Biz de isterik!

EKONOMİ 19.12.2019 - 15:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2269+ kez okundu.
 

Biz de isterik!

  Tarım ve Orman Bakanlığı'nın köye dönen gençlere, 4 ilde 100'er bin liralık hibe desteğine, işsizliğin en fazla olduğu şehirlerde başı çeken Adana'nın dahil edilmesi isteniyor.   TÜM İLLERE YAYILMALI  Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, projenin çok iyi tasarlanarak hazırlandığına dikkat çekerek, bu konuda bakanlığın zaman zaman kendilerinden de görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi. Girmen, "Adana Türkiye'nin tarım şehri, burada gençlere verilecek hibe desteği çok iyi olurdu. Daha sonra bu projenin genişletilerek tüm illere yayılmasını umuyorum" dedi.  İŞTE ŞARTLAR  Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin’de köye dönen gençlere 100'er bin liralık hibe desteği verilecek. Hibe desteğinden tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunları yararlanabilecek. Gençler, hayvansal, bitkisel, su ürünleri, yöresel tarım ürünleri ve tıbbi aromatik bitkiler üretip, depolanmasına ve paketlenmesine yönelik projeler hazırlayabilecek.  GENÇLERE 1,4 MİLYAR TL Bakanlık projeyle genç nüfusun kırsalda istihdamını sağlamayı amaçlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı 48 bin genç çiftçiye, büyükbaş ve küçükbaş projeleri için 1,1 milyar, arıcılık ve kanatlı projeleri için 182 milyon lira, bitkisel üretim projeleri için ise 134 milyon lira olmak üzere toplam 1 milyar 433 milyon lira hibe desteği verdi.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın köye dönen gençlere, 4 ilde 100'er bin liralık hibe desteğine, işsizliğin en fazla olduğu şehirlerde başı çeken Adana'nın dahil edilmesi isteniyor.  

TÜM İLLERE YAYILMALI 
Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen, projenin çok iyi tasarlanarak hazırlandığına dikkat çekerek, bu konuda bakanlığın zaman zaman kendilerinden de görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi. Girmen, "Adana Türkiye'nin tarım şehri, burada gençlere verilecek hibe desteği çok iyi olurdu. Daha sonra bu projenin genişletilerek tüm illere yayılmasını umuyorum" dedi. 
İŞTE ŞARTLAR 
Amasya, Düzce, İzmir ve Mardin’de köye dönen gençlere 100'er bin liralık hibe desteği verilecek. Hibe desteğinden tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunları yararlanabilecek. Gençler, hayvansal, bitkisel, su ürünleri, yöresel tarım ürünleri ve tıbbi aromatik bitkiler üretip, depolanmasına ve paketlenmesine yönelik projeler hazırlayabilecek. 
GENÇLERE 1,4 MİLYAR TL
Bakanlık projeyle genç nüfusun kırsalda istihdamını sağlamayı amaçlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı 48 bin genç çiftçiye, büyükbaş ve küçükbaş projeleri için 1,1 milyar, arıcılık ve kanatlı projeleri için 182 milyon lira, bitkisel üretim projeleri için ise 134 milyon lira olmak üzere toplam 1 milyar 433 milyon lira hibe desteği verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.