüreğir'de kent yaşamına uygun projeler üretip yaşam kalitesini yükseltmeyi ve bölgeyi çağdaş görünümlü kent durumuna getirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Çelikcan şunları kaydetti: “Göreve başladığımdan beri ilçenin çehresini değiştirmek için çabalıyorum. İlk yerinde kentsel dönüşümü başardık, sosyal konut inşaatını başlattık ve konut için başvuru yapanların kuralarını çekerek hak sahiplerini belirledik. Amacımız vatandaşlarımızın uygun şartlarda konut edinmelerini sağlamak, ruhsatsız yapılaşmanın önüne geçmek. Atakent mahallemizde yapılan konutlar tamamladıktan sonra yeni konutlar yapmak için arayışlarımız sürecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.