Bonus Hoca’dan sınav bonusları

EĞİTİM 06.12.2017 - 12:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2040+ kez okundu.
 

Bonus Hoca’dan sınav bonusları

        ‘Bonus hoca’ lakaplı eğitimci Süleyman Beledioğlu, Erkan Koleji’nde bu yıl üniversite sınavına girecek öğrencilerin motivasyonlarını, aktardığı bilgilerle artırdı.     Üniversite sınavıyla ilgili yeni sistemin anlatıldığı söyleşi Erkan Koleji Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Özel Erkan  Anadolu Lisesi ile Sağlık Meslek Lisesi’ndeki son sınıf öğrencilerine yönelik söyleşide eğitimci Süleyman Beledioğlu, sınavlara hazırlanma yöntemi, yeni sınav sistemi, etkili ders çalışma teknikleri, öğrenme stratejileri ve stresle başa çıkma konularında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Beledioğlu, öğrencilerin ‘Sınav sistemi değişti, ne yapacağız?” şeklinde aileleri ile birlikte yersiz bir endişeye kapıldıklarına dikkat çekti. Sınav sisteminin devam ettiğini, sadece soru sayıları ve sınav tarihlerinin değiştiğini kaydeden Beledioğlu, “Sınav sistemi değiştiği açıklamaları öğrencilerin dikkatini dağıtmış. Soru kalıbından tutun, müfredat değişmesine kadar aynı sistem devam ediyor. Sınav sistemi değişmemiştir. Eskiden 160 soru soruluyordu, şimdi 120 soru soruluyor. 60 soru için günlerce gözyaşı dökmenin anlamı ne? Ona takılmayın. Olumlu düşünün. Olumsuz düşünürseniz beyniniz çalışmaz, olumsuz düşünce insan beyninde öğrenme ve hatırlamayı engelliyor. Olumlu düşünürseniz kesinlikle bilgileri hatırlama ve öğrenme kapasiteniz artar” dedi. Öğrencilerin hedef koyarak ve kendilerine inanarak sınava hazırlanmalarını isteyen Beledioğlu, şöyle konuştu:     ‘ANLAMAK YETMEZ TEKRAR EDİN’     “Siz kendinize inanmıyorsanız anlatılanı anlamanıza imkan yok. Siz kendinize inanmalısınız. İnandığınız zaman beyniniz ışıklar saçıyor ve anlatılan her şeyi kaydediyor. İnsan beyni anladığını değil, üzerinde durulanı tekrar edileni tutuyor. Öğrenci (ben sınıfta anlıyorum, evde unutuyorum) diye şikayet ediyor. Bu normal bir beyin işlevi. İnsan beyninin anlayan bölgesiyle, anladığını kaydeden bölgesi farklı. İstediğiniz kadar anlayın, beyin tutmaz.  Sınıfta dersi anladığınıza da fazla güvenmeyin, anlamak yetmiyor, mutlaka tekrarlayın. Sınavda yapamadıklarınızın nedeni de strese bağlı değildir. Anlamadığınız her şeyin, çözemediğiniz her sorunun tek bir nedeni vardır. Konuya hakim değilsiniz. Okul kitaplarına iyi çalışın, derslerinizi iyi dinleyin. Ama insan beyninin anladığını değil, tekrar edileni akılda tuttuğunu unutmayın. Tekrar edin. Çok okuyun, çok kitap okursanız matematik ve fen beceriniz de artar. Yatmadan önce zorlandığınız derse çalışın. Ders çalıştıktan hemen sonra cep telefonu, televizyon, bilgisayara bulaşmayın ve yatın. İnsan beyni üzerinde durulanı unutmaz. İstediğiniz kadar bilgiyi kitaptan alın. Bilgiyi almak ayrıdır bilgiyi tutmak ayrıdır.”     Öğrencilerin dikkat ve keyifle izlediği söyleşi sonunda Beledioğlu, öğrencilerin hedeflerindeki fakülte ve üniversiteleri yüksek sesle söyleterek, inandıkları ve istedikleri hedefe başarıyla gitmeleri dileğinde bulundu. 

 

 

    ‘Bonus hoca’ lakaplı eğitimci Süleyman Beledioğlu, Erkan Koleji’nde bu yıl üniversite sınavına girecek öğrencilerin motivasyonlarını, aktardığı bilgilerle artırdı.

    Üniversite sınavıyla ilgili yeni sistemin anlatıldığı söyleşi Erkan Koleji Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Özel Erkan  Anadolu Lisesi ile Sağlık Meslek Lisesi’ndeki son sınıf öğrencilerine yönelik söyleşide eğitimci Süleyman Beledioğlu, sınavlara hazırlanma yöntemi, yeni sınav sistemi, etkili ders çalışma teknikleri, öğrenme stratejileri ve stresle başa çıkma konularında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Beledioğlu, öğrencilerin ‘Sınav sistemi değişti, ne yapacağız?” şeklinde aileleri ile birlikte yersiz bir endişeye kapıldıklarına dikkat çekti. Sınav sisteminin devam ettiğini, sadece soru sayıları ve sınav tarihlerinin değiştiğini kaydeden Beledioğlu, “Sınav sistemi değiştiği açıklamaları öğrencilerin dikkatini dağıtmış. Soru kalıbından tutun, müfredat değişmesine kadar aynı sistem devam ediyor. Sınav sistemi değişmemiştir. Eskiden 160 soru soruluyordu, şimdi 120 soru soruluyor. 60 soru için günlerce gözyaşı dökmenin anlamı ne? Ona takılmayın. Olumlu düşünün. Olumsuz düşünürseniz beyniniz çalışmaz, olumsuz düşünce insan beyninde öğrenme ve hatırlamayı engelliyor. Olumlu düşünürseniz kesinlikle bilgileri hatırlama ve öğrenme kapasiteniz artar” dedi. Öğrencilerin hedef koyarak ve kendilerine inanarak sınava hazırlanmalarını isteyen Beledioğlu, şöyle konuştu:

    ‘ANLAMAK YETMEZ TEKRAR EDİN’

    “Siz kendinize inanmıyorsanız anlatılanı anlamanıza imkan yok. Siz kendinize inanmalısınız. İnandığınız zaman beyniniz ışıklar saçıyor ve anlatılan her şeyi kaydediyor. İnsan beyni anladığını değil, üzerinde durulanı tekrar edileni tutuyor. Öğrenci (ben sınıfta anlıyorum, evde unutuyorum) diye şikayet ediyor. Bu normal bir beyin işlevi. İnsan beyninin anlayan bölgesiyle, anladığını kaydeden bölgesi farklı. İstediğiniz kadar anlayın, beyin tutmaz.  Sınıfta dersi anladığınıza da fazla güvenmeyin, anlamak yetmiyor, mutlaka tekrarlayın. Sınavda yapamadıklarınızın nedeni de strese bağlı değildir. Anlamadığınız her şeyin, çözemediğiniz her sorunun tek bir nedeni vardır. Konuya hakim değilsiniz. Okul kitaplarına iyi çalışın, derslerinizi iyi dinleyin. Ama insan beyninin anladığını değil, tekrar edileni akılda tuttuğunu unutmayın. Tekrar edin. Çok okuyun, çok kitap okursanız matematik ve fen beceriniz de artar. Yatmadan önce zorlandığınız derse çalışın. Ders çalıştıktan hemen sonra cep telefonu, televizyon, bilgisayara bulaşmayın ve yatın. İnsan beyni üzerinde durulanı unutmaz. İstediğiniz kadar bilgiyi kitaptan alın. Bilgiyi almak ayrıdır bilgiyi tutmak ayrıdır.”

    Öğrencilerin dikkat ve keyifle izlediği söyleşi sonunda Beledioğlu, öğrencilerin hedeflerindeki fakülte ve üniversiteleri yüksek sesle söyleterek, inandıkları ve istedikleri hedefe başarıyla gitmeleri dileğinde bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.